حریرچی گفت: جامعه روحانیت می‌تواند نقش مهمی در فرهنگ‌سازی در جامعه داشته باشد و با افزایش همکاری جامعه روحانیت و وزارت بهداشت می‌توانیم فرهنگ بهداشت و سلامت را در جامعه ارنقا دهیم.
امید به زندگی در ایران به ۷۵ سال رسیده است/ همکاری جامعه روحانیت و وزارت بهداشت می‌تواند سلامت جامعه را ارتقا دهدبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در سی و چهارمین همایش مدیران مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با تشکر از همکاری خوب این مرکز با وزارت بهداشت گفت: اولین هدف نظام سلامت ارتقای سلامت جامعه است که یکی از معیار‌های آن افزایش طول عمر است. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، امید به زندگی کمتر از ۵۰ سال بود، ولی امروز امید به زندگی افزایش یافته و به بیش از ۷۵ سال رسیده است.

او با بیان اینکه یکی دیگر از اهداف نظام سلامت جلوگیری از مرگ زودرس است، گفت: قبل از انقلاب از هر صد هزار نوزاد ۱۷۶ نفر جان خود را از دست می‌دادند، اما امروز میزان مرگ و میر در نوزادان به کمتر از یک دهم دوران قبل از انقلاب رسیده است.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به پرهزینه بودن نظام سلامت در سراسر دنیا، تصریح کرد: هدف دیگر نظام سلامت، محافظت از مردم در برابر مخاطرات مالی حوزه سلامت است. در حوزه سلامت باید هر کسی به اندازه توانش هزینه و به اندازه نیازش خدمت دریافت کند.


بیشتر بخوانید: سونامی وحشتناک سالمندی پیش روی جمعیت ایران/ رشد قارچ‌گونه خانه‌های سالمندان در گوشه و کنار شهر‌ها


حریرچی از رعایت کرامت انسانی به عنوان یکی دیگر از اهداف نظام سلامت یاد کرد و افزود: کسی که بیمار می‌شود را نباید تنها به‌صورت مکانیکی درمان کرد بلکه نیاز به احترام و کرامت دارد.

او بیان کرد: یک درصد مردم در همه کشور‌ها دچار بیماری‌های روانی شدید هستند و ۲۴ درصد نیز بیماری روانی سبک دارند؛ ژنتیک، محیط اجتماعی و خانواده از عوامل ابتلا به بیماری روانی هستند و افراد کمترین تقصیر را دارند بنابراین فرد مبتلا به بیماری‌های روانی را نباید سرزنش کرد.

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه نیازمند کمک گروه‌های مؤثر اجتماعی برای ارتقای سلامت هستیم، گفت: در کشور ما بیماری‌های مزمن و غیرواگیر مانند سرطان رو به افزایش است. معمولاً مبتلایان به سرطان از خود می‌پرسند که چرا من مبتلا شده‌ام؛ پاسخگویی به این سؤالات بسیار مهم است و روحانیون از این نظر می‌توانند کمک زیادی به بیماران کنند.

انتهای پیام/

نیازمند کمک گروه‌های مؤثر اجتماعی برای ارتقای سلامت هستیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
اگر طلاب عزیز به روستاها بروند ودر باره بهداشت ونظافت صحبت کنند می شود جلو خیلی از بیماریهارا گرفت یا کم شود
آخرین اخبار