نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت:مسیری که بانک مرکزی برای صادرات زعفران ایجاد کرده، باعث شده این محصول با کیفیت نامطلوب به صورت قاچاق از کشور خارج شود.
 
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: پارسال هنگام برداشت محصول زعفران، هر کیلو از این محصول ۱۷ تا ۱۷.۵ میلیون تومان خریداری می‌شد، اما اکنون قیمت خرید هر کیلو زعفران به ۸ تا ۹ میلیون تومان رسیده است.

او با بیان اینکه دلایل متعدد برای کاهش قیمت زعفران در بازار وجود دارد، ادامه داد: سخت گیری‌های بانک مرکزی برای برگشت ارز حاصل از صادرات باعث شده است صادرکنندگان نتوانند ارز وارد کشور کنند و این امر باعث کنار رفتن صادرکنندگان اصلی زعفران شده است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: به عنوان مثال صادرکننده‌ای که در سال ۹۶ حدود ۴۰ میلیون دلار صادرات زعفران داشت، میزان صادرات او در سال ۹۷ به ۶ تا ۷ میلیون دلار رسید.

میری افزود: مسیری که بانک مرکزی برای صادرات زعفران ایجاد کرده، باعث شده است این محصول یا با کیفیت نامطلوب به صورت قاچاق از کشور خارج شود یا فعالان اقتصادی کشور‌های همسایه این محصول را به صورت قانونی یا غیرقانونی خارج کنند و با برند کشور خود عرضه کنند.

او تصریح کرد: هم اکنون فعالان اقتصادی ایرانی زعفران را کیلویی ۱۵۰ دلار عرضه می‌کنند تا خریداران آن را در کشور‌های مقصد صادراتی تحویل مشتری‌ها دهند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: بخشی از زعفران نیز از طریق کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای صادر می‌شود به این نحو که افرادی برای اینکه بتوانند کالا وارد کشور کنند، با کارت بازرگانی یک فعال اقتصادی، زعفران را صادر کرده و با ارز حاصل از صادرات آن کالای مورد نظر خود را وارد کشور می‌نمایند که این امر باعث می‌شود زعفران با قیمت کمتر به بازار عرضه شود.
بیشتر بخوانید:۸۰ درصد زعفران کشور در خراسان رضوی تولید می شود
میری میزان تولید زعفران پارسال را ۳۵۰ تا ۳۸۰ تن دانست و افزود: هم اکنون کشور با مازاد تولید زعفران مواجه شده و در مقابل صادرات زعفران کاهش یافته است و این امر نیز باعث نبود توازن بین عرضه و تقاضا و کاهش قیمت زعفران شده است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: مساله‌ای که بیش از همه باعث کاهش قیمت زعفران در بازار شد، عرضه زعفران در بورس بود، زیرا زعفران از کشاورز به قیمت هر کیلو ۱۰ تا ۱۱.۵ میلیون تومان خریداری می‌شد، اما بورس در مدت ۴۸ ساعت به یکباره ۴۰ تن زعفران را به قیمت هر کیلو ۹.۲ میلیون تومان عرضه کرد و این امر قیمت زعفران را کاهش داد.

میری افزود: در صورتی که زعفران به همان روال قبلی از کشاورز خریداری و در بازار عرضه می‌شد و واحد‌های صادراتی زعفران را از کشاورز خریداری می‌کردند، قیمت زعفران کاهش نمی‌یافت.

او تصریح کرد: کشاورز با بازار هماهنگ است و عرضه زعفران را با احتیاط انجام می‌دهد و زمانی که کشاورز احساس کند زعفران در بازار فروش ندارد این محصول را عرضه نمی‌کند، اما وقتی خریداران خارجی اطمینان پیدا کردند که ۴۰ تن زعفران در بورس وجود دارد و خریداری برای آن نیست، این امر تاثیر بسیار بر کاهش قیمت زعفران گذاشت.
 
انتهای پیام//ف.س
 
 

نبود توازن بین عرضه و تقاضاعامل کاهش قیمت زعفران است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۷:۵۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
خدا روشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
قشنگ معلومه اقتصاد ایران رو هدف قرار دادن تا نابودمون نکنن فلجمون نکنن دست بردار نیستن این دشمنای پست فطرت داخلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۰۸ آبان ۱۳۹۸
احسنت. واقعا درسته. دشمن داخلیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
به نظرم صادرات هر کالای باید بابرگشت ارز همراه باشه .پس سیاست بانک مرکزی در این مورد درسته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
من که امسال رفتم مشهد
تو بازار رضا زعفران گرونتر از سال قبل شده بود
زرشک هم همینطور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
جالب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
کاملا اتفاقیه ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
چرا باید این محصول با ارزش رو اینقدر مفت از دست بدیم
ارزش زعفران خیلی بیشتر از اینهاست. مفت فروشی زعفران به ضرر اقتصاد است
تا کی باید چوب سوء مدیریت رو بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
اونهایی که فرا ر کردن بیشتر برای این بوده که نمی خواستند از سودشان کم شود
آخرین اخبار