به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، نریمان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به وجود ۱۰۰ هکتار مجموعه گلخانهای در این منطقه با توان تولید ۱۹ هزار تن در سال، گفت: تا پایان امسال واحدهای گلخانهای به ۱۳۰ هکتار و تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۳۶۵ هکتار افزایش مییابد.
او افزود: در اوج تحریمها و در چند ماه اخیر ۱۶ شرکت وارد کننده در منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس به تولید کننده تبدیل شدند و هم اکنون محصولات وارداتی سابق، در منطقه تولید و به کشورهای مختلف صادر میشود.
نریمان با بیان اینکه بیشتر واردکنندههای دیروز ارس، این روزها در حال تولید و صادرات هستند، به ظرفیتهای بخش کشاورزی این منطقه اشاره کرد و گفت: فعالان بخش خصوصی کشور از ظرفیتهای بالقوه این بخش غافل نباشند.
او افزود: وجود اقلیم مناسب و زیرساختهای تولید و صادرات موجب شده استقبال برای احداث واحدهای کوچک و بزرگ گلخانهای در این منطقه افزایش یابد.
نریمان با اعلام اینکه در پنج سال اخیر برای ایجاد شبکه آبی در منطقه آزاد ارس ۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است، تاکید کرد: رودخانه ارس دِبی آب ۲۵۰ مترمکعبی دارد و باید از سهم مشترک کشورمان به خوبی استفاده کنیم.
نریمان ادامه حیات اقتصادی کشور را به توسعه فعالیت بخش خصوصی مرتبط دانست و عنوان کرد: دسترسی ارس به زیرساختهای ترانزیت زمینی و هوایی و مشوقهای سرمایه گذاری ویژه و معافیتهای مالیاتی موجب جلب نظر سرمایه گذاران بخشهای مختلف شده است.
منطقۀ آزاد ارس به واسطه قرار گرفتن در جوار رودخانۀ خروشان ارس که ۲۵۰مترمکعب در ثانیه دبی دارد در کنار اقلیم مناسب برای کشاورزی و همچنین بهره مندی از خاک زرخیز، لقب «قطب کشاورزی مناطق آزاد کشور» را با خود به یدک میکشد و مستعد تبدیل شدن به قطب کشت گلخانهای ایران است.
در حال حاضر بزرگترین و مدرنترین گلخانۀ ایران با ۵۰ هکتار وسعت، در ارس فعال است و با عملیاتی شدن فاز نخست طرح توسعۀ این واحد، پیش بینی میشود تا پایان امسال به بزرگترین گلخانۀ خاورمیانه تبدیل شود.
انتهای پیام/ش