به گزارش خبرنگار
راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در اولین کنفرانس تاب آوری بیمارستانها با بیان اینکه هم اکنون کشور با هجمهای از کلانشهرها روبرو است، گفت: در شهر تهران کمتر از یک درصد از جمعیت کل کشور ساکن هستند اما همزمان با افزایش خدمات و امکانات رفاهی در کلانشهرها میزان مهاجرت به کلانشهرها افزایش چشمگیری یافته است.
او با بیان اینکه تجمع جمعیتی در کلانشهرها و استانها امکان افزایش خطرپذیری حوادث طبیعی را دارد، گفت: موضوع تاب آوری در کلانشهرها نسبت به سایر شهرهای کوچک از اهمیت بیشتری برخوردار است و تجارب نشان میدهد که هم اکنون کشور در شرایط خطرپذیری بیشتری قرار دارد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۵ همزمان با وقوع حادثه پلاسکو، سال ۹۶ زلزله کرمانشاه و امسال هم با وقوع سیل امکان افزایش حوادث طبیعی در کشور بیشتر شده است، وقوع چنین حادثهها و افزایش خسارات و تلفات نشان دهنده اهمیت بیشتر تاب آوری و در اولویت قرار دادن این اقدام در کلانشهرهاست.
او با بیان اینکه هر ۱۰ سال یک بار کشور ایران یک
زلزله چند ریشتری را تجربه میکند، افزود: بعد از وقوع زلزله طبس و بم میزان وقوع زلزله هر ۱۰ سال یک بار بیشتر شد به طوری که در دهه ۸۰ زلزله بم، زلزله ورزقان در دهه ۹۰ و زلزله سر پل ذهاب در ۲ سال گذشته رخ داده است.
شکرچی زاده توضیح داد: این زلزلهها در نقاط کم جمعیت و کمتر از ۱۰۰ هزار نفر رخ داده و خسارتهای ایجاد شده در این مناطق حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده، اما اگر این حوادث در شهرهای بزرگ از جمله تهران، تبریز و مشهد رخ میداد میزان خسارتها به بیش از ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار میلیارد تومان افزایش مییافت.
بیشتر بخوانید: اعتبارات لازم برای اتمام مسکن مهر تامین شد/عزم دولت برای اتمام این طرح تا پایان امسال
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: میزان خسارتهای وارد شده بر اثر سیل، ۳۵ هزار میلیارد تومان ارزیابی شده این در حالیست که ما میتوانستیم با افزایش تاب آوری و مقاومت ساختمانها چنین خسارتهایی را پرداخت نکنیم.
او توضیح داد: در زلزله کرمانشاه هیچ کدام از بیمارستانها عملکرد مناسبی نداشتند به طوری که بیمارستانی با ساختمان نوساز و بیمارستانی با قدمت بیش از ۳۰ سال هیچ کدام در برابر زلزله دوام نیاوردند و همین موضوع باعث افزایش تلفات در این حادثه شد.
شکرچی زاده با بیان اینکه ۵۰ درصد از بیمارستانها در کشور نیاز به بازسازی دارند، گفت: باید قبل و بعد از ساخت عملکرد و میزان مقاومت ساختمانها را بررسی کنیم و از سوی دیگر باید دستورالعمل و استانداردها را مورد بازبینی قرار دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: طبق آیین نامه ۲۸۰۰ باید تاب آوری در تمامی ساختمانها طبق دستورالعمل انجام شود و این اقدامات باید با همکاری سازمانهای مجری اجرایی شود.
او گفت: پروژه بهتاب به عنوان اولین پروژهای است که برای افزایش تاب آوری ساختمانها به مرحله اجرایی رسیده و اجرای چنین اقداماتی میتواند کارکرد و عملکرد ساختمانها را بیشتر کند. باید برای یک بار تغییر پارادایم را آرام آرام ایجاد کنیم و به جای افزایش تعداد ساختمانها به سمت عملکرد بهتر و با کیفیت ساختمانها برویم.
انتهای پیام/
هر ۱۰ سال یک بار ایران شاهد وقوع زلزلهای چند ریشتری است