به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه ، رسول جلیلی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با ارائه گزارشی از وضعیت کشت و برنامه ابلاغی کشت پاییزه کلزا در استان در جلسه ویدئو کنفرانسی که به ریاست معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی به منظور بررسی پیشرفت فیزیکی برنامه ابلاغی
کشت دانه روغنی کلزا در استانها در سالن شهید نعمتی جم وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: در سال زراعی ۹۸_۹۹ توسعه کشت دانه روغنی کلزا در جهت تحقق و اجرای برنامههای
اقتصاد مقاومتی توسط وزارت جهاد کشاورزی به استان ۲۱ هزار هکتار ابلاغ شده است که برنامه ابلاغی
سازمان جهاد کشاورزی در جهت توسعه و افزایش کشت این محصول به شهرستانها در سطح ۳۲ هزار هکتار اعلام شده است.
او تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت
دانه روغنی کلزا رفته است و در سطح ۵ هزار هکتار عقد قرارداد با کلزا کاران شده است که امیدواریم تا مهلت زمان باقیمانده با مشارکت کشاورزان سطح زیر کشت مطابق با برنامه ابلاغی افزایش یابد.
جلیلی با بیان اینکه توسعه کشت دانه روغنی کلزا در اراضی کشاورزی برای رعایت تناوب و پایداری کشت گندم اجرا میشود، تصریح کرد: عمده شهرستانهای زیر کشت این محصول در استان شهرستانهای پلدشت، نقده، بوکان، میاندوآب و پیرانشهر است.
او با بیان اینکه کشت پاییزه کلزا در استان از ۱۰ شهریورماه آغاز شده و تا ۱۰ مهرماه ادامه خواهد یافت، افزود: باید به کشت به موقع واستفاده مناسب از بذر و کود به اندازه کافی توجه شود تا راندمان عملکرد در اراضی زیر کشت افزایش یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: در سال زراعی ۹۸_۹۷ بیش از ۵ هزار هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت کلزا رفته بود که بیش از ۱۰ هزار تن محصول از این مزارع برداشت شد.
او عدم اعلام به موقع
قیمت خرید تضمینی دانه روغنی کلزا را از مهمترین موانع توسعه کشت این محصول در استان اعلام کرد و ادامه داد: طبق مذاکره وزارت جهاد کشاورزی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و شورای عالی اقتصاد، قیمت خرید تضمینی برای سال زراعی اینده در حدود ۵ هزار و ۴۰۰ تومان پیشنهاده شده است که امیدواریم این قیمت مصوب نهایی و ابلاغ شود که این امر نقش مهمی در افزایش سطح زیر کشت و افزایش درآمد کلزاکاران استان خواهد داشت.
جلیلی با اشاره به وابستگی کشور در زمینه تامین روغن، اظهارکرد: یکی از محصولاتی که میتواند باعث کاهش وابستگی ما در این زمینه شود، دانه روغنی کلزا و توسعه کشت این محصول است که باید برنامه ریزی موثرتری برای ترویج کشت این محصول در استان اعم ازتامین بذور وماشین الات و سایر امکانات مورد نیازدر بین کشاورزان داشته باشیم.
انتهای پیام/م
لزوم افزایش کشت دانه های روغنی در آذربایجان غربی