به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نوسازی نیمکت ها، وسایل گرمایشی، سرمایشی، تعمیر دیوار و ... بهانههایی است که بابت آن پول میگیرند. این حکایت برخی مدارس دولتی است، مدارسی که در ازای وعده فراهم کردن شرایط بهتر آموزشی، خانوادهها را مجبور میکنند مبالغی را به حساب آنها واریز کنند.
سالها است که ایجاد شرایط بهتر آموزشی برای دانش آموزان در حد وعده و وعید باقی مانده و هنوز هیچ تغییری در شرایط مدارس ایجاد نشده است. بسیاری از خانوادهها نیز توانایی پرداخت این مبالغ را ندارند و نمیتوانند از پس هزینههای سنگین اجباری برآیند.
در اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است: «دولت موظف به تامین رایگان وسایل آموزشی و پرورشی مدارس دولتی تا پایان دوره متوسطه است»؛ بنابراین مدارس، مجاز به دریافت هزینههای جانبی تامین مایحتاج نیستند و در صورت نیاز، مطالباتشان از وزارت آموزش پرورش، قابل پیگیری است. حال این سوال مطرح است که اگر مدارس مجاز به دریافت وجه اجباری کمک به مدرسه هستند، چرا اسم آن را کمک به مدرسه گذاشته اند؟.
خانوادهها میگویند؛ در صورت عدم همکاری، فرزندانشان از سوی کادر مدرسه مورد سرزنش قرار میگیرند و مدام متذکر میشنوند که این موجب کم شدن تمایل دانش آموزانشان برای رفتن به کلاس درس و مدرسه شده است. برخی دیگر از خانوادهها میگویند معلم، فرزند ابتداییشان را از کلاس محروم کرد در حالی که او حتی نمیدانست به چه دلیلی این اتفاق افتاده است و حالا با وجود اندک زمان گذشته از ابتدای سال، دیگر تمایلی به روبه رو شدن با معلم و دوستانش را ندارد.
زهرا مظفر، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش درباره دریافت وجه اجباری و غیرقانونی مدارس دولتی از خانوادهها اظهار کرد: دریافت وجه به غیر از وجه بیمه و کتاب در مدارس قبل و بعد از ثبت نام ممنوع است.
او با بیان اینکه این قانون برای تمام مدارس لازم الاجراست، افزود: متاسفانه برخی مدارس این اقدام غیرقانونی را به تفسیر مدیران و یا به دلیل مشکلات در مدرسه انجام میدهند.
مظفر بیان کرد: در دوسال اخیر آموزش و پرورش به صورت جدیتر در حال پیگیری دریافت وجه غیرقانونی مدارس دولتی از خانوادهها است، به همین منظور بخشنامهای تحت عنوان رعایت حقوق شهروندی مجددا تدوین و به مدارس سراسر کشور ابلاغ کردهایم.
او ادامه داد: این بخش نامه برای حفظ حقوق والدین و دانش آموزان بر اساس دستورالعمل حقوق شهروندی شکل گرفته است و برای نظارت بر عملکرد صحیح آن، در سطح مناطق، استانها و کشور کمیتههای نظارت بر ثبت نام شکل گرفت و درصورت دیدن تخلف با مدیر آن مدرسه برخورد خواهد شد.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: حق دریافت وجه فقط از سوی مدارس خاص از جمله تیزهوشان، شاهد و غیردولتی وجود دارد که آنها نیز براساس بخش نامههای مصوب خودشان عمل میکنند.
او تاکید کرد: خانوادهها در صورت برخورد با چنین شرایطی میتوانند برای شکایت به سامانههای الکترونیکی تحت عنوان Shekayatmedu.ir که دارای دو بخش شکایت و گزارشهای مردمی است، مراجعه کرده و در سطح منطقه و استانی مشکلات خود را در سامانه ثبت کنند.
مظفر درباره زمان بررسی شکایات گفت: حداکثر زمان بررسی شکایات ۱۰ روز از ستاد به منطقه تعریف شده است و احیانا اگر پاسخ شکایت مورد قبول خانوادهها نبود، میتوانند مجدد درخواست بررسی مشکل با سند و مدرک را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: شرایط و نحوه ثبتنام دانش آموزان در مدارس +جزئیات
رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش در خصوص دریافت وجه کمک به مدرسه در مدارس ابتدایی اظهار کرد: این امر قطعا اجباری نیست، اما سهیم شدن و مشارکت خانوادهها در یکی از مهمترین برنامههایی است که فرزندان آنها دارند یعنی تعلیم و تربیت، بنابراین بهتر است اهتمام ورزیده شود.
او ضمن تاکید به اینکه این امر به نفع خود دانش آموزان است، افزود: به شرطی که درخواست کمک به مدرسه از سوی مدارس داوطلبانه و اختیاری باشد، بلامانع است.
این در حالی است که با وجود گذشتن تنها سیزده روز از آغاز سال تحصیلی جدید، همچنان شاهد خیل عظیمی از اعتراضات مبنی بر تقاضای اجباری مدارس برای دریافت هزینههایی با عنوان کمک به مدرسه هستیم.
انتهای پیام/
الان تو کانال مدرسه گذاشتن برا کارنامه میایید پول کمک به مدرسه به همراه داشته باشید و پول برگه ها ی امتحانی یعنی جدایی از اون ۵۰۰ تومن ۴۰ تومن هم پول برگه میگیرن?
مدرسه حیات دخترانه
قم
الان تو کانال مدرسه گذاشتن برا کارنامه میایید پول کمک به مدرسه به همراه داشته باشید و پول برگه ها ی امتحانی یعنی جدایی از اون ۵۰۰ تومن ۴۰ تومن هم پول برگه میگیرن?
مدرسه حیات دخترانه
قم
خیلی مملکت جالبیه خود مردم هم نمیدونن به کی شکایت کنن اصن کسی حرفشون نمیشنوه
من باید چیکار کنم به کجاشکایت کنم به کی بگم ندارم
خانمی با گریه میگفت ندارم،تنها کاری که مدیر انجام داد گفت ۱۰۰هزارتومان بده.
الان هم تا پول رو ندید کارنامه ای در کار نیست
مدرسه ما برا خودش ی سبک جدید اختراع کرده
اگه کمک ب مدرسه ندیم، کارنامه هم نمیگیریم
هرینه که مهم نیست
پول چرک کف دست می باشد
فرزندم رو در مدرسه ای ثبت نام کردم و به دلیل مشکلات خاصی که برایم پیش آمده بود نتوانستم کمک مالی به مدرسه بکنم ، مدیر مدرسه تا کمک مالی را دریافت نکرد کارنامه ی نوبت اول فرزندم را نداد .
حتی مدرسه ی نمونه دولتی که خودم در آن کار می کنم هم نیم بها شهریه (یک و نیم میلیون) را از من گرفت !!!!!!
ببینید با غیر معلم چه برخوردی می شود
این ها بخاطر کم توجهی دولت به آموزش است که مدیران را با مخارج مدرسه و اولیا تنها می گذارند
فقط مدیرش توی این سال ها خونه و باغ و ماشین شاسی بلند به روز خارجی و ... خریده و مدیران اداره هم خیلی هوای اون رو دارن
که صد البته اون پول ها رو به حساب دولت ریخته و این دارایی ها رو از شغل دومش به دست آورده
و مدیران اداره هم به دلیل حسن برخورد!!! و توانایی ها و نوآوری های آموزشی ایشون!!!!! هوای ایشون رو دارن
و قضاوت فقط و فقط با مردم و مسولان محترم
یک سوال ؟ مگر وزیر آموزش و پرورش نمیگه مدارس حق گرفتن پول از اولیا را ندارن ؟؟؟
سرانه آموزش وپرورش هزینه ماژیک هم نمیشه
مدرسه اي كه 1000 دانش آموز داره و از هر دانش آموز 400 الي 500 تومان به زور ميگيرن و هزينه مدرسه به گفته خود مدير 200 ميليونه بقيه پولها كجا ميره و هزينه چي ميشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
و از طرف ديگه هم مدير مدرسه چون خودش مدرسه غير انتفاعي داره همش در حال تبليغ اون و سركوفت زدن به بچه هاست كه مدرسه دولتي و شما هيچي نميشين
یک بارهم که شده از مسولین بپرسید از 9سال پیش چه مبلغی به حساب مدارس بابت سرانه واریز کرده اند؟
دریغ از یک ریال.وقتی نیازهای مالی و هزینه های جاری مدرسه از طریق کمکهای داوطلبانه تامین نشود چاره چیست؟ بله در اینصورت اجبار اندر اجبار هست و چاره دیگری نیست. اگر هست مسولین شفاف بگویند
هزینه های جاری مدارس از کجا باید تعیین شود؟
سرانه هر دانش اموز در یک سال ۲ هزار تومن از طرف دولت تعیین شده که همونم نمیده و ایا میشود یک مدرسه ۲۰۰ نفری را یک سال با ۴۰۰ هزار تومن چرخاند
قانون میگه تحصیل مجانی است ولی اجرا نمیشه
راننده غلطک معلم کلاس مدرسه ما شده
پیتزا فروش معلم مدرسه ماست