نتایج بررسی علمی محققان دانشگاه استنفورد نشان می‌دهد در برخی ادویه‌های تولیدی در کشور بنگلادش، فلز سمی سرب وجود دارد که می‌تواند عملکرد سیستم عصبی بدن را تخریب کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال‌های اخیر شواهدی از افزایش وجود فلز سرب در بدن انسان به دنبال مصرف زردچوبه شناسایی شده بود. اما برای اولین بار پژوهشگران دانشگاه استنفورد تحقیقی علمی را در این زمینه انجام داده و شواهدی را در ارتباط با همین موضوع در کشور بنگلادش به دست آوردند.

کشف قطعی سرب در زردچوبه‌های بنگلادشی

بررسی نمونه‌های زردچوبه مذکور نشان داد در برخی موارد، میزان سرب موجود در آن‌ها تا ۵۰۰ برابر حد مجاز برای سلامتی بدن است. با توجه به اینکه مصرف زردچوبه برای زنان باردار و کودکان به علت خواص آن توصیه شده، انتشار این خبر باعث خواهد شد تا احتیاط بیشتری در این زمینه به عمل آید.

سرب موجود در زردچوبه علاوه بر سیستم عصبی انسان بر روی خود مغز هم تاثیر منفی می‌گذارد و به توانایی‌های شناختنی انسان آسیب می‌زند و به ابتلای افراد به مشکلات قلبی و عروقی منجر شده و حتی می‌تواند باعث سقط جنین و تولد زودرس نوزادان شود.

کشف قطعی سرب در زردچوبه‌های بنگلادشی

به نظر می‌رسد آلودگی‌های شدید زیست محیطی عامل افزایش سرب در ادویه‌های مذکور بوده باشد. همچنین باید از کاشت و پرورش انواع ادویه در مناطق آلوده مانند کارخانه‌های ذوب آهن، تولید باتری، معادن و مراکز تولید کود‌های شیمیایی پرهیز کرد تا از وجود فلزات سمی در آن‌ها جلوگیری شود.

محققان دانشگاه استنفورد از سال ۲۰۱۴ در حال بررسی میزان آلودگی نقاط روستایی کشور بنگلادش به سرب هستند و به این نتیجه رسیده اند که در خون بیش از ۳۰ درصد از زنان باردار ساکن در این نواحی به میزانی فراتر از حد مجاز سرب وجود دارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.