///به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال های اخیر صنعت مد و پوشاک ایران هر بار با هر بادی به سمت و سویی خاصی حرکت کرده است. از یک سو واردات بی رویه مافیای پوشاک در ایران و از طرف دیگر ورشکسته شدن تعداد زیادی تولید کننده  که در این صنعت فعالیت می کردند از جمله عواملی است که منجر به هرج و مرج در بازار کشورشده است.

همچنین از طرفی دیگر جایگزینی کالاهای درجه پایین چینی به جای تولیدات با کیفیت ایرانی, ورود فرهنگ عجیب و غریب بیگانه و گاهی هم تلفیق فرهنگ های ایرانی با فرهنگ های بی معنای برون مرزی باعث شده تا این صنعت را نتوان کنترل کرد.

متاسفانه این بین استفاده از کلاس های بی محتوای برخی آموزشکده های غیرقانونی مد و پوشاک, سری دوزی های بی هدف و نصب برندهای خارجی بر دوخت های ایرانی بازار تولیدات ملی را آفت زده کرده است.

داستان فروش اینترنتی  این محصولات این روزها به شدت رواج پیدا کرده و به شیوه های مختلف برای فروش این محصولات تلاش می شود.  

///

بحثی که در فروش محصولات اینترنتی مطرح است قیمت و نحوه تحویل کالاست، بسیاری از این فروشگاه ها تخفیف های  بسیار خوبی بر کالاهای خود اعمال می کنند اما زمانی که قیمت اصلی این کالاها مورد بررسی قرار می گیرد متوجه می شویم که نه تنها کالا شامل تخفیف نبوده بلکه قیمت آن از محصولات در بازار نیز گران تر محاسبه شده است و این تخفیف تنها برای انحراف افکار عمومی برای جذب مشتری بوده است. 

در تمام دنیا قیمت فروشگاه های اینترنتی با مغازه ها متفاوت است چرا که برخی از واسطه های فروش معمولا در این بین حق دلالی را نمی گیرند به همین دلیل قیمت جنس با قیمت کارخانه تفاوتی ندارد اما در ایران متاسفانه دیده شده کالایی که در فروشگاه های اینترنتی خریداری  می شود هم قیمت اجناس مغازه و حتی از آن هم گران تر است.

این یعنی در ایران  با مقوله ای به نام گران فروشی رو به رو هستیم که اخیرا همین موضوع  یعنی فروش اینترنتی محصولات به ویژه در اینستاگرام باعث بروز کلاهبرداری های مختلفی شده است. فروش بیش از ۵۰ درصد محصولات در فروشگاه های اینترنتی کلاهبرداری است بدین گونه که شما جنسی را خریداری کرده سپس باید مبلغ را واریز کنید در غیر اینصورت کالایی را دریافت نخواهید کرد، اما زمانی که حتی مبلغ واریز می شود جنسی دریافت نمی کنید و از آنجایی که کالا قیمت کمی دارد فرد دیگر پیگیر  دریافت آن کالا نمی شود.

گونه ای دیگر از کلاهبرداری اینترنتی این گونه است که پس از رویت و تحویل کالا باید مبلغ را واریز کنید اما قبل از آن باید بیعانه ای واریز کنید،  پس از واریز بیعانه فروشنده اعلام می کند که گروه دیگری جنس را تحویل می دهند اما به هنگام دریافت کالا متوجه می شوید کالای درخواستی  با کالای تحویلی کاملا متفاوت است. در این صورت  زمانی که قصد استرداد این کالای ناخواسته را دارید پیک هزینه خود را دریافت سپس اقدام به بازگرداندن کالا می کند که البته در بسیاری از موارد فروشنده این استرداد را قبول نمی کند. موضوغ قابل بررسی این است که چرا روی عملکرد این دسته از فروشگاه ها نظارتی وجود ندارد؟

 

چندی پیش سرهنگ حسین رمضانی معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا در تشریح حمله فیشینگ گفت: فیشینگ به منظور گمراه کردن کاربران اینترنتی برای بدست آوردن اطلاعات محرمانه آنان است که از طریق سرویس های ایمیل یا با وعده های دروغ انجام می گیرد یا با ایجاد برخی جذابیت ها كاربران اینترنتی را ترغیب می كنند اطلاعات خود را در سایت هایی كه توسط كلاهبرداران ساخته شده است وارد كنند.

این مقام مسوول با اشاره به اینكه فیشینگ برای فریب دادن شما در زمینه افشای جزئیات مالی و شخصی طراحی شده است؛ اظهار داشت: مجرمان رایانه ای با طراحی سایت های جعلی تلاش می کنند طعمه خود را به منظور بازدید از این سایت و تایپ کردن اطلاعات محرمانه خود نظیر اطلاعات ورود به سایت، کلمه عبور و PIN فریب دهند.

