به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پنجمین جلسه رسیدگی به پرونده موسسه غیرمجاز حافظ و شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
موسسه غیرمجاز حافظ ۶ متهم به نامهای سید احسان الله میرزاباقری برزی فرزند سیداکبر (مدیرعامل موسسه غیرمجاز حافظ)، بهروز پورانی فرزند سیف الله (دبیر هیات مدیره)، وحید ذکری زاده فرزند اصغر (معاون پشتیبانی)، ابراهیم کارگر فرزند اسدالله (مدیر امور مالی)، هوتن یوسفیان فرزند احمدعلی (مدیر منطقه شمال کشور)، محسن خوشبخت فرزند محمدعلی (رئیس شعبه خوی) دارد که اتهام آنها دایر بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور است.
بانک مرکزی و ۴۹ نفر شاکی این پرونده هستند، این موسسه ٧ هزار و ۵۷۱ نفر سپرده گذار داشت و ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جذب سپرده صورت گرفته است.
شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار نیز ۱۳ متهم دارد که ۲۵ میلیارد و ۵۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جذب سپرده در آن صورت گرفته است.
در ابتدای جلسه متهم عباس شکربیگی فرزند کاظم به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال پولی وصول وجوه کلان اشخاص حقیقی تحت عناوین حقوقی که موجب حیف و میل اموال شده است، اظهار کرد: شرکت تعاونی خوشه طلایی مهر امید با مجوز قانونی تأسیس شد و به فعالیت میپرداخت و درباره تمام فعالیتهای خود خصوصاً در زمینه اعتباری از مراجع قانونی مجوز دارد.
او تصریح کرد: این شرکت با مجوز سازمان بالادستی خود مورد تأیید قرار گرفت و سپس به هیئت مدیره جدید واگذار شد.
متهم شکربیگی بیان کرد: به پیشنهاد مدیران شرکت آقایان ملایی و ارجمندی وارد شرکت شدم و پس از اعتماد به آنها مبلغ ۲۰ میلیون تومان از سهام شرکت را خریداری کردم، اما با توجه به وضعیت جسمانی خود قادر به حضور مستمر در جلسات نبودم و صرفاً به عنوان یک عضو هیئت مدیره بدون هیچ دخل و تصرفی در شرکت حضور داشتم.
او با بیان اینکه اتهام اخلال در نظام اقتصادی برای من غیر قابل تصور است، تصریح کرد: من به هیچ عنوان اتهامات را نمیپذیرم و اخلال در نظام اقتصادی برای من غیرقابل تصور است و از دی ماه سال ۹۵ تا اوایل سال ۹۶ به دلیل عمل جراحی در بیمارستان بستری بودم و هیچ حضور فیزیکی در شرکت نداشتم.
قاضی صلواتی بیان کرد: واگذاری سهام به فرد دیگری غیر قانونی بود و شما این کار را انجام دادید؛ حال پاسخ دهید که چه مدت در شرکت حضور داشتید و چه جوابی به شکات دارید؟
متهم شکربیگی پاسخ داد: از سال ۹۳ در شرکت بودم، اما هیچ گاه وارد مباحث اقتصادی نشدم و آنچه که قانون و عدالت بود را رعایت کردم.
در ادامه جلسه متهم علی عزیزیان فرزند سید علی ضمن تفهیم اتهام بیان کرد: من بی سواد هستم و در سیستم بانکی مهر بسیجیان با آقایان ارجمندی و ملایی آشنا بودم و پس از آن که شعبه از سوی آنها باز شد از من تقاضا کردند تا با پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان پول سهام شرکت را خریداری کنم.
او با بیان اینکه در شرکت مسئولیتی نداشتم و پاداشی نگرفتم، گفت: هیچ دخالتی در شرکت نداشتم، صرفاً در این مجموعه یک حسابی داشتم و سال ۹۳ مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان وام با سود ۲۷ درصد گرفتم که تمام آن پرداخت شده است.
متهم عزیزیان بیان کرد: در سال ۹۵ تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی با ۲۵ درصد سود ثابت سپردهها به من داده شد که اقساط را تا زمانی که شعبه باز بود، پرداخت کردم و اکنون حدود ۱۲۸ میلیون تومان به شرکت بدهکارم و حاضر به پرداخت آنها هستم.
قاضی صلواتی بیان کرد: اگر میخواهید بدهکاری خود را پرداخت کنید، حساب امانی دادگاه را بگیرید و پول را به این حساب واریز کنید.
در ادامه جلسه متهم محمد جواد امامی فرزند عباس به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی وصول وجوه کلان مردم و حیف و میل اموال آنها اظهار کرد: باید میزان حیف و میل اموال که در اتهام من آمده است مشخص شود، زیرا من هیچ دسترسی به وجوه مردم نداشتم و تنها در قسمت منابع انسانی شرکت با حقوق ماهیانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کار میکردم.
او بیان کرد: سپردهها از سوی من در شرکت جذب نشده است و من تنها به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره حضور داشتم و حضور من در شرکت به منظور تکمیل کادر اداری بود.
متهم امامی با اشاره به سهام خود در شرکت گفت: با پرداخت ۱۵ میلیون تومان ۳ درصد از سهام شرکت را خریداری کردم و نقش چندانی نداشتم. کلیه تسهیلات با ضمانت شرکت اخذ شده و هیچ بدهی نزد نهاد اعتباری شرکت ندارم و حضور من در شرکت همان طور که گفتم به دلیل رابطه فامیلی با آقایان ملایی و ارجمندی بوده است.
قاضی صلواتی اظهار کرد: در انتقال سهام به پورانی و میرزاباقری چه نقشی داشتید؟ آیا هنگامی که این تسهیلات را منتقل میکردید، از تعاونی روستایی استعلام گرفتید؟
متهم امامی پاسخ داد: من در جریان امور نبودم و تعاونی روستایی در جریان تمامی امور بوده است.
