سرگردانی رئیس جمهور آمریکا از نتیجه بخش نبودن اعمال قدرت خصمانه اش به ملت‌ها؛ او را دچار بروز رفتار‌هایی خارج از عرف و قوانین اقتصادی - سیاسی بین الملل کرده است.

سرگردانی‌های ترامپ از تحریم‌های بی نتیجه/ سنگینی سایه قدرت بانک مرکزی بر تحریم ها!به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، دست گرمی و یا شعبده بازی‌های تو خالی دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی ایالات متحده آمریکا، خود به نوعی تبدیل به داغ‌ترین اخبار رسانه‌های بین المللی شده است؛ فارغ از محتوا و پیامد‌های اخباری که او در فضای رسانه‌ای منتشر می‌کند، بیشتر رسانه‌ها به دنبال ادعا‌های توخالی و عجیب  هرباره او برای اثبات بی منطق بودن آن هستند.

ریاست جمهوری ترامپ بر ایالات متحده آمریکا درست از ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ آغاز شد و همزمان با شروع این دوره از فعالیت دولت آمریکا، اقدامات عجیب وی نیز آغاز شد؛ هر چند روئسای جمهور ادوار گذشته ایالات متحده نیز دست کمی از او نداشته و همواره در حال تضعیف جایگاه رسمی و قدرتمند جمهوری اسلامی ایران بودند.
 
تحریم‌های یک جانبه گرایانه و تقریبا بی مانند ایالات متحده با خروج آمریکا از برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۹۷، تحت عنوان تحریم‌های ۳ ماهه و ۶ ماهه آغاز شد؛ که اقلام زیادی در این تحریم‌ها مشمول ممنوعیت تجارت با فرامرز‌ها قرار گرفت.
 
روز گذشته خزانه داری آمریکا و دونالد ترامپ موضوع تحریم بانک مرکزی را اینبار با پوشش تامین مالی تروریسم مطرح کردند که رئیس کل بانک مرکزی نیز در جوابی جالب اقدامات این نهاد را به تمسخر گرفته و می گوید: تحریم بانک مرکزی نشان از دستان خالی آمریکاست و این کشور باید از ایران و بازارهایش درس بگیرد.

با وجود اینکه نمی‌توان ماهیت تحریم‌ها را نادیده گرفت، اما جدای از این تحریم ها، آمریکا از طریق عوامل زیادی قصد برهم زدن آرامش بازارهای ایران را داشته و دارد و هربار با داستانی جدید به بازار‌های مهم از جمله ارز و طلا ورود می کند. بانک‌های کشور هم پس از قرار گرفتن در لیست تحریم مراودات بین المللی خود را تا حدودی از دست داده اند، اما این امر که خلاف قانون بین المللی است مانع ادامه فعالیت این قشر نشد.

این دولت با اقدامات خصمانه بسیار زیادی در پی کشف ضعف بازار‌های ایران بوده که عملا تاکنون موفق نبوده است و این موضوع را بسیاری از کارشناسان بین المللی تایید می‌کنند چرا که علی رغم تنش‌های ایجاد شده در بازار‌های طلا و ارز ایران و همچنین تحریم بسیار سخت نفتی، رشد اقتصاد بدون نفت در کشور به ۴ دهم درصد و رشد صادرات غیر نفتی به بیش از ۳۰ درصد رسیده است.

تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و تروریسم خواندن آن در ماه‌های اخیر، دست مایه‌ای شد برای بازی با اسامی و نهاد‌های ایرانی و موج سواری ترامپ برای مطرح کردن خود به عنوان عامل قدرت در جهان! عاملی که به نظر می‌رسد با ضعف جدی در برابر ایران، چین، روسیه و کره شمالی رو به رو شده است.
 
سرگردانی‌های ترامپ از تحریم‌های بی نتیجه/ سنگینی سایه قدرت بانک مرکزی بر تحریم ها!

او در سال‌های اخیر نیز موضوع کاملا سلیقه‌ای را به قانون تبدیل کرده و با نام گذاری آن با نام "کاتسا" و یا "سیاه چاله تحریم‌های ایران" قصد جوسازی رسانه‌ای و ایجاد رعب و وحشت در بین مردم ایران را داشته است.  

