به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،زهرا افتخاری، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان فارس این مراسم که با حضور ابوالقاسم فقیری، داستاننویس و قصه گوی شیرازی، رئیس حوزه هنری فارس و مسئولان فرهنگی استان، نمایندگان ادارههای کل آموزش و پرورش، ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانههای عمومی، بهزیستی، امور بانوان و خانواده استانداری فارس و امور بانوان فرمانداری شیراز برگزار شد، گفت: از نخستین بارقههای پدیداری داستانها در صحنه تاریخ تا پیدایش سندبادنامهها و منضومههای غنایی داستانی، داستانگویی به عنوان پدیدهای همآوا، نقشی در خور توجه در پرورش داشته و خاطرهها و آرزوها با قصهها پیوند خوردهاند.
او بیان کرد: داستانها و قصهها، آوایمان را در وسعتی سبز میپرورانند و آنجا که پیوند میان کلمه، تفکر، اندیشه و قلم برقرار میشود، هنگامه داستاننویسی و قصهگویی است.
افتخاری با اشاره به هجوم فرهنگهای مهاجر و مهاجم تصریح کرد: قصهگویان میتوانند به پاسداری فرهنگ بپردازند و میان فرهنگ دیروز و امروز پلی خلاقانه بزنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری فارس ادامه داد: طی ۶ ماه گذشته یک هزار و ۱۲۲ قصه گو در بخش زنان، مردان، دختران، پسران، پدربزرگها و مادربزرگها و در مرحله ۹۰ ثانیهای انجام شد، که فرصت بارگذاری قصهها تا ۱۰ مهرماه امسال است.
او افزود: قصه گویان در بخش پدربزرگ ها، مادربزرگ ها، زنان و مردان، دختران و پسران با توجه به ارزیابی داوران منتخب و داوران در بخش نوجوانان برگزیده شدند که از بین یک هزار و ۲۲ ۱ نفر قصه گو، ۵۷ نفر به مرحله استانی را یافتند و به مدت ۳ روز با یکدیگر به رقابت پرداختند که در بخش زنان و مردان در مجموع ۹ نفر، بخش دختران و پسران ۶ نفر و در بخش پدر بزرگها و مادر بزرگها ۳ نفر برگزیده اصلی شدند.
مدیرکل کانون پرورش فکری فارس اضافه کرد: ۲۶۰ نفر از قصهگویان این دوره جشنواره پدربزرگها و مادربزرگهایی بودند که داستانهای شیرین محلی و بومی را در سینه خویش حفظ و نگهداری میکنند.
جشنواره استانی قصهگویی در فارس با قصهگویی یکی از مادربزرگها، پخش کلیپ جشنواره، شعرخوانی عبدالرضا قیصری، شاعر طنزپرداز شیرازی و رونمایی از پوستر کتاب قصههای محلی مردم فارس تألیف ابوالقاسم فقیری با حضور نویسنده کتاب همرا بود.
انتهای پیام/ت