گروهی از محققان کشف کرده اند چنانچه باد‌های خورشیدی که در بازه زمانی خاصی بوزند، می‌توانند اتم‌های آزاد هیدروژن و اکسیژن را ترکیب کنند و آب به وجود بیاورند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس تحقیقی جدید با ترکیب باد‌های خورشیدی و شهاب سنگ‌ها می‌توان روی سیارک‌ها و حتی ماه آب تولید کرد.

وجود آب در فضا با ترکیب باد‌های خورشیدی و شهاب سنگ‌ها//گلی

گروهی از محققان کشف کرده اند چنانچه باد‌های خورشیدی که در بازه زمانی خاصی بوزند، می‌توانند اتم‌های آزاد هیدروژن و اکسیژن را ترکیب کنند و آب به وجود بیاورند.

دانشمندان مدت‌ها اعتقاد داشتند شهاب سنگ‌ها حاوی اکسیژن و هیدروژن هستند. اکنون یافته‌های تحقیقی جدید احتمال تشکیل آب در سیارات دیگر غیر از زمین را نشان می‌دهد.

محققان دانشگاه کورتین در استرالیا هنگام آزمایش‌هایی روی یک تکه شهاب سنگ که ۵۰ سال قبل در استرالیا فرود آمده بود، به این کشف دست یافتند.

کاترینا میلکوویچ از مرکز علم و فناوری دانشگاه کورتین می‌گوید: فرایند پیچیده بازتولید مولکول‌های آب سطحی، یک مکانیسم احتمالی برای تأمین مجدد منابع آب در سیارات بدون هوای دیگر مانند ماه است.

به گفته میلکوویچ و همکارانش برای تولید آب در فضا به الکترون‌های عناصری مانند اکسیژن و هیدروژنن و تغییراتی ناگهانی دما لازم است. در این پژوهش آنان از نمونه شهاب سنگ Murchison استفاده کردند. این شهاب سنگ ۱۰۰ کیلوگرمی در ۱۹۶۹ میلادی در منطقه مورچیسون ویکتوریا واقع در استرالیا فرود آمد.

آن‌ها صخره فضایی را بررسی کردند و به طور همزمان با شبیه سازی باد‌های خورشیدی و استفاده از لیزر، تاثیرات آن روی شهاب سنگ‌های کوچک را مطالعه کردند.

هنگامیکه صخره‌های آسمانی مانند شهاب سنگ‌ها و سیارک‌ها با یکدیگر یا اجسام آسمانی دیگر (مانند ماه) برخورد می‌کنند، بخش‌هایی از عناصر آن‌ها خرد و پراکنده می‌شود. بیشتر این عناصر مواد معدنی هستند که درونشان هیدروژن و یا اکسیژن وجود دارد.

محققان متوجه شدند برخورد بین اجسام آسمانی نوعی واکنش شیمیایی ایجاد می‌کند که طی آن مولکول‌های آزاد هیدروژن و اکسیژن پراکنده می‌شوند.

دمای فرایند ترکیب این عناصر و باد‌های خورشیدی به یک میلیون درجه سانتیگراد می‌رسد و طی آن هیدروژن و اکسیژن بهم متصل می‌شوند. این روند به طور موفقیت آمیز مولکول‌های آب (H۲O) تولید می‌کند که حاوی دو هیدروژن و یک اکسیژن است.

پژوهش میلکوویچ و همکارانش در ژورنال Nature Astronomy منتشر شده است.

منبع : مهر

انتهای پیام/

 

برچسب ها: فضا ، شهاب سنگ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.