نتایج پژوهش‌های جدید محققان نشان می‌دهد کاهش میزان حقوق نه تنها بر شرایط بودجه‌ای و مالی شما تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند ذهن و شرایط مغزی شما را نیز دچار مشکل کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد کاهش ۲۵ درصدی درآمد، به‌ویژه در بین جوانان ممکن است منجر به بروز مشکلات ذهنی جدی در آن‌ها شده و این افراد را مستعد ابتلا به مشکلات تفکر و کاهش سلامت مغز کند.

آدینا زکی الهزوری (Adina Zeki Al Hazzouri) پژوهشگر دانشکده بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی دانشگاه کلمبیا در این رابطه اعلام کرد: «نتایج مطالعات ما نشان‌دهنده شواهدی است که نشان می‌دهد نوسانات درآمد و کاهش میزان حقوق طی سال‌های جوانی و میان‌سالی می‌تواند منجر به بروز مشکلات جدی مغزی و ذهنی در افراد شود که با افزایش سن نمود بیشتری پیدا خواهند کرد.»

وقتی کاهش حقوق به مغز آسیب می‌رساند//صادقی

در این مطالعات ۳ هزار و ۲۸۷ فرد داوطلب که بین ۲۳ تا ۳۵ سال داشتند ازنظر سلامت مغزی، ذهن و عروق قلبی موردبررسی قرار گرفتند. این افراد گزارش درآمد سالانه خانواده خود را در بازه زمانی سه تا پنج‌ساله و به مدت ۲۰ سال، از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ اعلام کردند.

در ادامه محققان به بررسی این موضوع پرداختند که شرایط درآمد آن‌ها به چه صورت کاهش یافته و طی این سال‌ها با چه نوسانات و تغییراتی روبه‌رو بود.

بر مبنای شرایط درآمدی و کاهش میزان حقوق و درآمد، این شرکت‌کنندگان در سه گروه قرار گرفتند: ۱۷۸۰ نفر که فاقد افت درآمدی بوده و ۱۱۰۸ نفر نیز شاهد افت ۲۵ درصدی درآمدهایشان بودند و ۳۹۹ نفر از این افراد نیز شرایط بغرنج‌تری را تجربه کرده و کاهش درآمد‌های آن‌ها بیش از ۲۵ درصد گزارش‌شده است.

در ادامه این مطالعات، از شرکت کنندگان خواسته شد برخی مسائل و معما‌های خاص را حل کرده و به سؤالات طرح‌شده؛ پاسخ دهند. پژوهشگران اقدام به اندازه‌گیری چگونگی حل این سؤالات و میزان زمان صرف شده برای آن‌ها در بین شرکت‌کنندگان کردند.

نتایج به‌دست‌آمده حاکی از این حقیقت بود که افراد دارای تجربه کاهش سطح دستمزد، عملکرد ذهنی و مغزی ضعیف‌تری به نسبت دیگران داشته و هرچه این میزان کاهش حقوق بیشتر بوده، بر عملکرد مغز آن‌ها تأثیر بیشتری داشته است. این افراد به نسبت سایر شرکت‌کنندگان، به‌طور میانگین ۸/۲ درصد بیشتر خطا در پاسخ‌هایشان داشتند.

لزلی گراست (Leslie Grasset) سرپرست این تیم تحقیقاتی و پژوهشگر مرکز مطالعاتی اینسرم در بوردوی فرانسه در رابطه با شرایط فوق، گفت: «این میزان از بروز خطا و کاهش عملکرد، بسیار بیشتر از میزان عادی کاهش عملکرد مغز براثر پیری طی گذشت یک سال است؛ زیرا در حالت عادی با افزایش سن در هرسال، بین ۵۳/۰ تا ۷۱/۰ درصد کاهش عملکرد ذهنی رخ می‌دهد.»

در این مطالعات، پژوهشگران برای بررسی دقیق‌تر موضوع؛ اقدام به تصویربرداری ام آر‌ای مغزی و مطالعه اندازه و حجم مغز شرکت‌کنندگان در بازه زمانی ۲۰ ساله کرده همچنین حجم مناطق مختلف مغز این افراد را موردبررسی قراردادند.

بررسی مقایسه‌ای این تصاویر نشان می‌داد افرادی که تجربه کاهش سطح دستمزد را داشتند با کاهش بیشتری در اندازه مغز خود مواجه شده و اتصالات عصبی بین بخش‌های مختلف مغز آن‌ها نیز ضعیف‌تر شده است. پژوهشگران دلایل مختلفی ازجمله فشار‌های عصبی و واکنش‌هایی مانند مصرف دخانیات، اعتیاد به الکل و کاهش سطح دسترسی به مراقبت‌های پزشکی که به دلیل کاهش میزان دستمزد، رخ می‌دهد را دلیل این موضوع می‌دانند.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به‌دست‌آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی علوم اعصاب (Neurology Journal) منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

منبع: سیناپرس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار