به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک استارتاپ انگلیسی موسوم به "گریپاروت" (Greyparrot) قصد دارد مدیریت پسماند را بهبود ببخشد. این شرکت، از بینش رایانهای استفاده کرده تا مدیریت پسماند را به صورت کارآمدتر و در مراحل متفاوتی انجام دهد.
گریپاروت، فناوری یادگیری ماشینی را با تصاویری از انواع متفاوت زباله به کار گرفته تا یک مدل رایانهای را برای تشخیص شیشه، کاغذ، مقوا، روزنامه، قوطیها و پلاستیکهای گوناگون آموزش دهد. این شرکت، از یک دوربین ساده استفاده میکند که با رایانه ادغام شده و میتواند نوع زباله را در کسری از ثانیه شناسایی کند.
این نوع از فناوری میتواند در موارد گوناگونی به کار برود، اما به نظر میرسد نقش آن در کارخانههای مدیریت پسماند، بسیار امیدوارکننده است. کارخانههای مدیریت پسماند معمولا برای طبقهبندی زبالهها، ماشینهای بسیاری را به کار میبرند که زبالههای کوچک و بزرگ، فلزات و زبالهها را از هم تفکیک میکنند؛ اما بسیاری از این ماشینها در مراحل پایانی فرآیند تفکیک، به نیروی انسانی نیاز دارند.
از آنجا که با چنین روشهایی نمیتوان زبالهها را با دقت صد در صد جدا کرد، انسانها مجبور هستند که تا حد امکان به زبالهها نزدیک شوند. کارخانههای مدیریت پسماند معمولا برای انتقال زبالهها، لولههای بزرگی را به کار میبرند؛ اما این لولهها در بسیاری از موارد، از ایمنی کافی برخوردار نیستند.
گریپاروت تلاش میکند با فناوری جدید خود، گامی در بهبود این فرآیند بردارد. این مدل مبتنی بر یادگیری ماشینی میتواند زبالهها را ارزیابی کند و اجسامی را که میتوانند به بروز مشکل منجر شوند، تشخیص دهد. در کنار این مدل، از یک ربات نیز استفاده میشود تا زبالههای غیر ایمن را به صورت خودکار تفکیک کند.
استارتاپ گریپاروت در حال حاضر، فناوری جدید خود را در انگلستان و کره جنوبی آزمایش میکند و قصد دارد در آینده استفاده از آن را گسترش دهد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/