به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری کنگره شعر اربعین با حضور هادی جانفدا دبیر اجرایی کنگره، حیدری مدیر عامل مجمع شاعران اهل بیت برگزار شد.
در این مراسم هادی جانفدا، دبیر کنگره ملی شعر اربعین با اشاره به زمان برگزاری اختتامیه گفت:اختتامیه پنجشنبه از ساعت 18 در سالن همایشهای حرم امام رضا علیه السلام در باب الجواد برگزار میشود.
وی افزود:حدود دو ماه و نیم پیش فراخوان کنگره اعلام شد به دلیل اینکه نهاد های مرتبط با اربعین در صفر مشغول برگزاری همایش میلیونی اربعین می شوند اختتامیه همایش اوایل مهر برگزار میشود.
او افزود: در روز اختتامیه شاعرانی چون سید رضا موید، محمد جواد غفور زاده متخلص به شفق و حاج محمود اکبرزاده حضور دارند. شهرام شکیبا اجرای این مراسم را برعهده دارد و از باب تیمن و تبرک مراسم اختتامیه در مشهد برگزار میشود.
دبیر کنگره ملی شعر اربعین با اشاره به شرکت ۳۰۰ شاعر با بیش از ۶۰۰ اثر در بخش شعر کلاسیک اظهار داشت: ۱۰۰ نفر با بیش از ۲۰۰ اثر در بخش نوحه کنگره شعر اربعین شرکت کردند. آثار کلاسیک در ۵ مرحله داوری شدند. از بین ۳۰۰ شاعر، ۱۶۰ شاعر به مرحله دوم و ۶۹ شاعر به مرحله سوم داوری رسیدند آثار کد بندی شده و بدون ذکر نام شاعر در اختیار داوران قرار گرفت تا داوران تحت تاثیر نام شاعر قرار نگیرند، چون شاعران خوبی در کنگره شرکت کرده اند و از میان ۶۹ شاعر که در بخش شعر کلاسیک شرکت کردند ۹ نفر شایسته تقدیر شناخته شدند.
جانفدا ادامه داد: آثار رسیده به بخش نوحه کنگره شعر اربعین در سه مرحله داوری شد. از میان ۱۰۰ شاعری که در این بخش شرکت کردند ۲۵ شاعر به مرحله دوم و ۱۰ نفر به مرحله سوم داوری رسیدند. از میان آثار نهایی ۳ اثر شایسته تقدیر شناخته شدند. به دلیل نزدیکی کیفیت آثار رسیده به کنگره داوران، فرد برگزیدهای انتخاب نکردند و در اختتامیه کنگره از محسن رضوانی به دلیل تولید اثر و شعر کنار قدمهای جابر تقدیر خواهد شد. از بین شاعران کلاسیک ۱۰۰ شعر را از ۱۰ شاعر در کتابی با عنوان موکب کلمات منتشر و در مراسم اختتامیه رونمایی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه داوران شعر کلاسیک در بخش مقدماتی هادی جانفدا و مجید لشکری و در بخش نهایی محمد علی مجاهدی و محمود حبیبی کسبی بودند محمود حبیبی کسبی درباره متن، مهدی امین فروغی و مهدی زنگنه درباره موسیقایی نوحهها نظر دادند و آثار را داوری کردند؛ مهدی زنگنه دبیر علمی این بخش بود.
دبیر اجرایی کنگره شعر اربعین از برابری تعداد شاعران شرکت کننده در کنگره شعر اربعین با ششمین دوره مجمع شعر فاطمی و خوب بودن استقبال شاعران از اولین دوره کنگره گفت: به دلیل اینکه موضوع اربعین به شکل امروزی اش پدیده نوظهوری است و قبلا به این شکل نبود آثاری که برای شرکت در کنگره فرستاده شدند از سرودههای جدید شاعران بود و کیفیت آثار هم در حد خوبی بود تا حدی که در بخش کلاسیک از ۹ نفر تقدیر می شود.
وی افزود:موضوع اربعین موضوعی است که سال به سال به آن توجه بیشتری میشود اگر امکان دارد شاعران اهل بیت با یک سازمان دهی برای شرکت در پیاده روی اربعین اعزام شوند اتفاق خوبی است که هم باعث وفاق بیشتر شاعران با یکدیگر و هم باعث خلق تصویر میشود.
در این مراسم حیدری مدیر عامل مجمع شاعران اهل بیت علیه السلام با اشاره به اینکه امیدوارم کنگره شعر اربعین در سالهای بعد هم برگزار شود، بیان کرد: امیدوارم سال بعد آثاری را به زبان ترکی و عربی علاوه بر زبان فارسی دریافت کنیم و این کنگره برای اشعار عربی و ترکی با موضوع اربعین برگزار شود. امسال تنها به گویشهای محلی خودمان توجه کردیم؛ دوستان مشهد در بسیج مداحان و مجموعه رضوان در مراسم اختتامیه حضور خواهند داشت.
در این مراسم حسین شمسیان، معاون رسانهای بنیاد کرامت رضوی با اشاره به اینکه به پدیده اربعین در شعر فارسی کمتر پرداخته شده است اظهار داشت: جای دارد با رویکردی تازه و از زوایای مختلف به پدیده اربعین پرداخته شود به کارگیری زبان شعر و هنر در موضوع اربعین اتفاقی بود که جای آن در شعر فارسی خالی بود.
او افزود: تعدادی شعر به صورت فایل صوتی تولید شد این آثار در آستانه برگزاری مراسم اختتامیه کنگره شعر اربعین منتشر میشود و برای علاقهمندان دست مایهای خواهد بود؛ این فایلها با صدای بهروز رضوی تولید شدند.
معاون رسانهای بنیاد کرامت با بیان اینکه عراقیها برای شرکت در کنگره شعر اربعین تمایل بسیاری دارند، گفت: به دلیل اینکه اولین دوره کنگره شعر اربعین را برگزار میکردیم خواستیم کنگره را ابتدا در کشور خودمان برگزار کنیم و این نگاه به کنگره در کشورهای آسیای میانه هم وجود داشت.
انتهای پیام/