فروش محصولات اینترنتی نیاز به نظارت دارند

فریدون احمدی نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کلاهبرداری های فروشگاه های اینترنتی، گفت: در فروش محصولات فروشگاه های اینترنتی باید در فضای مجازی نظارت ها تشدید شود.

او بیان کرد: متاسفانه متناسب با تکنولوژی روز سازمان ها, نظارتی بر فروش اینترنتی محصولات ندارند در صورتی که اگر مغازه داری اقدام به کلاهبرداری و فروش غیرقانونی کند به سرعت می توان آن را پیگیری و با فرد متخلف با اعمال جریمه برخورد کرد.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسئولیت نظارت بر کار فروشگاه های اینترنتی بسته به نوع کالاها بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت  و  جهاد کشاورزی است. 

///

احمدی افزود: متاسفانه ساز و کار مناسبی برای رسیدگی به کلاهبرداری های اینترنتی فراهم نشده است در صورتی که این فروشگاه ها برای ادامه فعالیت نیاز به داشتن مجوز دارند. صدور مجوز خود راهکاری برای نظارت دقیق تر است.

او تشریح کرد: اما بحث نظارت بر قیمت این دسته از کالاها جداست. به طور مثال ممکن است قیمت یک کت و شلوار برند ۴ میلیون تومان باشد اما همان کت و شلواری  با یک برند دیگر با قیمت یک میلیون تومان نیز وجود داشته باشد. در اینجا باید فضا برای رقابت کاملا باز و بی طرف باشد.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فروش کالا نباید انحصاری باشد، افزود: نظارت بر کالاها جزو وظایف حاکمیتی دولت است اما نظارت به معنای سخت گیری و تعطیلی این فروشگاه ها نیست.

احمدی بیان کرد: با فروشگاه های اینترنتی که به راحتی کلاهبرداری می کنند و تنها به فکر سودآوری خود هستند برخورد قانونی خواهد شد. مجلس شورای اسلامی هم پیگیر جدی برخورد با چنین کلاهبرداری هایی است.

بیش از ۵۰ درصد خرید و فروش های اینستاگرامی کلاهبرداری است

عرفان مهری یکی از فعالان بازار پوشاک در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در اینستاگرام صفحات فروش محصولات متعددی وجود دارد که  بیش از ۵۰ درصد آنها کلاهبرداری است. عمدتا فروشنده هایی که قبل از تحویل اجناس تمام مبالغ را دریافت می کنند کلاهبرداری از آب در می آید.

او بیان کرد: سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده باید بر کار این فروشگاه ها نظارت کند, در واقع نظارت بر معاملات فضای مجازی باید همچون فضای واقعی مستمر و برخط باشد؛ در صورتی که این چنین  نیست.

مهری افزود: متاسفانه هم اکنون برخی فروشگاه های مجازی در اینستاگرام وجود دارد که سود غیر منطقی بر کالاهای خود اعمال می کنند؛ همین امر منجر به بروز اختلالات اقتصادی نیز می شود.

نظارت بر کار فروشگاه اینترنتی نیاز به ورود وزارت ارتباطات دارد

عبدالمجید شیخی اقتصاددان در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کلاهبرداری های فروشگاه های اینترنتی، گفت: لازمه برطرف شدن مشکل کلاهبرداری های اینترنتی این است که پایگاهی مانند ثبت شرکت ها باید راه اندازی شود تا شرکت ها و بنگاه های اینترنتی در آنجا ثبت شوند. باید ضوابطی برای آنها تعریف کنیم تا بر اساس آن ضوابط, اشتغال ایجاد  و در چتر سازمان امور مالیاتی و سایر سازمان های نظارتی تراکنش مالی انجام دهند.

///

این اقتصاددان گفت: معتقدم فعالیت زیرزمینی فروشگاه های اینترنتی باید توسط وزارت اطلاعات شناسایی شود چرا که این نوع معاملات تاثیر بسیار مخربی بر سرمایه اجتماعی و اقتصادی خواهد گذاشت.

