وزیر امور خارجه آلمان از ممنوعیت صادرات تسلیحات به ترکیه به دلیل تجاوز این کشور به خاک سوریه خبر داد.

آلمان صادرات تسلیحات به ترکیه را ممنوع می‌کندبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در گفت‌وگو با روزنامه بیلد اعلام کرد آلمان صادرات تسلیحاتی را که ترکیه بتواند در سوریه استفاده کند، ممنوع می‌کند.

«آنه‌گرت کرامپ کارن باوئر» وزیر دفاع آلمان از شرکای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خواست تا در ایجاد ثبات در سوریه مشارکت کنند.

وزیر دفاع آلمان در پاسخ به سوالی درباره عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه گفت تمامی کشور‌های عضو پیمان آتلانتیک شمالی باید به ایجاد ثبات در منطقه کمک کنند.

از سوی دیگر، «اولریکه دِمِر»، سخنگوی صدراعظم آلمان، گفت: دولت جمهوری فدرال آلمان، به طور موکد بار دیگر از دولت ترکیه درخواست می‌کند از مداخله نظامی در شمال شرق سوریه خودداری کند. دولت آلمان، ماموریت‌های نظامی ترکیه در سوریه را با نگرانی زیادی دنبال می‌کند. این گونه اقدامات در واقع منطقه (غرب آسیا) را به بی ثباتی بیشتر تهدید و داعشی‌ها را نیز بیشتر تقویت می‌کند و همین طور موجب می‌شود اختلافات میان کُرد‌ها و ترک‌ها تشدید شوند. این‌ها در نهایت به شدت گرفتن فرار آوارگان و پناهجویان این منطقه منجر خواهد شد.

او خاطر نشان کرد: در خصوص توافقنامه میزبانی اتحادیه اروپا و ترکیه می‌توانم بگویم که این توافق در واقع از مهاجرت‌های غیرقانونی (به اروپا) جلوگیری می‌کند و اجازه نمی‌دهد قاچاقچیان انسان در این ماجرا دست برتر را داشته باشند. نکته مهم آن است که این تلاش‌ها استمرار خواهند داشت. اما این حمایت‌ها به این معنی نیستند که ما مشکلات یا انتقاد‌های متناسب خود را همانند آنچه که چند لحظه پیش (انتقاد از دولت ترکیه) مطرح کردیم، بیان نکنیم.

ترکیه روز چهارشنبه، عملیات موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه با هدف آنچه «ایمن کردن مرز‌های کشور بوسیله پاکسازی عناصر تروریستی، تضمین بازگشت امن پناهجویان و حفظ تمامیت ارضی سوریه» می‌خواند، آغاز کرد. حلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه پس از گفت‌وگو با همتای آمریکایی خود مدعی شد: هدف اصلی عملیات نظامی آنکارا ایجاد گذرگاه صلح در شرق رود فرات و عقب راندن گروه‌های کُرد همپیمان پ ک ک از مرز‌های ترکیه است.

عملیات تجاوزکارانه آنکارا پس از آن آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، طی یک تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود، از تصمیم آمریکا برای خروج نظامیانش از شمال سوریه خبر داد؛ اقدامی که چراغ سبز واشنگتن به آنکارا برای آغاز این عملیات بود. در پی این تحولات، شبه‌نظامیان کُرد مستقر در شمال سوریه که تحت حمایت آمریکا بودند، چنین اقدامی را «خنجر از پشت» توصیف و همکاری نظامی خود با واشنگتن را متوقف کردند.

انتهای پیام/

برچسب ها: آلمان ، ترکیه ، سوریه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار