به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، سایت افشاگر ویکیلیکس در توییتر خبر داد شرایط نگهداری جولیان آسانژ، بنیانگذار این سایت، در زندان به گونهای است که توانایی او را جهت آمادگی برای پرونده استردادش که قرار است ماه آینده به جریان بیفتد گرفته است.
در توییت ویکیلیکس آمده است: «جولیان آسانژ در سلول انفرادی به سرمیبرد که مانع توانایی او برای آماده شدن جهت پرونده استرداد به آمریکا شده است. او ۵۰ هفته حبسی را که به جرم نقض شرایط پناهندگی صادر شده بود سپری کرد و در ۲۲ سپتامبر این مدت پایان یافت. اکنون تنها به خاطر دولت ترامپ در زندان به سرمیبرد».
پیشتر، کریستین هرافنسون، سردبیر ویکیلیکس گفته بود آسانژ از دریافت و یا ارسال نامه محروم شده و در ماه فقط دوبار اجازه دیدار عمومی دارد و تحت شرایط انفرادی ویژه نگهداری میشود.
آسانژ که محکومیت خود را به جرم نقض شرایط وثیقه سپری میکرد قرار بود در ۲۲ سپتامبر آزاد شود، اما قاضی ناحیهای با اعلام آنکه احتمال میدهد دوباره فرار کند از آزادی او ممانعت کرد. بنیانگذار ویکیلیکس در ۱۱ آوریل در لندن دستگیر شد و پس از آن به دلیل نقض شرایط وثیقه در سال ۲۰۱۲ زمانیکه در سفارت اکوادور در انگلیس پناهنده بود به ۵۰ هفته زندان محکوم شد.
پس از دستگیری آسانژ، آمریکا پرونده استرداد او به این کشور را به جرم افشای اسناد محرمانه به راه انداخت که در صورت تایید شدن ممکن است ۱۷۵ سال حبس برای بنیانگذار ویکیلیکس به ارمغان بیاورد. در ۱۳ ژوئن، ساجد جاوید، وزیر کشور انگلیس اعلام کرد که درخواست آمریکا برای استرداد آسانژ را امضا کرده است و حالا همه منتظر دادگاه هستند تا ببینند که آیا این افشاگر به واشنگتن تحویل داده میشود یا خیر. قرار است جلسه دادگاه در فوریه ۲۰۲۰ برگزار شود.
جولیان آسانژ در سال ۲۰۰۶ سایت ویکی لیکس را ایجاد کرد، در سال ۲۰۱۰ با انتشار تصاویر و ویدئوهای کشتار غیرنظامیان توسط ارتش آمریکا در عراق و افغانستان مورد توجه رسانههای بینالمللی قرار گرفت. اندکی بعد دولت آمریکا علیه سایت ویکیلیکس تحقیقات جنایی را آغاز کرد و از متحدان خود خواست به این تحقیقات کمک کنند.
پس از مدتی، دولت سوئد آسانژ را به «تجاوز جنسی» به یک زن متهم و علیه او حکم بازداشت در سرتاسر جهان صادر کرد. آسانژ با رد این اتهام و بیان اینکه ادعای سوئد انگیزههای سیاسی دارد و هدف از آن خاموش کردن ویکی لیکس است، در سال ۲۰۱۲ به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شد تا به سوئد تحویل داده نشود. مهمترین نگرانی آسانژ این بود که سوئد احتمالا وی را به آمریکا تحویل میدهد. اما، پس از گذشت ۷ سال و پس از آنکه لنین مورنو، رئیس جمهور اکوادور اعلام کرد پناهندگی او را لغو کرده است، در سفارت اکوادور در لندن بازداشت شد.
انتهای پیام/