سامانی گفت: با دستور وزیر کشور سامانه ملی پایش حمل و نقل دانش آموزی با عنوان اختصاری سپند ایجاد شد.

سرویس مدارس در قالب سامانه سپند ساماندهی شد/ تأیید ۳ هزار شرکت حمل‌ونقل برای ارائه خدمات سرویس مدارسبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ سید سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور با اشاره به دستورالعمل حمل و نقل دانش‌آموزی اظهار کرد: با دستور وزیر کشور سامانه ملی پایش حمل و نقل دانش آموزی با عنوان اختصاری سپند و با رویکرد استفاده از تکنولوژی‌های نوین به منظور افزایش سطح کیفی خدمات، افزایش ضریب آرامش خاطر و کاهش نگرانی هاى والدین ایجاد شد.

او افزود: سامانه سپند (www.irtusepand.ir) در اجرای آیین‌نامه حمل و نقل دانش آموزی مصوب هیئت وزیران در راستای تکلیف وزیر کشور، با هدف ساماندهی و پایش سرویس حمل و نقل دانش آموزی با همکاری سه وزارتخانه کشور، راه وشهرسازی و آموزش و پرورش ایجاد و در سال تحصیلی گذشته مراحل آزمایشی خود را انجام داده است.


بیشتر بخوانید: اعلام جزئیات نحوه ثبت نام رانندگان و والدین در سرویس مدارس


سخنگوی وزارت کشور تصریح کرد: در سامانه فوق نیاز‌های آموزش و پرورش در حوزه خودرویی ثبت و سپس این نیاز‌ها با کیفیت تعریف شده و در قالب شرکت‌های حمل و نقلی توسط شهرداری هر شهر تأمین می‌شود، در حال حاضر بیش از ۵ هزار شرکت در کشور در سامانه ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد حدود ۳ هزار شرکت به تایید شهرداری‌ها رسیده و فهرست آن به منظور عقد قرارداد در اختیار مدارس قرار داده شده است.

سامانی ادامه داد: در فرایند تعریف شده کلیه استعلام‌های فردی مانند تایید صلاحیت افراد و استعلام‌های خودرویی مانند معاینه فنی و مشخصات خودرویی در سامانه ثبت و در نهایت والدین به صورت سیستمی نسبت به درخواست و انتخاب سرویس خود بدون مراجعه حضوری اقدام خواهند کرد.

معاون هماهنگی وزارت کشور با بیان اینکه این سامانه نسبت به پایش سیستمی عملکرد فعالین این حوزه اقدام می‌کند، گفت: همچنین با استفاده از اپلیکیشن سامانه، والدین از امکاناتی همچون فراخوان دانش آموز جهت سوار و پیاده شدن و کنترل مسیر حرکت خودرو و ارائه اعلان‌های تخلف و نظر سنجی بهره مند می‌شوند.

سامانی تاکید کرد: یکی از راه‌های رتبه بندی رانندگان و نظارت بر عملکرد آن‌ها از طریق اعلام نظر والدین خواهد بود.

سخنگوی وزارت کشور استفاده از برچسب واحد سرویس مدرسه را در سراسر کشور از دیگر ویژگی‌های این طرح بیان کرد و افزود: در این خصوص به منظور وحدت رویه و یکسان سازی در این بخش برچسبی واحد در شورای عالی ترافیک شهر‌های کشور به تصویب رسیده و ابلاغ شده است. از ویژگی‌های این برچسب code QR است که بر روی هر برچسب نصب می‌شود و اصالت سرویس از این طریق با اسکن موبایلی امکان پذیر است.

سامانی اخذ آمار و اطلاعات دقیق از ناوگان فعال در حمل ونقل دانش آموزی، امکان برنامه ریزی‌های بلند مدت و کوتاه مدت در حوزه دانش آموزی، کنترل، نظارت و بازرسی بر عملکرد رانندگان این حوزه، رصد و پایش ناوگان دانش آموزی، رسیدگی به تخلفات و شکایات از طریق مراجع مرتبط و کاهش فعالیت خودرو‌های فاقد مجوز را از مهمترین اهداف سامان سپند برشمرد.

سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه دانش آموزان سرمایه‌های کشور عزیزمان ایران هستند، یادآور شد: درحال حاضر اطلاعات رانندگان، شرکت‌های مجاز، مدارس و دانش آموزان نیاز‌مند سرویس در سامانه بارگذاری شده است و در مهرماه از اپلیکیشن ویژه والدین جهت نظارت بر رفت و آمد دانش آموز و نظارت بر عملکرد راننده و همچنین اپلیکیشن نظارتی ویژه بازرسان تاکسیرانی و آموزش و پرورش رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام/

امکان نظارت آنلاین والدین بر سرویس مدارس فراهم مى شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار