چهار آیین گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه با افت ۱۵۰ تومانی نسبت به روز‌های گذشته به ۲ هزار و ۶۵۰ تومان رسیده است.

 

روز/افت مجدد قیمت جوجه یکروزه در بازار/قیمت مرغ در ثبات نسبی به سر می بردبرومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ از ابتدای هفته در ثبات نسبی به سر می برد، اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار و ۲۰۰ تا ۹ هزار و ۲۳۰ تومان و مرغ آماده طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان است.

وی افزود: علی رغم ثبات قیمت مرغ، نرخ سایر مشتقات بدون هیچ دلیلی ۳۰۰ تومان در بازار افزایش داشته و به احتمال زیاد قیمت بسته بندی بالا رفته است.

چهار آیین از کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه ۲ هزار و ۶۵۰ تومان است، در حالیکه طی روز‌های قبل به مرز ۲ هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار و ۸۵۰ تومان رسیده بود.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی نوسان قیمت جوجه یکروزه در بازار را تابع سفارش تعداد مرغداران برای خرید جوجه در طول هفته اعلام کرد.

وی درباره آخرین وضعیت بازار نهاده‌های دامی بیان کرد: هم اکنون قیمت ذرت و کنجاله سویا در بازار آزاد با نرخ مصوب ۱۰ تا ۱۲ درصد اختلاف دارد و همواره پیش بینی می‌شود که اگر توزیع ذرت همانند کنجاله سویا در بازارگاه‌های نهاده‌های کشاورزی صورت گیرد، معضل مرغداران مرتفع می‌شود.

محدودیتی در عرضه کنجاله سویا در بازارگاه های نهاده کشاورزی وجود ندارد

چهار آیین با بیان اینکه محدودیتی در عرضه کنجاله سویا در بازارگاه‌های نهاده‌های کشاورزی وجود ندارد، گفت: مرغداران به شرط جوجه ریزی و داشتن کد ۱۰ رقمی می‌توانند سوخت و نهاده دامی مورد نیاز را با نرخ واقعی کمتر از یک هفته از این بازارگاه تحویل بگیرند که این امر مانع دلالی می‌شود، از این رو انتظار می‌رودمحصولات دام و طیور و آبزی پروری از این طریق در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا از معضل بازار آزاد و واسطه گری خلاص شویم.

این مقام مسئول قیمت هر کیلو کنجاله سویا در بازارگاه‌های نهاده‌های کشاورزی را ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که در بازار آزاد با نرخ ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد، ضمن آنکه هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۷۵۰ تا یک هزار و ۸۰۰ و در برخی مواقع به دلیل عدم آشنایی مرغداران با بازار تا ۲ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به ازدیاد تقاضا در اواخر هفته پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ ۴ تا ۵ درصد افزایش یابد.

 افزایش قیمت مرغ در ایام اربعین در راه است

به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی، قیمت مرغ در آستانه اربعین تا چند روز بعد به سبب ازدیاد تقاضا جهت نذورات و نوسان قیمت گوشت قرمز با افزایش حداکثری ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومانی در بازار روبرو خواهد شد.


بیشتر بخوانید: پیش بینی کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی در مهر/قیمت مرغ به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید


چهار آیین درباره آخرین وضعیت جوجه روزی در واحد‌های مرغداری بیان کرد: بنابر آمار میزان جوجه ریزی تا ۱۷ مهر در مقایسه با شهریور ۱۰ درصد کاهش داشته است و پیش بینی می‌شود که حداکثر به ۱۰۵ میلیون قطعه تا پایان ماه برسد که با این وجود میزان تولید ۱۰ میلیون قطعه کمتر از شهریور است.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد، اظهار کرد: براساس سرانه مصرف مرغ در کشور، میزان جوجه ریزی در حد ۱۰۵ میلیون قطعه به اندازه نیاز است و همواره مردم می‌توانند بدون هیچ گونه دغدغه‌ای روزانه اقدام به خرید کنند.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: افزایش میزان جوجه ریزی بالای ۱۱۰ میلیون قطعه سمی خطرناک برای صنعت مرغداری به شمار می‌رود چرا که می‌تواند منجر به تلاطم قیمت در بازار شود، از این رو استمرار تولید مستلزم ثبات بازار است.

این مقام مسئول قیمت تمام شده تولید مرغ زنده با احتساب ۱۰ درصد سود را ۹ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: اگرچه مرغداران با سود حداکثر ۲ تا ۳ درصد اقدام به عرضه مرغ در بازار می‌کنند، اما بازار بدون التهاب است و مرغداران ضرری متحمل نمی‌شوند.

چهار آیین درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ افزود: با توجه به اتخاذ تصمیمات خلق الساعه دولت، خبری از صادرات رسمی به عراق نیست و همچنان صادرات به طور قاچاق در حال انجام است.

وی در پایان با اشاره به اینکه صادرات مرغ در ایام اربعین به طور غیر قانونی به عراق انجام می‌شود، تصریح کرد: با توجه به دریافت عوارض صادراتی بالا به ازای هر کیلو مرغ صادر کننده‌های آن رغبتی به این امر ندارند، این در حالی است که اگرمسئولان ذیربط برای تعادل قیمت و جلوگیری از زیان مرغداران حداکثر عوارض صادراتی به ازای هر کیلو مرغ را باید یک هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار