پروفسور نادر انتصار معتقد است سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل تا اندازه‌ای سردرگمی ترامپ در مورد ایران را نمایش داد که نمایانگر به بن بست رسیدن سیاست‌های وی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا با حضور در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، اتهامات همیشگی خود علیه ایران را تکرار کرد و مدعی شد: یکی از بزرگترین تهدیدات امنیتی امروز جهان ایران است. ایران بزرگترین تروریست دولتی است و جنگ‌های زیادی در سوریه و یمن رقم زده و آینده ما را با دنبال کردن تسلیحات هسته‌ای با خطر روبرو کرده است و من از آن توافق هسته‌ای بد خارج شدم، چون ایران اجازه بازرسی از سایت ها‌ی خود را نمی‌دهد.

سردرگمی در خصوص ایران در سخنرانی ترامپ مشهود بود

وی مدعی شد: ما ایران را تحریم کردیم و ایران برای خلاص شدن از تحریم‌ها به عربستان حمله کرد و ما هم بانک مرکزی را تحریم کردیم و، چون این تهدیدات ادامه دارد، تحریم‌ها علیه ایران برداشته نخواهد شد. نمی‌گذاریم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. ایران مسئول حمله به عربستان بوده و به همین خاطر تحریم‌های بزرگی علیه ایران وضع کرده‌ایم. اگر ایران به رفتار خود ادامه دهد، تحریم‌ها بیشتر هم خواهد شد.

خبرنگار در گفتگو با پروفسور نادر انتصار رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا به بررسی سخنرانی ترامپ پرداخته که در ادامه می‌آید.

*ارزیابی کلی شما از سخنرانی ترامپ در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل چیست؟
تم سخنرانی امسال ترامپ روی محور وطن پرستی در مقابل تفکر جهانی شدن بیشتر دور میزد. به نظر من هدف ترامپ این بود که فلسفه فکری خود را برای نمایندگان کشور‌های دنیا تعبیر کند.

در این صحبت ترامپ نقدی از دیدگاه جهانی سازی بیان کرد و گفت که کشور‌ها ازجمله آمریکا از زاویه و دیدگاه وطن پرستی نه جهان نگری باید به منافع خود نگاه کنند و از این چارچوب مسائل خود را حل کنند.

در این صحبت همچنین سعی کرد که به طرفداران ناسیونالیست خود در آمریکا پیغامی بدهد که در انتخابات سال آینده او همچنان طرفدار تئوری «آمریکا اول» خواهد بود. صحبت ترامپ حدود ۳۶ دقیقه طول کشید. دوربین‌های تلویزیون در زمان سخنرانی ترامپ چندین بار ویلبر راس وزیر تجارت آمریکا را نشان دادند که دائما چرت میزد و به خواب فرو رفته بود.

*ترامپ در خصوص ایران بار دیگر همان موضوعات قبلی را مطرح کرد و در آخر گفت ما دشمنان دائمی نداریم. ارزیابی شما از این سخنان چیست؟

بله، همانگونه که گفتید ترامپ در خصوص ایران بار دیگر همان موضوعات قبلی را مطرح کرد و مطلب جدیدی را بیان نکرد. این به نظر من تا اندازه‌ای این سردرگمی ترامپ در مورد ایران را نمایش می‌دهد و نمایانگر به بن بست رسیدن سیاست‌های کنونی دولت آمریکا در مقابل ایران است.

*ترامپ درباره چین هم آن‌ها را متهم کرد که معیار‌های سازمان تجارت جهانی را عملیاتی نکرده است. ارزیابی شما از این سخنان چیست و آیا احتمال گشایش در جنگ تجاری با چین وجود دارد؟

شکی نیست که آمریکا چین را بزرگترین رقیب تجاری خود حساب میکند و آن کشور آسیائی را سدی بزرگ در مقابل یکه تازی‌های جهانی خود محسوب میکند. یکی از اساس سیاست خارجی آمریکا بعد از نابودی اتحاد جماهیر شوروی جلوگیری از ظهور کشور قدرتمند دیگری است که هژمونی جهانی آمریکا را به چالش بکشد.

گرچه چین هنوز به هژمونی هم قدرت در مقابل آمریکا قد علم نکرده است، ولی ترس آمریکا از این است که در آینده نزدیکی چین به چنین قدرتی تبدیل شود. بنا بر این آمریکا از تمام اهرم‌هایی که در اختیار دارد، از جمله جنگ محدود تجاری با چین، استفاده خواهد کرد.

*ترامپ بار دیگر سوسیالیسم را در کنار کمونیسم قرار داد و اشاره کرد امریکا سوسیالیست نخواهد شد. به نظر می‌رسد روی صحبت ترامپ، افرادی، چون برنی سندرز و حتی سایر نامزد‌های دموکرات است. ارزیابی شما از این سخنان چه بود؟

بله، مخاطب ترامپ در این مورد رقبای حزب دموکرات او مانند سناتور سندرز و یا سناتور وارن بودند. این نوع صحبت همچنین نشان میدهد که ترامپ قصد دارد که طول یک سال آینده تا حدی به فرهنگ دوران جنگ سرد برگردد و رقبای خود در انتخابات رییس جمهوری آینده را طرفدار کمونیست معرفی کنند و خود را تنها مدافع وطن پرستان و آمریکا پرستی نشان دهد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.