سال گذشته اعلام ساخت سیمرغ‌های بلورین جشنواره سینمایی کشورمان در دبی، حاشیه‌هایی را به وجود آورد.

حسین خواجه بیدختی مدیر کل دفتر توسعه و ترویج معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی، به  خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: فراخوان تولید سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر به دست هنرمندان داخلی، هنوز به ما نرسیده و من هم خبر اعلام این فراخوان را تنها از رسانه ها شنیدم. البته متوجه شدم که در فراخوان تولید سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر فرم خاصی را برای تولید این محصول در نظر گرفته‌اند و قاعدتاً باید مواد اولیه محصول شیشه باشد.

او افزود: امیدوارم هنرمندی که بتواند با استانداردهای اعلام شده سیمرغ بلورین جشنواره فجر را درست کند، پیدا شود.

مدیر کل دفتر توسعه و ترویج معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور گفت: سال گذشته به مدح و منقبت گفته شد که سیمرغ بلورین جشنواره فجر در دبی ساخته شده است.  ما هم نقد منصفانه ای به آن داشتیم و ذکر کردیم در شرایط فعلی کشور صلاح نیست، این محصول در خارج از کشور تولید شود. اما به هر شکل ما در این امر مسئول اجرایی نیستیم. قاعدتاً شرایط در نظر گرفته شده برای تولید محصول را می پرسیم؛ امید است که دوستان متخصص ما بتوانند محصول را با استانداردهای در نظر گرفته شده تولید کنند. البته اگر چنین هم نبود قاعدتا باید سیمرغ بلورین را با استانداردهای حداقلی خودمان بسازیم؛ بهتر از آن است که سیمرغ بلورین جشنواره فیلم ملی فجر در بیرون از کشور تهیه شود.

گفتنی است در روزهای اخیر روابط عمومی سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر فراخوانی را منتشر کرده که در آن آمده است: «به منظور حمایت از تولید داخلی، از فعالان مرتبط در این حوزه دعوت می‌شود اعلام آمادگی خود را جهت تولید تندیس جشنواره فیلم فجر (سیمرغ بلورین) با جنس کریستال یکپارچه با مشخصات داخل عکس‌ها حداکثر تا تاریخ 10 مهرماه به آدرس ایمیل admin@fajrfilmfestival.com ارسال نمایند.»

این در صورتی است که اگرچه سال گذشته تولید سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر در خارج از کشور ،با اعتراض هنرمندان داخلی عرصه صنایع دستی مواجه شد اما در همان سال محمدعلی قنبری، مسئول اتحادیه شیشه و آینه تهران در تأیید سخنان ابراهیم داروغه‌زاده،دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: برای ساخت تندیس‌های سیمرغ‌ بلورین دستگاه‌های مخصوصی لازم است که باید به کشور وارد کرد، اما نکته این است که برای تولیدکننده مقرون به صرفه نیست که برای ساخت ۱۰۰ یا حتی ۲۰۰ نمونه از آن در طول یک سال این دستگاه‌ها را وارد کند.

او تصریح کرد: کاری که در بخش شیشه در داخل کشور انجام می‌دهیم مربوط به شیشه‌های ضدگلوله یا شیشه‌های ۱۹ میلیمتری و تراش دادن است، اما ساخت سیمرغ‌های جشنواره فجر یک کار خاص است و با دستگاه‌هایی که در صنف ما وجود دارد امکان ساخت آن‌ها وجود ندارد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۰ ۰۷ مهر ۱۳۹۸
ﺑﺎﻭﺭﻡ ﻧﻤﻴﺸﻪ ﻛﻪ اﻳﻦ ﺗﻨﺪﻳﺲ اﺯﺧﺎﺭﺝ ﺗﻮﻟﻴﺪ,ﻣﻴﺸﺪﻩ.
.ﻭاﻱ ﺑﺮﻣﺎ