به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا ادعای مبارزه با داعش در افغانستان را دارد، اما منابع خبری از افزایش شمار این گروه تروریستی در این کشور حکایت دارند.
نیروهای آمریکایی در سال 2017 میلادی به دستور ژنرال «جان نیکلسون»، از بمبی به عنوان "مادر بمبها" برای از بین بردن پناهگاه داعش در ولایت ننگرهار افغانستان استفاده کردند.
آمارها حاکی از حضور کمتر از یکهزار جنگجوی داعش در این منطقه بود.
به گزارش «میلیتاری تایمز»، با وجود سالها مبارزه و بمباران ظاهرا شدید آمریکا در مناطق دور افتاده ولایتهای کنر و ننگرهار، هم اعضای این سازمان تروریستی افزایش یافته و هم قادرند تا اقدامات تروریستی مرگبار و ویرانگر خود را در افغانستان به اجرا در آورند.
گزارش اخیر سامان ملل شمار این گروه تروریستی در افغانستان را در حدود 2500 تا 4000 نفر تخمین میزند.
نکته جالب، اختلاف وزارت دفاع آمریکا درباره تعداد آنهاست، چرا که گزارش این وزارتخانه در 2019 شمار آنان را کمتر از 2000 نفر تخمین زده است.
قدرت گرفتن و تجدید قوای این گروه تروریستی بسته به توانایی جابجایی سلاح و امکانات از پاکستان، فراز و فرود داشته است.
اعضای خارجی این گروه عمدتاً از کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی هستند و حتی اغلب از میان طالبان ناراضی هم سربازگیری میکنند.
گزارش سازمان ملل تخمین میزند که کمتر از 10 درصد جنگجویان داعش افغانستان، از داعش عراق و سوریه به آنجا رفتهاند.
در همین گزارش منابع مالی داعش افغانستان، استخراج غیر قانونی معادن، قاچاق چوب درختان، اخاذی و باجگیری از مردم محلی عنوان شده است.
بارها مقامات روس این مسئله را بیان کردهاند که باوجود تسلط کامل آمریکا و هم پیمانانش بر حریم هوایی افغانستان، جابجایی نیروهای داعش از سوریه و عراق به این کشور جای سوال دارد.
به نوشته تسنیم، خبرهایی هم در اواخر سال 1397 منتشر شد که در درگیریهای میان طالبان و داعش در ولایت جوزجان، نیروهای داعش خود را به نیروهای دولتی تسلیم کردند و دولت آنها را با کمک بالگرد از محاصره طالبان به مکان دیگری منتقل کردهاند.
انتهای پیام/