بانک مرکزی ایران درست از همان ابتدای خروج آمریکا از برجام و قطع سوئیفت عملا به علت تامین مالی پروژه‌های هسته‌ای ایران، مورد تحریم قرار گرفته بود و این بار با تغییر نام و بازی با نام نهاد‌های ایرانی وی را به تحریم علیه تروریسم مالی تهدید می‌کند. موضوع تروریسم مالی یا همان بازخوانی قانون کاتسا که درسال ۹۶ خبر از افلیج شدن سیستم بانکی و نظامی ایران در ۹۰ روز را به جهانیان اعلام می‌کرد را دوباره روی پرده نمایش خود آورده است.

برای بررسی دقیق‌تر این موضوع به سراغ یکی از سابقه داران فعالیت در بانک مرکزی یعنی معاون اسبق این نهاد رفتیم تا ساز و کار و نحوه نمایش‌های این ریاست جمهور را مور ارزیابی قرار دهیم.

سرگردانی‌های ترامپ از تحریم‌های بی نتیجه/ سنگینی سایه قدرت بانک مرکزی بر تحریم ها!حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق امور حقوقی و امور مجلس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره می گوید:  اخباری که دیروز درخصوص تحریم ها جدید بانک مرکزی اعلام شد، تحریم های جدیدی نبوده است و بلکه هربار با نام دیگری در عرصه رسانه های بین المللی توسط رئیس جمهور آمریکا مطرح می شود.
 
او ادامه داد: در ابتدا بانک مرکزی ایران بر مبنای مبادلات تجاری ارزهای بین المللی مورد تحریم قرار گرفت و همین امر مسبب قطع ارتباط این نهاد با سایر بانک های مرکزی شد، اما خبری که روز گذشته اعلام شد خبر از نام جدیدی برای طفل تحریم می دهد و اینبار بانک مرکزی ایران به اتهام تامین مالی تروریسم مورد تحریم آمریکا قرار گرفته است. این موضوع را اسناد منتشر شده توسط خزانه داری آمریکا بیان می کند.
 
مستخدمین حسینی در پاسخ به این سوال که آیا منظور اینبار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از تروریسم مالی، همان موضوع قانون "کاتسا" است؟ بیان کرد: قصدی بر اینکه این موضوع را مهم جلوه بدهیم نداریم چرا که سال هاست ایران با رفتارهای عجیب و غریب و خارج از عرف وقانون جهانی روئسای جمهور آمریکا رو به روست اما بله، بحث اصلی آمریکا و بهانه اون برای تحریم ها، اتصال قانون کاتسا به تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سپس مرتبط قرار دادن آن با بانک مرکزی است.
 
او اضافه کرد: این تحریم ها همان تنگناهای ایجاد شده در سال های قبل است اینبار با جزئیات آن بیان می شود و بیان می کند ایران امکان انتقال وجوه را نخواهد داشت این درحالی است ه مدت هاست این روند بر عملکرد بانک مرکزی ایران تحمیل شده است.
 
این استاد دانشگاه بیان می کند: بانک مرکزی با مدیریت جدید روند خوبی را دنبال می کند و به نظر می رسد تا حدودی این مسیر بهبود پیدا می کند موضوع جدیدی که در کنار این تحریم ها به چشم می خورد، تحریم صندوق توسعه ملی است، این صندوق تمام سازوکارهایش به دست بانک مرکزی انجام می شود و این که این نهاد را جزو بحث تحریم ها قرار دادند نشان دهنده تکرار عملکرد دولت آمریکا در سنوات گذشته است.
 
او ادامه داد: صندوق توسعه ملی هیچگاه فعالیت اجرایی خود را به طور مستقل انجام نداده است بلکه تمام مراوداتش از طریق بانک مرکزی بوده است و حال که مورد تحریم قرارگرفته است نیز تصویر جدیدی برای تحریم های ایران به نمایش در نیامده است.
 
مستخدمین حسینی ابراز کرد: این مباحثی که امروز مطرح می شود تنها یه بازی رسانه ای است که مانند سال های گذشته و تحریم های گذشته آن را در بوق و کرنا می کنند تا از یادها نرود.

هراسی که به دل ایالات متحده آمریکا افتاده است!

در ادامه بیژن عبدی اقتصاددان و استاد برتر دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران برای مقابله زود هنگام در قبال تحریم‌های اعمالی به کشور، تاکید کرد: راهکار خروج از این عرض اندام‌های احساسی و خارج از عرف رئیس جمهور آمریکا هرچند با تاخیر، اما عملیاتی شده است. سال‌های گذشته مجلس و دولت طبق فرموده مقام معظم رهبری موضوعی تحت عنوان پیمان‌های ۲ جانبه پولی را راه اندازی کردند.
 


