به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، و به نقل از روابط جهادکشاورزی ؛ اردشیر شهرکی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ۱۰ هزار و ۳۰۰ هکتار از سطح باغات سیستان و بلوچستان به کشت پسته اختصاص دارد که ۶ هزار و ۷۵۸هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
او با بیان اینکه برداشت پسته در سمدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان یستان و بلوچستان از شهریور آغاز و هماینک به پایان رسید، گفت: مهمترین ارقام این محصول در استان کله قوچی، اوحدی، اکبری، بادامی و احمدآقایی هستند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: پسته تولیدی این استان به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار است به طوریکه میتوان از آن به عنوان محصول ارگانیک نام برد.
او کمبود واحدهای بسته بندی، فرآوری و ترمینال ضبط پسته را از عمده مشکلات این بخش برشمرد.
سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و با کیفیتترین پسته یکی از مهمترین قطبهای تولید این محصول در کشور است که به سبب نداشتن کارگاههای فرآوری و بسته بندی، پسته با کیفیت تولیدی آن در گمنامی فرو رفته و به ناچار در بستههایی با نام دیگر مناطق کشور صادر میشود.
این استان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و ... دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمینهای برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
انتهای پیام/ع