به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کسانی که به سلامتی بدن خود اهمیت میدهند اغلب سعی میکنند غذاهای سالم را با غذاهای مضر جایگزین کنند، اما در تعدادی از موارد، این جایگزینی ما را به سمت تغذیه سالم سوق نمیدهد. در ادامه به فهرستی از قوانین و باورهای غلطی اشاره میکنیم که بهتر است آنها را نادیده بگیرید.
آب سیب آنقدر سالم به نظر میرسد که به وضوح آن را سالمتر از نوشابه میدانیم. اما در حقیقت، آب سیب حاوی چند کالری بیشتر از نوشابه است. اگر واقعاً به رژیم غذایی خود اهمیت میدهید، آب آشامیدنی بنوشید و آب میوههای بسته بندی شده و نوشابه را کنار بگذارید.
به نظر میرسد که برخی از سبزیجات آب پز از سبزیجات تازه بهتر هستند. به عنوان مثال، هویج آب پز حاوی کاروتنوئیدهای بیشتری است، به علاوه گوجه فرنگیهای پخته یا بخارپز هم دارای لیکوپن بیشتری در مقایسه با نوع خام آنها هستند که برای سلامتی شما مفیدتر خواهند بود. البته این بدان معنا نیست که شما باید همه سبزیجات را بصورت پخته شده میل کنید.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند به جای نمک، سس سویا را انتخاب کنید، اما ثابت شده که بهتر است مقداری نمک به طور منظم به غذای خود اضافه کنید و فکر نکنید چنین جایگزینی کاملا سالم است.
همه میدانند که شکر برای سلامتی مضر است، بنابراین ما عسل را به هر چیزی که میخواهیم شیرین شود اضافه میکنیم. اما، عسل حتی پرکالریتر از شکر است و تفاوت این دو از این نظر چندان زیاد نیست و شما با مصرف عسل پیشرفتی در کاهش وزن خود نخواهید دید.
روند خشک شدن باعث میشود تا میوه ۸۰ ٪ ویتامینها و آنتی اکسیدانهای خود را از دست بدهد. این بدان معنی است که بهتر است میوههای تازه را به عنوان میان وعده میل کنید. میوه خشک همچنین از آن جهت خطرناک است که برخی از تولیدکنندگان، شربت شیرینی را به آن اضافه میکنند و این کار باعث میشود که فواید آن حتی کمتر شود.
بیشتر بخوانید: این هفت خوراکی شما را عصبی میکند!
دانشمندان ثابت کرده اند که ذرت بوداده (پاپ کورن) غذایی سالم و مفید است. یک فنجان از این ماده غذایی تقریباً دو برابر بیشتر دارای آنتی اکسیدانی به نام پلی فنول نسبت به هر میوه یا سبزی است. علاوه بر این، ذرت بوداده حاوی فیبر است که برای سلامتی بسیار مفید است.
البته، نباید آن را به بیش از حد میل کنید، اما یک فنجان معمولی از آن میتواند یک میان وعده عالی باشد.
در بیشتر رژیمهای غذایی توصیه میشود که بهتر است پنیر را فراموش کنید، زیرا حاوی چربیها و کالری زیادی است. با این حال، شما میتوانید آن را حتی در سختترین رژیمها میل کنید، زیرا پنیر نسبت به سایر محصولات دیگر کلسیم بیشتری دارد. همچنین حاوی اسید لینولئیک است که از تجمع چربی جلوگیری میکند و به شما در کاهش وزن کمک میکند.
روغن نارگیل، روغن کتان، روغن کدو تنبل، همه اینها برای افرادی که رژیم غذایی سالم دارند، تبدیل به شرکای مادام العمر شده اند. از بسیاری از این روغنها حتی بدون فکر کردن در پخت و پز استفاده میشود، با این وجود گاهی این روغنها خطرناک میشوند. به عنوان مثال، روغن کتان هنگام گرم شدن به دلیل مقادیر زیادی اسیدهای اشباع نشده، بسیار سمی میشود. برخی روغنها فقط باید به صورت خام مصرف شوند.
بسیاری از افراد به دنبال کاهش وزن جدی هستند بنابراین فقط غذاهای بدون چربی را انتخاب میکنند که ممکن است حتی پرکالریتر از محصولات معمولی هم میباشد.
علاوه بر این، چنین غذاهایی حاوی ویتامینها و عناصر مفید کمتری هستند. به عنوان مثال، تمام محصولات لبنی حاوی ویتامینهای محلول در چربی D، E، A و K هستند که با حذف آنها از رژیم غذایی، این ویتامین ها را هم حذف می کنیم.
انتهای پیام/