این عدد هیچ تطابقی با منطق جمعیتی کشور ایران ندارد؛ به عبارت دیگر، اگر سالانه ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات عالی از ایران خارج شوند، فقط در ده سال نزدیک به ۱.۸ میلیون نفر مهاجر تحصیل کرده ایرانی باید در جهان مشغول فعالیت باشند! در حالیکه طبق آمار رسمی حداکثر تعداد دانشجویان بینالمللی ایرانی در خارج از کشور در سالهای اخیر ۵۲ هزار نفر بوده است.
از سوی دیگر، طبق آخرین آمار تعداد کل مهاجران ایرانی با تحصیلات دانشگاهی در کشورهای عضو OECD حدود ۷۴۱ هزار نفر بوده است. دادههای موجود در پایگاههای بینالمللی نیز نشان میدهد ادعای خروج سالانه ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات دانشگاهی از ایران به هیچ عنوان با دادههای موجود از تعداد ایرانیان خارج از کشور همخوانی ندارد؛ بنابراین میتوان گفت خروج سالانه ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات دانشگاهی از کشور هیچ مبنای آماری ندارد.
بیشتر بخوانید: مقام اول ایران در فرار مغزها صحت ندارد
بر اساس آمار مؤسسه آماری یونسکو حداکثر تعداد دانشجویان ایرانی در خارج از کشور در سالهای اخیر در سال ۲۰۱۶ حدود ۵۲ هزار نفر بوده است. این تعداد مربوط به کل تعداد دانشجویان بینالمللی ایرانی در آن سال است نه کسانی که ثبتنامی جدید هستند. علاوه بر آن، بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۰، در آمریکا ۵۰.۹ درصد از مهاجران ایرانی در امریکا حائز مدرک لیسانس و یا بالاتر بودهاند. اداره آمار آمریکا تعداد ایرانیان در این کشور را در سال ۲۰۱۷، ۳۹۵,۴۲۹ تخمین زده است.
بر اساس آنچه گفته شد میتوان تعداد کل ایرانیان تحصیلکرده در آمریکا را در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۰۰ هزار نفر تخمین زد. در سالهای ۲۰۱۰-۲۰۱۱ نیز حدود ۴۷۱ هزار نفر از کل جمعیت ۹۳۲ هزار نفری مهاجران ایرانی در کشورهای عضو OECD، ماهر و تحصیلکرده بودهاند.
در پایان میتوان گفت با توجه به آمارهای موثق و مورد تأیید، ادعای خروج سالانه ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات دانشگاهی از ایران به هیچ وجه با دادههای موجود از تعداد ایرانیان تحصیلکرده در خارج از کشور همخوانی ندارد.
انتهای پیام/