به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اقدام شرکت داروسازی Servier فرانسه که با پخش داروهای حاوی مواد مخدر مرگ بیش از ۲ هزار نفر از شهروندان این کشور را رقم زده خشم مردم فرانسه را به همراه داشته باشد.
به گزارش گاردین، محاکمه این شرکت داروسازی یکی از بزرگترین رسواییهای مراقبتهای بهداشتی کشور فرانسه به شمار میآید که روز دوشنبه (۲۳ سپتامبر) آغاز میشود.
علاوه برآمار چشمگیر مرگ بیماران بعد از مصرف قرصهای تولید شده در این شرکت، شمار بسیاری از مصرف کنندگان قرص دچار صدمات جدی شدند. دادگاه فرانسه قصد دارد با محاکمه این شرکت داروسازی پرده از رسوایی صنعت گسترده داروسازی کشورش بردارد.
شرکت Servier یکی از بزرگترین و بانفوذترین آزمایشگاههای تولید دارو در فرانسه را در اختیار دارد که متهم به مخفی کردن عوارض جانبی پرخطر و مرگبار داروی Mediator و تجویز گسترده در سطح جامعه این کشور است. علاوه بر آن، یکی دیگر از اتهامات این شرکت داروسازی محکوم شدن به عدم اقدام برای جلوگیری از مرگ و میر مصرف کنندگان دارو به شمار میرود.
این گزارش میگوید که قرصهای Mediator از مشتقات قرص آمفتامین است که برای بیماران دیابتی در بازار عرضه میشوند، اما اغلب برای زنانی که قصد کاهش وزن دارند توسط پزشکان تجویز میشوند.
گاردین در ادامه این گزارش آورده است که بین سالهای ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۹، ۵ میلیون نفر از شهروندان فرانسوی از این قرص مصرف کردهاند. این در حالی است که قرصهای توزیع شده مشکوک به منجر شدن عوارضی مانند نارسایی قلبی و ریوی بوده است.
وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد که دست کم ۵۰۰ نفر در اثر مشکلاتی که برای دریچه قلب آنها به وجود آمده بود جان خود را بعد از مصرف قرصهای مذکور از دست دادند. این در حالی است که پزشکان میگویند آمار اعلام شده نزدیک به ۲ هزار مصرف کننده بوده است. همچنین هزاران نفر هم بعد از مصرف این داروها دچار برخی از ناتوانیهای جسمی شدند.
یکی از مصرف کنندگان میگوید قبل از استفاده از این قرصها در سلامت کامل بوده است. اما بعد از گذشت چند ماه از مصرف دارو قادر به بالا رفتن رفتن از پلهها نبوده و همچنین با مشکلات قلبی و عروقی مواجه شد که زندگی روزمره او را با محدودیتهای بسیاری رو به رو کرد.
رویترز میگوید دادگاه فرانسه در جلسه محاکمه این شرکت به دنبال آن است تا دریابد چگونه شرکت متخلف توانسته داروهای پرخطر و مرگبار را به مدت طولانی در بازار توزیع کند. استدلال وکلا آن است که شرکت داروسازی مذکور توانسته دهها بیمار را گمراه کند.
این شرکت داروسازی با وجود آنکه از عوارض خطرناک داروهای خود آگاهی داشتند، اما تولید و توزیع آن را متوقف نکرده و دست کم یک میلیارد یورو از فروش آنها به جیب زدند.
در سال ۲۰۰۷ یک پزشک متخصص سوابق بیماران را مورد ارزیابی قرار داد و به ارتباط میان قرصهای Mediator و آسیبهای جدی قلبی و ریوی پی برد. این پرونده رسوایی ۲۱ متهم و بیش از ۲۶۰۰ شاکی دارد و بررسی آن ۶ ماه به طول میانجامد.
منبع: میزان
انتهای پیام/