به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر اخیر خود به نیویورک، اظهار کرد: در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی به ارائه گزارشی از سفر انجام شده پرداختم و این سفر یکی از فشردهترین سفرهای دیپلماتیک ما بود.
او افزود: علیرغم تلاش آمریکا در راستای اینکه رئیس جمهور و وزیر امور خارجه و مخصوصا بخش رسانهای ایران را محدود کند و حتی به آنها ویزا ندادند، این سفر یکی از پرخطرترین سفرهای ما بود به نحوی که رئیس جمهور بیش از ۴۰ ملاقات در دستور کار خود داشتند.
بیشتر بخوانید: سرنوشت دو گروگان در پاکستان باید مشخص شود/ حقابه هیرمند را پیگیری کنید
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ارائه طرح «صلح هرمز» در شرایطی که منطقه ما در وضعیت جنگی به سر میبرد، زمینه صلح و گفتوگو میان کشورهای منطقه را فراهم میکند.
ظریف ادامه داد: اروپاییها باید بدانند که امکان شکلگیری مذاکره برای آمریکا تنها با بازگشت به تعهدات میسر است.
او با اشاره به برداشتن گام چهارم از طرف ایران تصریح کرد: اگر طرفین مقابل به تعهدات خود عمل نکنند، گام چهارم را برمیداریم و جمهوری اسلامی بر اساس برنامهریزی خود تصمیمگیری میکند.
وزیر امور خارجه افزود: البته ما همزمان با برداشتن گامها آماده مذاکره هستیم و هروقت که اروپاییها به تعهدات خود عمل کنند، امکان بازگشت از گامها نیز وجود دارد، همانطور که رهبری فرمودهاند با قدرت عمل میکنیم.
ظریف گفت: فرانسویها پیشنهادی را مطرح کردند که مبانی آن مبتنیبر بازگشت آمریکا به تعهداتش و در مقابل بازگشت ایران به برجام و شروع گفتوگوهاست؛ اما هنوز در طرف آمریکایی علاقه به کار جدیدی نمیبینیم و یکی از دلایلی که آقای روحانی پیشنهاد ترامپ را قبول نکرد، این است که او در مجمع عمومی سازمان ملل گفته که نهتنها تحریمها را کم نمیکنیم، بلکه به آنها میافزاییم، ترامپ از یک طرف درخواست مذاکره میدهد و از طرف دیگر خلاف آن عمل میکند.
او بیان کرد: آمریکاییها باید بدانند اگر خواهان بازگشت ۱+۵ هستند باید تعهدات لازم را انجام دهند، چراکه میز مذاکره وجود دارد و آنها بودند که این میز را با بدعهدی ترک کردند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: پیامهایی از طریق دوستان آمریکاییها و رهبران برخی کشورها به ما واصل میشود؛ اما باتوجه به سابقه بدعهدی آمریکا لازم است که آمریکاییها اقدامات عملی انجام دهند.
ظریف در پاسخ به سوالی درباره شفافیت اموال مسئولان گفت: بنده به عنوان یکی از اعضای هیئت دولت که مشمول تعهد قانون اساسی هستم، در ابتدای مسئولیت اموال خود را برای قوه قضاییه ارسال کردهام و در پایان مسئولیتم هم این کار را انجام میدهم، بنابراین اگر این سامانه الزام داشته باشد اموالم را اعلام میکنم اما هنوز چیزی به ما ابلاغ نشده، من و همکارانم در وزارت امور خارجه چیزی برای پنهان کردن نداریم.
انتهای پیام/