فایل صوتی تلاوت آیات ۷۱ تا ۷۳ سوره یونس با صدای محمد بدر حسین را در اینجا بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سوره «یونس» دهمین سوره قرآن است و در جزء یازدهم آن قرار دارد. 

بیان سرگذشت حضرت یونس در این سوره، علت نامگذاری آن است.

سوره یونس از مسئله وحی و مقام پیامبر (ص) و نشانه‌های عظمت آفرینش و ناپایداری این دنیا سخن می‌گوید و به آخرت دعوت می‌کند.

در این سوره داستان طوفان نوح، سرگذشت موسی و فرعونیان نیز آمده است. از آیات مشهور سوره یونس، آیه ۳۸ است که با مخالفان پیامبر (ص) تحدی می‌کند و آنان را به این فرا می‌خواند که اگر راست می‌گویند، سوره‌ای مانند یکی از سوره‌های قرآن بیاورند. گفته شده این تحدی نشان معجزه‌بودن قرآن است.

در روایات آمده است هر کس سوره یونس را بخواند، خداوند ده برابر کسانی که حضرت یونس (ع) را تصدیق یا تکذیب کرده‌اند و کسانی که همراه فرعون غرق شدند، به او حسنه می‌دهد.

از امام صادق (ع) نیز نقل شده هر که سوره یونس را هر دو یا سه ماه یک بار بخواند، ترس اینکه از جاهلان باشد برای او نیست و در روز قیامت از مقربان (نزدیکان) خواهد بود.

فایل صوتی تلاوت آیات ۷۱ تا ۷۳ سوره یونس با صدای محمد بدر حسین

متن آیاتی از سوره یونس همراه ترجمه 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خدای بخشاینده مهربان

وَ اتْلُ عَلَیْهِمْ نَبَأَ نُوحٍ إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ یَا قَوْمِ إِن کَانَ کَبُرَ عَلَیْکُم مَّقَامِی وَ تَذْکِیرِ‌ی بِآیَاتِ اللَّـهِ فَعَلَى اللَّـهِ تَوَکَّلْتُ فَأَجْمِعُوا أَمْرَ‌کُمْ وَ شُرَ‌کَاءَکُمْ ثُمَّ لَا یَکُنْ أَمْرُ‌کُمْ عَلَیْکُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوا إِلَیَّ وَ لَا تُنظِرُ‌ونِ ﴿٧١﴾

و خبر نوح را بر آنان بخوان آنگاه که به قوم خود گفت: اى قوم من اگر ماندن من در میان شما و اندرز دادن من به آیات خدا بر شما گران آمده است بدانید که من بر خدا توکل کرده‌ام پس درکارتان با شریکان خود هم داستان شوید تا کارتان بر شما ملتبس ننماید سپس در باره من تصمیم بگیرید و مهلتم ندهید (۷۱)

فَإِن تَوَلَّیْتُمْ فَمَا سَأَلْتُکُم مِّنْ أَجْرٍ ۖ إِنْ أَجْرِ‌یَ إِلَّا عَلَى اللَّـهِ ۖ وَ أُمِرْ‌تُ أَنْ أَکُونَ مِنَ الْمُسْلِمِینَ ﴿٧٢﴾

 و اگر روى گردانیدید من مزدى از شما نمى‌طلبم پاداش من جز بر عهده خدا نیست و مامورم که از گردن‌نهندگان باشم (۷۲)

فَکَذَّبُوهُ فَنَجَّیْنَاهُ وَ مَن مَّعَهُ فِی الْفُلْکِ وَ جَعَلْنَاهُمْ خَلَائِفَ وَ أَغْرَ‌قْنَا الَّذِینَ کَذَّبُوا بِآیَاتِنَا ۖ فَانظُرْ کَیْفَ کَانَ عَاقِبَةُ الْمُنذَرِ‌ینَ ﴿٧٣﴾

 پس او را تکذیب کردند آنگاه وى را با کسانى که در کشتى همراه او بودند نجات دادیم و آنان را جانشین تبهکاران ساختیم و کسانى را که آیات ما را تکذیب کردند غرق کردیم پس بنگر که فرجام بیم‌داده‌شدگان چگونه بود (۷۳)

انتهای پیام/

برچسب ها: قرآن ، تفسیر قرآن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.