به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ارسلان زارع استاندار گیلان در نخستین نشست هیئت امنای شعبه گیلان بنیاد ایرانشناسی با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته در خصوص ایران و ایرانشناسی توسط محققان و پژوهشگران، گفت: ایران به گواه دانشمندان، اندیشمندان و مورخان از دیرباز مهد تمدن و فرهنگ غنی بوده و گیلان نیز قطعهی گرانسنگی از این سرزمین کهن است.
او تصریح کرد: تاریخ و زندگی مردمان این دیار با سابقهی درخشان چند هزار ساله محیطی مناسب برای مطالعه و بهرهگیری دوستداران فرهنگ، دانش پژوهان و دانشجویان علاقهمند به مباحث ایرانشناسی و گیلانشناسی است.
زارع بنیاد ایرانشناسی را از مولفههای تسهیلکننده به منظور پژوهش در حوزه مطالعات تاریخی و فرهنگی دانست و گفت: پژوهشکدهی گیلانشناسی نیز میتواند در تحقق این مهم، بسیار اثرگذار باشد.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر لزوم ایجاد تناسب میان فضای فیزیکی ساختمان مختص به بنیاد ایرانشناسی با کارکرد و ساختار آن گفت: این انجمن به واسطهی عضویت ارکان مهم نظام و دولت در آن دارای ارزش بسیاری است و باید از این ظرفیت به خوبی بهره گرفت.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: انجام پژوهشهای ایرانشناسی با تکیه بر مطالعات گیلان باید مورد توجه جدی قرار گیرد، زیرا خروجی آن میتواند مورد بهرهبرداری دانشجویان، دانشپژوهان و حتی منابع تحقیقاتی برای آیندگان باشد.
ارسلان زارع بر لزوم جمع آوری پژوهشهای مربوط به گیلان و تشکیل گروههای تحقیقاتی با رویکرد توجه به ظرفیتهای متعدد استان تاکید کرد و گفت: با ترسیم افق کوتاه مدت و بلند مدت میتوان گام موثری در حوزه پژوهشی گیلان به عنوان بخش ارزشمند ایران برداشت.
نماینده عالی دولت در گیلان توسعهی فرهنگی را در گرو اشاعه و معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای موجود دانست و افزود: ترجمه و چاپ کتب مربوط به جاذبهها و ظرفیتها و تاریخ کهن استان به زبانهای دیگر و اهدای آن به ملتهای مختلف میتواند زمینه ساز اشاعه فرهنگ این سرزمین باشد.
او توجه به غنای فرهنگی گیلان و تاریخچه تمدنی آن در پژوهشها را امری ضروری دانست و تصریح کرد: باید برای توسعه در عرصههای مختلف به موضوع فرهنگ کهن و پیشینه تمدنی توجه ویژهای نمود.
انتهای پیام/آ