به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، امیرعبدوس مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: سرشماری گورخر ایرانی به عنوان یکی از گونههای جانوری شاخص و بارز علفخوار حیات وحش در نیمه مرداد امسال انجام شد.
او با بیان اینکه تنها زیستگاه گورخر ایرانی در استان سمنان پارک ملی توران است، افزود: برای انجام سرشماری از گورخر آسیایی ۲۲ مسیر انتخاب شد.
عبدوس تصریح کرد: برای سرشماری گورخر ایرانی مسیرهایی که پوشش ۷۰ درصدی از وجود گونه دارند انتخاب شده و در هر یک از مسیرها دستکم یک راهنما، یک کارشناس از سوی سازمانهای مردم نهاد و یک ناظر از محیطزیست برای سرشماری حضور دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان اضافه کرد: پارک ملی گرمسار زیستگاه گورخرهای اسارتی است که از پارک ملی توران به این منطقه منتقل شده و اکنون تعداد گورخرها این منطقه ۱۱ راس است که با محیط سازگاری پیدا کرده و زیست میکنند.
او با بیان اینکه گورخرها دارای قابلیت تکثیر ضعیف هستند و به طور معمول از هر سه کره این گونه، یک کره باقی میماند، افزود: احتمال بقای کره گورخر نر ضعیف است چرا که گورخر نر، کره نر را نمیپذیرد و میکشد، همین عامل موجب کاهش جمعیت گورخرها میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، طولانی بودن دوره بارداری و فقدان دوقلوزایی را از دیگر عوامل مؤثر در کاهش جمعیت گورخرهای ایرانی مطرح کرد و با بیان اینکه بهترین مکان برای زادآوری حیات وحش طبیعت است، اظهار داشت: حفظ حیات وحش با حفاظت از زیستگاه در سایه تأمین سه عامل حیاتی شامل آب، غذا و امنیت، مهمترین اقدام برای حفظ نسل حیات وحش است.
پارک ملی کویر گرمسار و پارک توران یا خارتوران در شاهرود ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا در استان سمنان است.
انتهای پیام/ح