شیخی افزود: متاسفانه ساز و کار برخورد با این دسته از کلاهبرداران تعبیه نشده و باید برای جلوگیری از اخلال در نظام اقتصادی بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۹:۳۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۹
امروز به تاریخ ۹ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۵و نیم بعداز ظهر در مورد وضعیت نامعلوم تحویل یکی از مرسوله ها با دیجی کالا تماس گرفتم که اپراتور بسیار شخصی دون‌پایه، بدون تحصیلات بوده و بسیار با بی احترامی صحبت کرد، بعد پایان تماس به نظرسنجی وصل نشد، استخدام همچین اپراتور بی ادبی را میتوان تقصیر ریاست دیجی کالا دانست که خودش هم حتما شأن ندارد که چنین افرادی را استخدام می کند، پول گرفتید، وقتی که با احترام با شما صحبت می شود وظیفه دارید که با احترام پاسخ دهید. اعتبار ریاست دیجی کالا از پوچی مزمن رنج می برد و نوع استخدام افراد بی شأن و شخصیت پاسخگو توسط وی و معاونینش نشان از تفکری بدون هوشمندی و بر پایه پول را همچون دزد بگیر از مردم و دیگر تحویلشان نگیر، دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
دلتون خوشه بابا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
بیشتر پیگیری کنید منکه همش گول می خورم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
به تقلب و گرانفروشی دیجیکالا رسیدگی کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
کی به کیه بابا، جنس برام فرستادن شکسته بوده تازه معلوم بود مرجوعیه یکی دیگه است!
United States of America
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
کی رسیدگی کنه?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
من دو تا لپ تاب خریدم یک مارک و مدل برای هدیه و کار. لوازم جانبی فقط برای یکی فرستادن یعنی کابل های مربوطه و درایور... فقط برای یکنفر بود بماند که حالا هدیه هست و باید به یک نفر ناقص داده شود یکی از اونها اصلا روشن نمیشد و ماگارانتی 7 روزه دیجی کالا را گرفته بودیم که در صورت مشکل تعویض شود بعد گفتند خودتان بیاورید رفتیم آدرس دیجی کالا حالا پیدا کردنش بماند بعد با چه وضعیتی تحویل گرفته و اصلا انکار وسیله برقی و حساس نیست بعد بعد چند روز بجای تعوض گفتند تعمیر شد بردیم خانه یکبار روشن شد و مجدد خاموش شد و تا دو سال روشن نشد و البته بگم هیچ جوری زیربار نمیرفتند و میگفتند شما باید مامور آوردن را نگه میداشتید چک میکردید بعد پرداخت میکردید به ما مربوط نیست خلاصه من به خدا واگذارشون کردم بعد دوسال یکبار گفتم هاردشو عوض کنم شاید درست شد اما نشد بعد رم خریدم بازم درست نشد جای رم را عوض کردم روشن شد و چند ماهه دارم استفاده میکنم. در ضمن اگر خودتان فروشنده باشید و از عمده فروشی ها خرید داشته باشید میدانید که محصولاتی که در این سایت بفروش میرسد قیمت های فضایی دارند و سود خیلی زیادی روی برخی از محصولات هست و مغازه ها ارزونتر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
در مورد گرانفروشی و ترویجگرانفروشی توسط دیجی کالا مقاله بنویسین.بارها شده که جنسی رو به من تحویل دادن که اصلا شبیه عکسش نبوده و بعد از پیگیری تازه اهانت هم شنیدم
United States of America
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
نخر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
فیمت اینترنت بالاست وحجم بسته ها کم
United States of America
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
دعا با تسبیح الکترونیکی بلدی?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
احتمالا خرید و فروش رو هم می خوایم دست عده ای خاص بسپاریم. خیلی از این افرادی که در سایت ها به خرید و فروش مشغول اند قشر جوان جامعه ما رو تشکیل دادند اینارو دیگه بیکار نکنیم.
United States of America
ناشناس
۱۴:۱۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
تسبیح الکترونیکی میفروشن
دعا با تسبیح الکترونیکی بلدی?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
ظاهراً این طرح عین طرح رجیستر هست ظاهرش زیبا، جلوگیری از قاچاق بود باطنش درآمد زایی کلان برای دولت .ملت رو فریب ندیم
گوشی ما کیفیت مطلوب برای استفاده کننده ندارد. تا امروز که متاسفانه طرح رجیستر کمکی به تولید داخلی نکرده ولی کمک فراوانی به دولت کرد درآمد خوبی داره و بهانه ی خوب برای عده ای گران فروش. مصرف کننده ایرانی می داند کفش ساخت تبریز با کیفیته. دیگه نیازی به ادا و اصول نداره در دنیای امروز کیفیت حرف اول رو می زنه طرحی اجرا نشه که باز منجر به گرانی بشه کمی فکر کنیم بعد اجرا کنیم. با تشکر
United States of America
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
اینا فقط به فکر درآمدزایی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
اگه این طرح خوب اجرا بشه که هیچ خیلی خوبه. ولی به احتمال زیاد جوری اجرا میشه مثل طرح ریجستری درآمد دولت روز به روز زیاد تر میشه و عده ی زیادی از جوانان بی کار می شوند. متأسفانه
United States of America
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
راه حل چیه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۷:۲۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
خوب خیلی ساده هست فقط از فروشگاه های معتبر اینترنتی خرید کنید ( البته روش های دیگه ای هم هست ) گرچه اونا هم مشکلات خاص خودشون رو دارن این و من با تجربه 10/15 سال خرید اینترنتی میگم
United States of America
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
از فروشگاه های معتبر اینترنتی خرید کنید?
کو معتبر?
آخرین اخبار