به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول، هشدار داد رشد اقتصادی جهان به ویژه به علت تنشهای تجاری «شکننده» و «در معرض خطر» است.
او توسعه اقتصادی در جهان را متوسط خواند و با اشاره به جنگ تجاری میان چین و آمریکا و مطرح کردن موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت)، از سران کشورها خواست به منظور تلاش برای «حل و فصل ابهاماتی که جهان را احاطه کرده است»، گفتوگو کنند.
به گفته رئیس صندوق بینالمللی پول، جنگ تجاری میان آمریکا و چین تبادلات در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده و برکسیت نیز آینده اروپا را تیره و تار کرده است.
او افزود: «روابط تجاری، برکسیت و تهدیدهای مرتبط با فناوری، مشکلاتی هستند که انسان به وجود آورده است و تنها به دست انسان هم میتواند حل و فصل شود؛ بنابراین اگر در این زمینهها اندکی لطافت به خرج دهیم، مشکلی به وجود نخواهد آمد.»
صندوق بینالمللی پول اواخر ماه ژوئیه پیشبینیهای خود در خصوص رشد اقتصادی جهان را ۳،۲ درصد کاهش داده بود. از آن زمان نیز این نهاد هشدار داد تنشهای تجاری ممکن است باز هم موجب کندی فعالیتهای اقتصادی شود.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OCDE) نیز انتظار داشت رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۹ «ضعیفترین رشد اقتصادی از زمان بحران مالی» باشد. این نهاد در سال ۲۰۰۸ پیشبینی خود برای رشد اقتصادی جهان را ۲،۹ کاهش داد و یک سال بعد نیز رشد اقتصادی منفی پنج دهم درصد را برای جهان پیش بینی کرد.
لاگارد در پاسخ به این پرسش که آیا این احتمال وجود دارد که از ماه نوامبر که وی در سمت رئیس بانک مرکزی اروپا (BCE) آغاز به کار خواهد کرد، میتواند برای متقاعد کردن سران کشورها برای کاهش تنشها و گفتگو برای حل و فصل ابهامات اقدام بیشتری انجام دهد، گفت: «مسلماً من به قاطعیت خود برای اینکه اطمینان حاصل کنم که روی اشتغالزایی، بهرهوری و ثبات متمرکز شده ایم، ادامه خواهم داد».
او همچنین تأکید کرد نهادهای مالی لازم است «قابلیت پیشگویی» را داشته باشند و و «به واقعیتها و دادههای اقتصادی بسنده کنند».
رئیس صندوق بینالمللی پول افزود: «به قدر کافی ابهام در سراسر جهان وجود دارد تا دیگر در خصوص آنچه قرار است بانک مرکزی انجام دهد، ابهامی نیفزاییم».
پارلمان اروپا روز سهشنبه انتخاب کریستین لاگارد را به عنوان رئیس بانک مرکزی اروپا تصویب کرد.
انتهای پیام/