در ادامه جلسه متهم شهاب حسنی فرزند احمد ضمن تفهیم اتهام بیان کرد: یک سال بعد از تأسیس شرکت به دعوت مدیران هیئت مدیره به عنوان مسئول یکی از شعبات وارد این شرکت شدم.
وی بیان کرد: دریافت و پرداخت تسهیلات همه به دست مدیران هیئت مدیره بود و من فقط مجری بودم و بنا به دستور مدیرعامل حدود ۵۰ درصد از سپردهها به مرکز استان جهت پشتوانه و ذخیره فرستاده میشد.
در ادامه جلسه دادرسی وکیل متهم پورانی اظهار کرد: موکل من به قصد ضربه زدن به نظام کاری انجام نداده است، به همین دلیل نباید در دادگاه انقلاب محاکمه شود، بلکه صلاحیت رسیدگی به پرونده در دادگاه عمومی است.
قاضی صلواتی بیان کرد: بر اساس صحبت مقام معظم رهبری رسیدگی به موارد اقتصادی بر عهده دادگاه ویژه است و این دادگاه از جمله دادگاههای ویژه به شمار میرود.
وکیل متهم پورانی گفت: به کار بردن واژه مشارکت برای حدود ۲۰ متهم قانونی نیست و باید مشخص شود که به صورت کلی جرم و مشارکت چه بوده است، اگر جرم یکی باشد مجازات هم باید یکی باشد.
در ادامه جلسه وکیل متهمان ایلام بیان کرد: درست است که رهبری اجازه دادند که دادگاه ویژه رسیدگی به این پروندهها را بر عهده گیرد، اما این موضوع باید با توجه به انشا و با دقت نظر کافی باشد.
او با اشاره به کیفرخواست گفت: کیفرخواست به صورت کلی تنظیم شده و افراد نقشهای متفاوتی داشتند و تنها نقش مشترک آنها عضویت در هیئت مدیره بود و بر اساس قانون تجارت هر عضو هیئت مدیره بر اساس مسئولیت خود مقصر است.
وکیل متهمان ایلام با اشاره به بحث کارشناسی اظهار کرد: تعیین و رقم در میزان مجازات و بازپرداخت مهم است، اما موکلین من مدعی هستند که زمان کارشناسی حضور نداشتند.
او تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی اساسنامه را صادر کرده است و بر اساس آن اساسنامه گفته که به مجوز بانک مرکزی نیازی نیست، هنگامی که جهاد کشاورزی شرکتهای تعاونی سراسر کشور را ملزم کرده که تعداد واحدهای اعتباری تعاونی روستایی افزایش پیدا کنند، چرا بانک مرکزی به این دستورالعمل شکایت نکرد؟
در ادامه جلسه دادگاه متهم احسان الله میرزاباقری برزی اظهار کرد: سال ۹۵ با آقای ارجمندی آشنا شدم.
او با اشاره به صحبت نماینده جهاد کشاورزی بیان کرد: نماینده جهاد کشاورزی اظهار کرد در زمان تغییرات شرکت بحث انحلال مطرح شده است که اینگونه نیست.
متهم میرزا باقری برزی بیان کرد: به سازمان جهاد کشاورزی مراجعه کردم و توضیح دادم که شرکت واگذار شده و تغییرات را به آنها نشان دادند، اما آنها به ما گفتند که این موضوع به صورت قانونی نبود و هیچ اجازهای از سوی آنها صادر نشده است.
او با اشاره به اظهارات متهم حسنی بیان کرد: آقای حسنی دروغ محض میگوید. او تنها رئیس شعبه نبود و صورت جلسه را به عنوان نایب رئیس امضا کرده است، اما من در هیچ یک از جلسات ایلام نبودم و نفعی هم نبردم.
بیشتر بخوانید: جزئیات چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده موسسه غیرمجاز حافظ و شرکت کشاورزی خوشه طلایی
متهم میرزا باقری با اشاره به موسسه حافظ بیان کرد: موضوع کلاهبرداری من در کیفرخواست نیامده است و با توجه به تجربه بانکی که داشتند باید بگویم که بدون مجوز حافظ را اداره کردم، زیرا تمام موسسات دیگر هم مجوز نداشتند.
متهم میرزاباقری بیان کرد: نمایندگان بانک مرکزی موضوع تجمیع و کمک به بانک سرمایه را به ما معرفی کردند، اما اگر کار ما مشکل داشت چرا آنها اقدام به این کار کردهاند.
در ادامه جلسه متهم پورانی بیان کرد: فعالیت مجموعه تعاونی بدون اخذ مجوز بود. ما میخواستیم کار را اسلامی آغاز کنیم و به دلیل همان نامه دادستانی فکر کردیم که فعالیت ما بلامانع است.
او ادامه داد: بنده از فعالیت تعاونی روستایی خبر نداشتم و برای آن که بتوانیم موسسه حافظ را راه اندازی کنیم، با موضوع تجمیع موافقت کردیم و قرار شد که مبلغ ۸۵۰ میلیون تومان پول بدهیم.
متهم پورانی بیان کرد: به دلیل آن که زمان کمی داشتیم، اعضای خانواده خود را به عنوان هیئت مدیره معرفی کردیم، البته ۸۵۰ میلیون تومان طی یک فقره چک شخصی به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان و یک سپرده ۵۰ میلیون تومانی قرار شد که پرداخت شود.
در ادامه قاضی صلواتی گفت: ادامه جلسه رسیدگی به پرونده متهمان و اخذ آخرین دفاعیات فردا صبح در شعبه ۴ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی برگزار میشود.
انتهای پیام/