یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: ام‌اس بیماری خودایمن و پیش‌رونده است که همه اندام‌های بدن را درگیر می‌کند اما مبتلایان به این عارضه با رعایت نکاتی می‌توانند این بیماری را کنترل کنند.

غلبه بر ام‌اس با طب سنتیحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ام‌اس، اظهار کرد: ام‌اس بیماری خود ایمن و پیش‌رونده است که در بروز التهاب در بدن نقش دارد، این عارضه مشکلاتی را در سراسر بدن به‌وجود می‌آورد، ام‌اس در اثر حمله سیستم ایمنی بدن علیه خود ایجاد شده بنابراین پوشش محافظ غلاف میلین در اطراف سیستم عصبی شکسته می‌شود.

او بیان کرد: در بیماری ام‌اس پلاک، اسکلروز یا زخم ایجاد می‌شود، از نظر طب سنتی این عارضه بیشتر بر اثر غلبه سردی در بدن به‌ویژه سودا بروز پیدا می‌کند، بنابراین بیماری ام‌اس در کشورهای سرد بیشتر شایع است، ام‌اس در زنان به علت طبع سردی که دارند بیشتر دیده می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: افراد گرم‌ مزاج که مزاج عصبی گرم دارند و با کوچک‌ترین ناملایمات، عصبی می‌شوند هم می‌توانند در معرض ابتلا به ام‌اس قرار بگیرند؛ مصرف غذاهای تند مانند فلفل، شور و تلخ ام‌اس را تشدید می‌کند به‌طور کلی بیماری ام‌اس در افرادی که مزاج گرم دارند کمتر دیده می‌شود و در مقابل این عارضه در اشخاصی که طبع سرد دارند، بسیار مشاهده می‌شود، علائم ام‌اس می‌تواند با مصرف غذاهای ترش مانند سرکه و قره‌قروت شدت پیدا کند.


پاسخ به سوالات پزشکی را اینجا بخوانید


عظمایی تأکید کرد: ام‌اس اغلب در افراد بین ۲۰ تا ۴۰ سال بروز پیدا می‌کند؛ از عوارض این بیماری می‌توان به عفونت دستگاه ادراری، ضعف مثانه، بی‌اختیاری ادرار و مدفوع و اختلال در راه رفتن، تغییرات خلقی و عاطفی مانند عصبانیت یا زودرنجی اشاره کرد، مبتلایان به ام‌اس اغلب به دوبینی یا تاری‌دید و مشکلات ذهنی ، شنوایی و گفتاری هم دچار می‌شوند، این افراد به اختلال بلع هم مبتلا می‌شوند.

او تصریح کرد: مبتلایان به ام‌اس اغلب به اختلالات قلبی و عروقی، تنفسی و ضعف سیستم ایمنی دچار می‌شوند، این افراد می‌توانند بر اثر ابتلا به سرماخوردگی به مشکلاتی بسیار مبتلا شوند، افراد دچار ام‌اس از اختلال در هماهنگی دست‌ها و چشم‌ها رنج می‌برند، این اشخاص می‌توانند به پوکی استخوان هم مبتلا شوند، اختلال حافظه، ضعف عضلات، سرگیجه، افسردگی، یبوست، اسهال، احساس درد در بدن و سوزن‌سوزن شدن دست‌ها و پاها از دیگر نشانه‌های ام‌اس است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کمبود شدید ویتامین D3 اغلب در بروز بیماری ام‌اس نقش دارد، عواملی مانند عصبانیت شدید، زودرنجی، ابتلا به یبوست یا خواب نامنظم، کم‌خونی و مصرف غذاهای خیلی گرم یا سرد در بروز بیماری ام‌اس موثر هستند.

عظمایی اظهار کرد: بیماری ام‌اس می‌تواند زمینه ژنتیکی هم داشته باشد، افرادی که حیوانات خانگی را در منزل خود نگه‌داری می‌کنند هم در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند، مصرف زیاد غذاهای با طبع سرد مانند لبنیات به‌ویژه پنیر و ماست، ترشی، سرکه، تنقلات مصنوعی، غذاهای کنسرو شده و رفتارهایی مانند عصبانیت شدید و کم‌تحملی در ایجاد ام‌اس موثر هستند.

