به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج غلامحسین حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بخش زیادی از درختان بلوط در استان کهگیلویه وبویراحمد به دلیل فقر و کمبود سوخت در روستاهای حاشیه جنگل به عنوان سوخت آبگرمکن استفاده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: برای کاهش قطع درختان و جلب مشارکت مردم در حفظ جنگلها آبگرمکن خورشیدی در بین این روستاییان توزیع میشود.
او با بیان اینکه ۲۵۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در مناطق کمتر برخوردار استان توزیع شد، گفت: از محل صندوق توسعه ملی این آبگرمکنهای خورشیدی خریداری و در ۱۲ روستای سیلاب و کلوار توزیع شد.
حکمتیان با بیان اینکه تاکنون در روستاهای منطقه سیلاب و کلوار تعداد یکصد و ۳۹ دستگاه آبگرمکن خورشیدی توزیع شده، افزود: خوشبختانه توزیع این آبگرمکنهای خورشیدی از قطع ۵۰ درصدی درختان در این مناطق جلوگیری کرده است.
او با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ تاکنون هشتصد و هشتاد دستگاه آبگرمکن خورشیدی در مناطق روستایی و عشایری استان توزیع شده، تاکید کرد: برای کاهش قطع درختان و حفاظت از جنگلها این طرح ادامه دارد.
حکمتیان با بیان اینکه هر دستگاه آبگرمکن خورشیدی دارای چهار قطعه منبع ذخیره آب، شناور، لوله ذخیره نور و پایههای نگه دارنده است، ادامه داد:هر آبگرمکن میتواند در یک شبانه روز آب مورد نیاز یک خانوار هشت نفره را تامین کند.
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: سخت گذربودن، محروم بودن از شبکههای گاز از شرایط واگذاری این آبگرمکنهای خورشیدی است.
در استان کهگیلویه و بویراحمد هشتصد و ۷۱ هزار هکتار جنگل وجود دارد که به دلیل فقر و کمبود سوخت مناسب بخشی از این جنگلها برای تامین سوخت و تهیه زغال استفاده میشود.
انتهای پیام/ط