این استاد دانشگاه بیان کرد: این اقدام کمی دیر دنبال شد، اما خوشبختانه دولت با عملیاتی کردن قرار داد ایران و روسیه در قالب راه اندازی سوئیفت روسی اولین برگ برنده خود را برای مقابله با تحریم‌ها نشان داد. همچنین امضای قرارداد پیمان ۲ جانبه پولی بین ایران و ترکیه هم به عنوان اقدامی مثبت می‌تواند نام برد.

عبدی تاکید کرد: در ادامه مسیر دولت ایران قرارداد پیمان ۲ جانبه پولی با کشور‌های پیمان شانگ‌های امضا کرده اند که مسیر تبادلات تجاری ایران را از دلار آمریکا مدت هاست دور می‌کند، همچنین با قرار گرفتن ایران در اتحادیه اورسیا و اقدامات جدی بانکی در حوزه قفقاز و اوراسیا می‌تواند در قبال این گونه تحریم‌ها مانند پادزهری عمل کند.

این کارشناس بانکی بیان کرد: تحریم‌های سابق بانکی به دلیل بحث هسته‌ای هدفگیری شده بود و هم اکنون بحث همکاری بانک‌های ایران با سپاه پاسداران مطرح است، اما معتقدم اگر همین مسیر فعلی اقتصادی در کشوررا ادامه دهیم و با کشور‌های دیگری نظیر هند، آذربایجان، پاکستان و افغانستان نیز پیمان پولی ۲ جانبه بر قرار کنیم، اثرات به مراتب کمتر خواهد بود.

عبدی بیان کرد: صحبت‌های ترامپ هیچ رنگی از منطق سیاست مداری و اقتصاد گردانی ندارد و به نوعی می‌توان گفت او در جو‌ی احساسی حرف را می‌زند و فردا از آن عبور می‌کند، نباید روی حرف این فرد حسابی باز کرد؛ شاید اقدامات جدیدی در دست اجرا و تحریم باشد.
اما آنقدر ما برای تحریم‌های احتمالی برنامه ریزی‌های بلند مدت داشته ایم که قطعا بی اثر خواهد بود.

این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان بیان کرد: مصوبه شورای عالی امنیت ملی و رهبری و مجلس در قبال افزایش مبادلات تجاری بر مبنی ارز پایه یا هر کشور منجر می‌شود که تمام آن چه در سال‌های قبل بر اثر اجرایی شدن برجام و خروج ترامپ از آن از دست داده ایم را به دست بیاوریم.
 
 
سرگردانی‌های ترامپ از تحریم‌های بی نتیجه/ سنگینی سایه قدرت بانک مرکزی بر تحریم ها!
 
لیست زمان تحریم های ایران و لغو آن ها
 
گزارش از نرگس معززی حور
انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۵ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
ای جان ، ته ته تحریمها که خیلی وقته تمام شده ، اینهایی که می گویند ایران را تحریم بیشتر می کنیم ، در واقع همان حرفهای قدیم است .
شما فکر کنید که تا چند سال دیگر این تحریمها بی اثر شود و ما تجارت بسیار قوی و روان با کشورها داشته باشیم .
فکر اون موقع باشید که برای صادرات و واردات لوازم و صنعت و علم چه کارهایی را باید انجام دهیم .؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
یعنی الان چه بلایی سرمون میاد؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۵:۵۱ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
اتفاق قرار نیست بیفته تنها با اعلام یه خبر سوخته قصد خالی کردن دل من و شما رو دارد این رئیس جمهور عجیب و غریب و تقریبا بدون منطق آمریکا...جای نگرانی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
سالهاست اسم تحریم رو میشنویم یعنی این موضوع آنقدر مسخره شده که فکر می کنم یه دیگه از طرف امریکاست
ولشون کنید بیاید خودمون خودمونو بالا ببریم
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۵:۵۰ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
بله همین طور است اگر مدیران به روش جنگ عملیاتی کار کنند ما هیچ اتفاقی برایمان نخواهد افتاد و جنگ اقتصادی هم به پایان خواهد رسید.
همانطور که مقام معطم رهبری این موضوع را بارها تاکید کرده اند
آخرین اخبار