قهرمان آسیا پس از پشت سر گذاشتن فصلی سنگین به جام جهانی والیبال رسیده و بهترین فرصت را برای کسب دومین مدال جهانی در اختیار دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جام جهانی والیبال، ابتکار فدراسیون جهانی در سال ۱۹۶۵ برای پر کردن فاصله خالی بین دو تورنمنت بزرگ یعنی المپیک و مسابقات قهرمانی جهان و برگزاری آن در سال بعد از المپیک بود. در ۲ دوره نخست فقط تیم‌های مردان حضور داشتند، اما از سال ۱۹۷۳ زنان هم وارد جام جهانی شدند و البته جام جهانی ۱۹۷۳ اروگوئه اصلاً برگزار نشد.

پس از راه اندازی مسابقاتی مثل لیگ جهانی و گرندپری، انگیزه تیم‌ها برای حضور در جام جهانی کم شد. فدراسیون جهانی هم از سال ۱۹۹۱، جام جهانی را به سال قبل از المپیک منتقل کرد و جایزه تیم قهرمان را حضور در المپیک سال بعد قرار داد. از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۱ سه تیم نخست جام جهان به صورت مستقیم به المپیک صعود می‌کردند و در سال ۲۰۱۵ این تعداد به ۲ تیم کاهش یافت.

جام جهانی والیبال| تلاش تیم 13 نفره ایران برای رفتن روی سکو/ بی‌فایده اما پُر سود!

جام جهانی ۲۰۱۹ در شهر‌های فوکواوکا، هیروشیما و ناگانو کشور ژاپن برگزار می‌شود، ولی با توجه به سیاست‌های جدید فدراسیون جهانی، هیچ تیمی از جام جهانی به المپیک صعود نمی‌کند. پاداش تیم‌های برتر هم جایزه نقدی و شاید ارتقا در رنکینگ جهانی باشد. فدراسیون جهانی به ازای هر برد و باخت به تیم‌های شرکت کننده، پاداش نقدی پرداخت می‌کند که به خاطر ایجاد انگیزه از جوایز نقدی لیگ ملت‌ها هم بیشتر است. این رقابت‌ها به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود.

تیم ملی ایران با ترکیبی ناقص و ۱۳ نفره راهی ژاپن شده است. سید محمد موسوی به عنوان یکی از ارکان تیم ملی در سال‌های گذشته در فاصله چند روز مانده به اعزام تیم به دلیل خستگی از حضور در جام جهانی انصراف داد و تیم ملی با یک مدافع وسط کمتر به توکیو رفت.

قهرمان آسیا پس از پشت سر گذاشتن فصلی سنگین به جام جهانی رسیده که عملاً فایده‌ای برای ۱۲ تیم حاضر در آن ندارد و تنها موضوع سود مالی است. جایزه نقدی و سکوی جام جهانی، تنها موارد انگیزه بخش در ژاپن هستند. برخی تیم‌ها به همین خاطر با تمام قوا به ژاپن نیامده‌اند و این می‌تواند بهترین فرصت کولاکوویچ و شاگردانش برای کسب دومین مدال جهانی باشد.

سعید معروف، جواد کریمی، امیر غفور، پوریا یلی، پوریا فیاضی، فرهاد قائمی، میلاد عبادی‌پور، امیرحسین اسفندیار، علی شفیعی، مسعود غلامی، علی اصغر مجرد، محمدرضا حضرت‌پور و محمدرضا مؤذن بازیکنان ایران در جام جهانی هستند.

عبادی‌پور، معروف، قائمی و غفور بازیکنانی هستند که در جام جهانی ۲۰۱۵ نیز برای ایران بازی کردند. تیم ملی ایران، چهارمین حضور خود در جام جهانی را به عنوان یکی از ۲ تیم برتر آسیا تجربه می‌کند.

برنامه بازی‌های ایران در جام جهانی ۲۰۱۹ به شرح زیر است: (ساعت مسابقات به وقت ایران است)

سه‌شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸: ایران - روسیه، ساعت ۸:۳۰ صبح
چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۸: ایران - مصر، ساعت ۵:۳۰ صبح
جمعه ۱۲ مهر ۱۳۹۸: ایران - کانادا، ساعت ۵:۳۰
شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۸: ایران - استرالیا، ساعت ۱۱:۳۰
یک‌شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۸: ایران - برزیل، ساعت ۸:۳۰
چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۸: ایران - آمریکا، ساعت ۱۲:۳۰
پنج‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۸: ایران - تونس، ساعت ۸:۳۰
جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۸: ایران - آرژانتین، ساعت ۵:۳۰
یک‌شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸: ایران - ژاپن، ساعت ۱۳:۳۰
دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸: ایران - ایتالیا، ساعت ۹:۳۰
سه‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸: ایران - لهستان، ساعت ۷:۰۰

تاریخچه تیم‌های برتر جام جهانی به شرح زیر است:

سال ۱۹۶۵ (لهستان): شوروی، لهستان، چکسلواکی و ژاپن
سال ۱۹۶۹ (آلمان غربی): آلمان غربی، ژاپن، شوروی، بلغارستان
سال ۱۹۷۷: شوروی، ژاپن، کوبا، لهستان
سال ۱۹۸۱: شوروی، کوبا، برزیل، لهستان
سال ۱۹۸۵: آمریکا، شوروی، چکسلواکی، برزیل
سال ۱۹۸۹: کوبا، ایتالیا، شوروی، آمریکا
سال ۱۹۹۱: شوروی، کوبا، آمریکا، ژاپن، (ایران یازدهم شد)
سال ۱۹۹۵: ایتالیا، هلند، برزیل، آمریکا
سال ۱۹۹۹: روسیه، کوبا، ایتالیا، آمریکا
سال ۲۰۰۳: برزیل، ایتالیا، صربستان و مونته نگرو، آمریکا
سال ۲۰۰۷: برزیل، روسیه، بلغارستان، آمریکا
سال ۲۰۱۱: روسیه، لهستان، برزیل، ایتالیا، (ایران نهم شد)
سال ۲۰۱۵: آمریکا، ایتالیا، لهستان، روسیه، (ایران هشتم شد)

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.