مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان از وجود ۴ هزار تخت اقامتی در این استان خبر داد.

وجود ۴ هزار تخت اقامتی در همدانبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، علی مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان به مناسبت هفته گردشگری در روستای گردشگری و توریستی ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور، گفت: در حال حاضر استان همدان دارای ۴ هزار تخت اقامتی بوده و ایجاد ۳ هزار تخت اقامتی را با موافقت اصولی در دست اقدام دارد که با بالفعل شدن تعداد موافقت‌های اصولی این ظرفیت به ۷ هزار تخت اقامتی تا سال ۱۴۰۰ افزایش خواهد یافت.

او با اشاره به وجود ۲۰ روستای هدف گردشگری در استان همدان و رونق صنعت سبز گردشگری افزود: صنعت گردشگری یکی از سودآورترین و پردرآمدترین صنعت‌های امروز بوده که از نقش موثری در فرصت‌های شغلی برخوردار بوده و در حال حاضر بیشترین سهم و تعداد خانه‌های بوم گردی در سطح روستا‌های استان به روستای هدف گردشگری ملحمدره اختصاص دارد و اگر بخواهیم صنعت گردشگری مدرن را در همدان ارتقاء دهیم باید به بازاریابی و تبلیغات توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به رشد ۳۰ درصدی حضور گردشگران مقیمی به استان همدان در ۶ ماه ابتدای امسال نسبت به مشابه سال قبل ادامه داد: در ۶ ماهه نخست امسال استان همدان پذیرای تعداد ۱۳ هزار و ۲۳۲ گردشگر بوده که نسبت به سال گذشته حضور گردشگران به استان از افزایش ۴۲ درصدی برخوردار بوده است.

مالمیر با اشاره به سرمایه گذاری یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی اقامت مسافران و گردشگران به استان و اشتغال هزار و ۲۰۰ نفر در این حوزه گفت: در حال حاضر در سطح استان همدان تعداد ۱۶ هتل در دست اقدام و پیگیری برای موافقت ایجاد شده و آغاز به کار بوده که برخی از این هتل‌ها در ملایر، اسدآباد و نهاوند در دست اقدام است و شاهد سرمایه گذاری برای ایجاد هتل در شهرستان‌ها هستیم.

او رویداد‌ها و جشنواره‌ها را کم هزینه ترین، خلاقانه‌ترین و بهترین راه میانبر برای ارتقاء و افزایش جذب گردشگران بیشتر به استان عنوان و تصریح کرد: در هفته گردشگری جشنواره آلو ملحمدره، جشنواره انگور اکنلو و شیره پزی مانیزان در حال برگزاری بوده و به طور قطع این جشنواره‌ها و نیز رویداد همدان ۲۰۱۸ و تداوم آن با ششمین اجلاس اخیر راه ابریشم از نقش موثری در تبلیغ مقاصد گردشگری و چرخش مالی برخوردار است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به روستای هدف گردشگری ملحمدره اظهار کرد: برای سنگفرش، جداره سازی، کف سازی و ایجاد زیرساخت‌های این روستا اداره میراث اعتباری افزون بر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان هزینه کرده و در حال حاضر پارکینگ عمومی، ساماندهی سیستم فاضلاب و بحث اینترنت از مشکلات موجود روستای ملحمدره بوده که توجه ویژه مسئولان را می‌طلبد.
مالمیر با بیان اینکه در سه سال گذشته اعتبارات میراث فرهنگی از رشد خوبی برخوردار بود، یادآور شد: امسال اعتبارات متوازن به حوزه گردشگری اختصاص نیافت و در این رابطه با محدودیت مواجه هستیم.

او ادامه داد: میراث فرهنگی استان در حوزه مرمت بنا‌ها به بخش خصوصی نیازمند بوده و دستگاه‌ها و بخش خصوصی که مالک ابنیه تاریخی هستند، نیازمند است که برای مرمت این ابنیه‌ها به کمک میراث آمده و مشارکت کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در ادامه با بیان اینکه ۶۰ درصد کل نیرو‌های میراث فرهنگی قراردادی بوده و امکان نیروی اضافی را نداشته و دارای محدودیت هستیم، گفت: امیدواریم از مسیر تبدیل سازمان میراث به وزارتخانه این امر گشایشی برای تأمین نیروی انسانی به لحاظ کمیت و کیفیت شود.

مالمیر با بیان اینکه افراد و یا دستگاه‌هایی که دارای اشیاء و مجموعه موزه‌ای باشند و بخواهند موزه خصوصی بزنند میراث فرهنگی استان از این امر حمایت می‌کند، تصریح کرد: استان همدان دارای ۲۳ اقامتگاه بوم گردی بوده که هر اقامتگاه به صورت میانگین برای ۴ نفر ایجاد اشتغال کرده و ۲۳ اقامتگاه بوم گردی نیز تکمیل پرونده کرده اند که برخی از این پرونده‌ها در دست احداث و در حال تبدیل بنا هستند.

او در رابطه با طرح توسعه و رشد آرامگاه حبقوق نبی (ع) گفت: این آرامگاه یکی از مهمترین بنا‌های ثبتی بوده که ضمن تاریخی بودن، جایگاه مذهبی ویژه‌ای دارد که فعالیت عمرانی و مداخلات در این امر ممنوع بوده و باید با حفظ الزامات قانونی و حفظ معیار‌ها و ضوابط هر گونه همکاری برای ساخت و ساز و رشد و توسعه این اثر ثبتی انجام گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان با اشاره به اینکه ۶ اثر در استان همدان در فهرست موقت ثبت جهانی قرار دارد، عنوان کرد: حمام نیلوفر و آب انبار صفوی دو اثر تاریخی ثبت شده اسدآباد در فهرست آثار ملی کشور بوده که مالک حمام نیلوفر شهرداری بوده و از فرماندار شهرستان درخواست کرده ایم که به شهرداری موضوع حمام نیلوفر را برای بهره برداری و احیا تأکید کند همچنین بحث آب انبار صفوی پیگیری شده تا سرمایه گذار بخش خصوصی برای احیاء این اثر جهت کارکرد اقتصادی و اشتغال موثر اقدام کند.
انتهای پیام/ب

 

وجود ۲۰ روستای گردشگری در همدان

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.