وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد در حالی که ترکیه تصمیم گرفته یکجانبه عمل کند، سیاست واشنگتن درباره حضور نیروهای آمریکایی در سوریه، هیچ تغییری نکرده است.

پنتاگون: سیاست واشنگتن درباره حضور نیروهای آمریکایی در سوریه، هیچ تغییری نکرده استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، جاناتان هافمن، سخنگوی پنتاگون در بیانیه‌ای اعلام کرد: «متاسفانه ترکیه تصمیم گرفته است یکجانبه عمل کند و در حال حاضر سیاست ما درباره حضور نیرو‌هایمان در سوریه، هیچ تغییری نکرده است.»

هافمن گفت: «با وجود گزارش‌های نادرست، اسپر، وزیر دفاع و میلی، رئیس ستاد ارتش طی چند روز گذشته از سوی رئیس‌جمهور در مورد اوضاع در شمال سوریه و تلاش‌ها برای مراقبت از نیرو‌های آمریکایی در مواجهه با اقدام نظامی از سوی ترکیه، مورد مشورت قرار گرفته اند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «موضع این وزارتخانه همچنان این بوده و هست که ایجاد منطقه امن در شمال سوریه بهترین راه برای حفظ ثبات در آنجا به شمار می‌آید. در نتیجه ما نیرو‌های آمریکایی در شمال سوریه را برای اطمینان از امنیت آن‌ها، از مسیر حمله احتمالی ترکیه خارج کردیم.»

ترکیه در نخستین حمله ارتش خود در خاک سوریه به مقر نیرو‌های دموکراتیک کرد سوریه موسوم قسد در راس العین حمله کرد که این حمله هیچ تلفاتی در پی نداشت.

در همین حال شبکه تلویزیونی المیادین به نقل از خبرنگار خود گزارش داد نیرو‌های سپر فرات و نیرو‌های آزادی‌بخش عفرین در اطراف منطقه مرعناز در حومه شمالی حلب سوریه به شدت درگیر شدند.

ترکیه سال هاست به بهانه‌های مختلف و بی اعتنا به تمامیت ارضی سوریه، فکر تجاوز به خاک این کشور را در سر می‌پروراند.

مقامات ترکیه قصد دارند یک منطقه امن ۳۲ کیلومتری در مرز مشترک این کشور با سوریه ایجاد کنند که خالی از کُرد‌های سوری باشد.

با اینکه تنها چند روز از ورود خودرو‌های زرهی ترکیه به خاک سوریه می‌گذرد، آنچه از حمله آنکارا به عفرین به یاد داریم نشان می‌دهد طنین ناخوشایند تجاوز آنکارا به حاکمیت دمشق مدت‌هاست که شنیده می‌شود. در این میان، آمریکا که همیشه دستی در تنش‌های منطقه دارد گاهی دایه‌ای دلسوزتر از مادر برای کرد‌ها می‌شود، گاهی شریک ترکیه می‌شود و گاهی ناجی سوریه از دست تروریست‌ها.

ترکیه نیرو‌های دموکراتیک سوریه را تروریست می‌خواند، اما این گروه سکوی آمریکا برای حمله به گروه تروریستی داعش و حفظ حضورش در خاورمیانه بوده است. تجربه نشان داده واشنگتن همیشه به بهانه‌های مختلف سعی کرده لنگری در خاورمیانه انداخته باشد، مبادا از سفره گسترده این منطقه بی نصیب بماند.

آن زمانی که سران کرد‌ها از پیمان بستن با دمشق سر باز زدند و به آغوش به ظاهر امن آمریکا پناه بردند، فکرش را نمی‌کردند که واشنگتن علناً از حمایت آن‌ها دست بکشد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای خود به کرد‌های سوریه اعلام کرد در مقابل حمله احتمالی ترکیه از آن‌ها حمایت نمی‌کند و نیروهایش را از مناطق مرزی سوریه خارج می‌کند. این در حالی است که نظامیان آمریکایی در سالیان گذشته برای رسیدن به اهداف خودشان در کنار کرد‌ها جنگیده اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار