به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، فرخزاد معاون عمرانی استاندار قزوین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برای تکمیل ۴۰۰ پروژه نیمه تمام استان به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است، افزود: تامین اعتبار دولتی برای اجرای این طرحها امکان پذیر نیست و باید از ظرفیت و مشارکت بخش خصوصی استفاده کرد.
فرخزاد اضافه کرد: برای راههای روستایی به علت سود ده نبودن نمیتوان از مشارکت بخش خصوصی استفاده کرد، اما برای اجرای بعضی از طرحهای ورزشی از طریق شهرداری وارد شده ایم.
او درباره اجرای طرحهای گردشگری و بویژه دریاچه اوان هم گفت: در طرح جامع دریاچه اوان بازنگری شده است و با بخش خصوص وارد مرحله تشریفات و عقد قرار شده ایم.
معاون عمرانی استاندار گفت: در حال حاضر ۵ هزار و ۳۰۰ کیلومتر راه روستایی داریم که برای آسفالت و بهسازی آنها ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
به گفته فرخزاد تا کنون ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر از این راهها بهسازی و آسفالت شده است که بین ۱۵ تا ۲۰ سال از آن میگذرد.
او با اشاره به جاده آشنستان و امامزاده اباذر در شهرستان قزوین گفت: برای بهسازی راههای این مناطق ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته و تا کنون ۴ کیلومتر از این راهها بهسازی شده است.
فرخزاد گفت: راههای روستایی بر اساس اولویت بندی بهسازی میشوند.
او با اشاره به جاده نسیم شمال در قزوین هم گفت: مسیر این جاده حدود ۱۱ کیلومتر است که نقش کمربندی را اجرا میکند، این جاده قبلا محل نگهداری رینگ گاز بوده است که باید زیر ساختهای آن جمع آوری شود و محل دیگری را برای کمربندی در نظر گرفت.
معاون استاندار گفت: متولی اجرای این طرح شهرداری و راه و شهرسازی است که باید منتظر تعیین شهردار جدید باشیم.
معاون عمرانی استاندار گفت: جمع آوری ز یرساختهای جاده نسیم شمال به روش سنتی شش ماه تا یک سال طول میکشد.
فرخزاد گفت: برای طرحهای عمرانی سالانه ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار داریم که با توجه به اولویتها در شهرستانها در فصول مختلف توزیع میشود.
به گفته او، از این میزان اعتبار تا کنون ۴۶ درصد جذب شده است.
معاون عمرانی استاندار گفت: در چند سال اخیر روستا به شهر تبدیل نشده است، اما اگر روستایی بیش از ۵ هزار نفر جمعیت داشته باشد میتواند درخواست تبدیل به شهر دهد.
فرخزاد افزود: البته هم اکنون یک روستایی با ۲۲ هزار جمعیت داریم که مردم و شورای آن درخواست تبدیل شدن به شهر را دارند.
معاون عمرانی استاندار درباره تپههای گردشگریی که در داخل شهرهای اقبالیه، تاکستان و اسفروین وجود دارد گفت: این تپهها بر اساس ضوایط و قوانین ساماندهی میشوند.
معاون عمرانی استاندار گفت: هم اکنون از ۸۲۴ روستای استان ۶۳۰ روستا دارای دهیار است که برای ایجاد امنیت شغلی، وضعیت استخدامی آنها مراحل پایاینی خود را میگذراند.
وی بیان کرد: در بخش عشایری ۲۵۰ خانوار شناسایی شده بود که امروز این تعداد به ۲۳۰۰ خانوار رسیده است.
او با اشاره به انتخابات پیش رو هم گفت: هیچ کس حق استفاده از اموال بیت المال و دستگاهها را برای دفاع و یا علیه کاندیدایی ندارد و اگر انجام شود با آن فرد قانونی برخورد میشود.
نجفی مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری هم در این نشست از افتتاح ۱۰۶ پروژه با اعتبار ۲۴۱ میلیارد ریال در مناطق روستایی استان خبر داد.
او اظهار داشت: افتتاح پروژههای روستایی پنج استان کشور از جمله قزوین با حضور معاون اول رییس جمهوری انجام میشود که در این رزمینهمجموعه ورزشی روستای ابراهیم آباد بویین زهرا که با مشارکت خیران احداث شده به صورت ویدئو کنفرانس در هفته روستا و عشایر مورد افتتاح قرار میگیرد.
به گفته نجفی ، در حوزه خدمات عمومی، ۲۰ پایگاه آتش نشانی روستایی، ۱۳۰ خانه ورزشی و ۲۷ خانه هلال احمر در استان قزوین مورد بهره برداری قرار گرفته و براساس مصوبه دولت نیز شهرستان آوج به عنوان منطقه کمتر برخوردار در سطح استان شناخته شده که قرار است از طرحهای ویژه نیز بهرهمند باشد.
نجفی افزود : از هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال تخصیص شده به تسهیلات روستایی این استان، هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال آن در بخش کشاورزی، ۲۰۰ میلیارد ریال در بخش صنعتی، ۱۱۰ میلیارد ریال در حوزه گردشگری، ۱۷ میلیارد ریال در حوزه ارتباطات، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال در حوزه ورزش و جوانان و باقی در سایر بخشها هزینه شده است.
این مسئول همچنین با اشاره به برنامههای هفته روستا، اظهار داشت: دومین جشنواره عکس روستا با محور طبیعت، گردشگری، آداب و رسوم، تولید و اشتغال روستایی از ۱۵ مهر غاز میشود و تا ۱۵ آذرماه ادامه دارد و نتایج آن نیز در دهه مبارک فجر اعلام خواهد شد.
نجفی خاطرنشان کرد: براساس مصوبات تصویب شده و برای امنیت شغلی دهیاران، فعالیت دهیاریها در مناطق بالای یک هزار خانوار به صورت تمام وقت خواهد بود و وزارت کشور همچنین چارت تشکیلاتی را به تصویب رسانده تا جذب نیروی رسمی در دهیاریهای درجه ۵ و ۶ صورت پذیرد و اولویت نیز با دهیاران دارای سابقه خواهد بود.
به گفته او ، از سال آینده تمامی دهیاران با تامین بودجه لازم از بیمه کامل برخودار خواهند بود.
نجفی با اشاره به اینکه زبالههای ۱۰ بخش استان به سایت محمدآباد منتقل میشود، تصریح کرد: تا سال آینده و با تکمیل مطالعات پسماند منطقه الموت، مطالعات سایر نقاطی که امکان انتقال زبالههای آنان به مکان مشخصی وجود ندارد نهایی میشود.
این مسئول اضافه کرد: هم اکنون جمعیت ۷۶ روستای استان بیش از یک هزار نفر بوده و مدرک تحصیلی دهیاران ۱۴۲ روستا کارشناسی، ۲۲ روستا کارشناسی ارشد، هفت روستا حوزوی و سایر نیز دیپلم و فوق دیپلم است.
نجفی با اشاره به اینکه امسال ظرفیتهای ۴۴۴ روستای استان باید شناخته شود، گفت: تاکنون توانایی و امکانات ۲۰۰ روستا از سوی کارشناسان مورد شناسایی قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه روند معکوس مهاجرت به روستاها باید در قالب سرشماری سال ۱۴۰۰ معین شود، اظهار داشت: براساس آمارهای رسمی در حال حاضر روند مهاجرت از روستا به شهر متوقف شده است.
نجفی از شناسایی مشاغل روستایی در روستاهای داری ظرفیت خبر داد و گفت: قرار است این مشاغل از طریق فنی و حرفهای آموزش داده شود.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری همچنین از افتتاح ۱۰۶ پروژه با اعتبار ۲۴۱ میلیارد ریال در مناطق روستایی استان خبر داد.
نجفی افزود: بیش از ۱۷۷ میلیارد تومان تسهیلات در قالب هزار و ۲۶۴ طرح برای ایجاد سه هزار و ۵۲۸ از محل قانون حمایت از ایجاد اشتغال در مناطق روستایی پرداخت شده است.
او درباره انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی هم اضافه کرد: دهیاران نمیتوانند از اعتبارات دهیاری برای حمایت از نامزدها استفاده کنند.
غیاثوند رییس اداره امور عشایر هم در این نشست گفت: امسال هویت گذاری دام و بیمه دام از الزامات است که از عشایر خواسته میشود که در این زمینه همکاری کنند.
غیاثوند افزود: در تامین آب شرب سالم برای عشایر و دامهای آنها اعتبارات بسار خوبی در نظرگرفته شده که این طرح در حال مطالعات است.
او اضافه کرد: این طرح امسال آغاز میشود و ۵۲۰ خانوار عشایر از آن بهزهمند خواهند شد.
رییس اداره امور عشایر گفت: همچنین به منظور حفظ و صیانت از مراتع و پرواربندی دامها تسهیلاتی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان به عشایر پرداخت میشود.
به گفته غیاثوند، بازپرداخت این تسهیلات یکسال و با سود ۱۰ درصد است.
او اضافه کرد: تا کنون ۲ هزار و ۷۰۰ راس دام عشایر بیمه شده اند.
رییس اداره امور عشایر گفت: ۴۹۴ نفر از عشایر هم زیرپوشش تامین اجتماعی قرار گرفته اند.
انتهای پیام/ک