به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شورای پنجم شهر تهران از زمان روی کار آمدن خود اقداماتی در راستای رسیدن به شفافیت انجام داده است که اگرچه هنوز فاصله زیادی تا شفافیت دارد، اما همین مقدار از اطلاعاتی هم که به همت کمیته شفافیت بر روی سامانه شفافیت منتشر میشود، بسیار ناقص است. چنانچه در مواردی مانند حقوق برخی از مدیران که از انتشار آن خودداری شد، ممانعت از درج نام پدر کیوسکداران تهرانی در اطلاعات آنها، امکان احراز هویت این قشر را مشکل کرده است.
به عنوان مثال در لیست مربوط به کیوسکهای مطبوعاتی که به تازگی بر روی سامانه شفافیت شهرداری تهران منتشر شده است، نام افرادی همچون اکبر گنجی، اصغر فرهادی و بهرام قاسمی مشاهده میشود که با مشخص نبودن نام پدر آنها معلوم نیست که آیا این اکبر گنجی همان اکبر گنجی معروف است یا شخصی دیگر؟ یا اصغر فرهادی همان کارگردان معروف است یا شخصی دیگر و یا بهرام قاسمی همان سخنگوی سابق وزارت خارجه و یا شخصی دیگر است؟
بهاره آروین رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود که در روز یکشنبه ۱۰ شهریور ۹۸ در صحن شورای شهر قرائت کرد، در دفاع از سامانه شفافیت گفت: این سامانه یکی دیگر از استانداردهای شفافیت در انتشار عمومی اطلاعات در وبسایت شورا را ارتقاء خواهد داد، به گونهای که دستور جلسات که هماکنون به صورت فایل PDF و غیرقابل جستجو به صورت دستی روی وبسایت شورا آپلود میشود، از اینپس به صورت سیستماتیک و برخط و به شکل ماشینخوان و قابل جستجو مستقیما از این سامانه بر روی وبسایت شورا فراخوان خواهد شد.
با وجود این سخنان اما با مراجعه به اطلاعات کیوسکداران مطبوعاتی و گل فروشی که روز یکشنبه بر روی سامانه شفافیت منتشر شده است، مشاهده میکنیم که اطلاعات افراد در قالب فایل PDF و بدون امکان جستجو منتشر شده است.
در حالی که اگر قابلیت جستجو وجود داشت، به راحتی مشخص بود که کدام خانوادهها چند کیوسک مطبوعاتی در تهران دارند و چه خانوادهای سلطان کیوسکهای شهر تهران است.
بیشتر بخوانید: شفافیت در شهرداری با اختفای میزان حقوق مدیران ارشد
با یک بررسی ساده بر روی اطلاعات انتشار یافته بر روی این سامانه مشخص میشود، خانواده سرافراز اسفند آبادی و مددکار برنائی سه کیوسک مطبوعاتی و بسیاری از خانوادههای دیگر هم دو تا دو تا صاحب کیوسک شدهاند.
همان طور که گفته شد در این لیست امکان جستجوی سیستمی وجود ندارد و این آمار به صورت دستی حاصل شده است که اگر دقت بیشتری به عمل آید، امکان دارد فامیلیهای تکراری بیشتری هم در آن به چشم خورد.
انتهای پیام/
اموال شون از 40 سال تا بحال .چی بودند .حالا چی شدند
ایا اموال با حقوق شون میخواند یا نه