بخور و نخورهای غذایی برای مبتلایان به ام‌اس 

او بیان کرد: مبتلایان به ام‌اس باید از مصرف لبنیات به‌ویژه پنیر و ماست، ترشی، سرکه، تنقلاب مصنوعی مانند چیپس، پفک و شکلات، غذاهای ساندویچی، سوسیس، کالباس، گوشت گاو، غذاهای کنسرو شده، چای، قهوه، نسکافه، شیرینی‌های قنادی، عدس، نوشابه‌های گازدار و مواد غذایی اسیدی پرهیز کنند، این اشخاص همچنین باید از حضور در اماکن شلوغ و پر سر و صدا تا حد امکان اجتناب کنند، مبتلایان به ام‌اس باید برای داشتن رژیم غذایی مناسب و روانی آسوده به متخصص تغذیه و روان‌شناس مراجعه کنند، این اشخاص باید از احساس ناامیدی و زود رنجی دوری کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مصرف روزانه 7 عدد انجیر خشک خیس‌ خورده برای مبتلایان به ام‌اس مفید است، همچنین استفاده از زیتون و روغن آن به این اشخاص پیشنهاد می‌شود، ماساژ بدن به‌ویژه نواحی که دچار بی‌حسی شده است با روغن‌هایی مانند شترمرغ، کوهان شتر، بادام تلخ و زیتون برای مبتلایان به ام‌اس سودمند است، افراد دچار این عارضه بهتر است که از عطرهای گرم مانند گل‌محمدی یا نرگس استفاده کنند.

طرز تهیه ملینی طبیعی برای مبتلایان به یبوست 

عظمایی افزود: مبتلایان به ام‌اس درصورت وجود یبوست می‌توانند از میلین‌های طبیعی استفاده کنند، برای مثال این اشخاص می‌توانند ۳۰ تا ۳۵ گرم از برگ سنا، ۱۰ گرم گل‌سرخ، ۱۰ گرم تخم گشنیز، ۱۰ گرم تخم ختمی و ۱۰ گرم انیسون را باهم ترکیب و یک قاشق غذاخوری از مخلوط نیم‌کوب شده را به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب دم و این دمنوش را قبل از هر وعده غذایی با کمی عسل میل کنند.

او تأکید کرد: دمنوش‌های سنبل الطیب، اسطوخودوس و گزنه برای مبتلایان به ام‌اس مفید است، این اشخاص همچنین می‌توانند از شربت‌هایی مانند زعفران، جنسینگ و گل بنفشه همراه با عسل استفاده کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: مبتلایان به ام‌اس برای رفع مشکل‌شان باید روزانه ۱ تا ۲ عدد کندر را به همراه ۷ عدد مویز، ۷ عدد مغز بادام و عسل به مقدار دلخواه باهم مخلوط سپس این ترکیب را میل کنند، مصرف میوه‌هایی مانند آناناس و موز برای افراد دچار این عارضه مفید است، از دیگر خوراکی‌های مفید برای افراد دچار ام‌اس می‌توان به گیاه سیاه دانه، انواع آجیل‌ها مانند بادام درختی، پسته، گردو و فندق، آلوی خیس شده، نخود، چغندر (لبو)، گوشت گوسفندی، ارده به همراه شیره انگور و عسل به همراه سیاه‌دانه اشاره کرد.

عظمایی گفت: گوشت بوقلمون یا کبوتر پخته شده به همراه نخود، شویدپلو با زیره، خرما به همراه ماست و آب پرتقال و آب لیموشیرین طبیعی برای مبتلایان به ام‌اس مفید است.

او یادآوری کرد: افراد دچار ام‌اس می‌توانند روزانه ترکیبی از جنسینگ، زعفران، هل و عسل را تهیه کرده و آن را میل کنند، مبتلایان به این عارضه باید زیرنظر پزشک و درصورت نیاز ویتامین D3 را مصرف کنند، با رعایت رژیم غذایی مناسب و افکار مثبت می‌توان بیماری ام‌اس را کنترل و از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

با طب سنتی بر ام اس غلبه کنید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۸ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
ممنون
آخرین اخبار