کلیدی‌ترین مناصب؛ هدیه شاه به بهائیان / اگر انقلاب اسلامی رخ نمی‌داد بهائیت چه بر سر کشور می‌آورد؟

گسترش فعالیت بهائی‌ها و نفوذ آنان در دستگاه‌ها و ادارات دولتی سبب شد که مردم شهر‌های مختلف با ارسال نامه‌ها، مقامات دولتی و علمای تهران و شهرستان‌ها را از این وضع آگاه سازند و شکایات خود را به گوش آنان برسانند.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بهائیت، فرقه‌ای منشعب شده از بابی‌گری است؛ جنبشی که در سال ۱۲۶۰ هـ. ق، در شرایط پر بحران پس از شکست‌های پیاپی ایران و تحمیل عهدنامه‌های ننگین گلستان و ترکمنچای، با ادعا‌های گزاف جوانی شیرازی به نام سیدعلی‌محمد باب آغاز شد و به تدریج، با حمایت دست‌های پنهان و نیز، مدیریت جمعی از سرکردگان آن، مدعی نسخ دین اسلام شد و پایه فرقه‌ای را گذاشت که از اساس، با اندیشه‌های اسلامی و مذهب مردم ایران، در تضاد آشکار بود. به تعبیر حامد الگار، بابیه اصولاً همه برنامه‌های خود را برای جدال با مذهب شیعه و علمای آن، سازمان داد و این موضوع، برای مردمی که دین در تمام زوایای زندگی‌شان، تأثیری شگرف داشت، قابل تحمل نبود.

کلیدی‌ترین مناصب؛ هدیه شاه به بهائیان / اگر انقلاب اسلامی رخ نمی‌داد، بهائیت چه بر سر کشور می‌آورد؟


بیشتربخوانید: قسم‌هایی که محمدرضا پهلوی فراموششان کرد


با این حال، بابی‌ها توانستند شبکه‌ای از وابستگان خود را پس از اعدام سیدعلی‌محمد باب، ایجاد کنند؛ شبکه‌ای که پس از اقدام به ترور ناصرالدین شاه در سال ۱۲۶۸ هـ. ق، مضمحل شد و با فرار بازماندگانش به عثمانی و سپس، انشعاب دو فرقه ازلی و بهائی از آن، مسیری به ظاهر متفاوت، اما در باطن مانند گذشته را پیش گرفت. شواهد تاریخی گویای آن است که جریان بابی‌گری، از ابتدا ارتباطاتی با بیگانگان برقرار کرده‌بود. عبدا... شهبازی معتقد است که این ارتباط از طریق کمپانی‌های انگلیسی تجارت تریاک که دایی‌های باب، به عنوان حامیان او، نقشی مهمی در چرخه فعالیت اقتصادی آن‌ها ایفا می‌کردند، برقرار شد. دلیل این ارتباط هر چه باشد، تردیدی نیست که بابیه و سپس بهائیت، سخت مورد توجه استعمار قرار گرفت و حمایت‌های روسیه تزاری و سپس بریتانیا از آن، زمینه تثبیت موقعیت اعضای فرقه را در عکا (در فلسطین) و نیز ایران، فراهم کرد. وابستگان این فرقه، با اوج‌گیری انقلاب مشروطه، رخت و ریخت عوض کردند و توانستند، نفوذ گسترده‌ای در برخی جریان‌های آن عصر پیدا کنند. با این حال، اوج‌گیری نفوذ این فرقه وابسته، در دوره پهلوی رقم خورد؛ پهلوی‌ها و به خصوص، محمدرضا پهلوی، امتیاز‌ها و مناصب کلیدی فراوانی را به بهائیان واگذار کردند. برخلاف ادعای امروز سرکردگان این فرقه، بهائیان در دوره پهلوی دوم، اداره تمام ارکان کشور را در اختیار داشتند و نفوذ آن‌ها در بدنه اداری کشور و نیز، تصرف مناصب کلیدی از سوی وابستگان به فرقه، اظهر من الشمس بود. در ادامه به ابعاد مختلف نفوذ بهائیان در ساختار رژیم پهلوی و مناصبی که به آن‌ها واگذار شده بود، اشاره خواهیم کرد.
نفوذ در ساختار آموزشی کشور
بهائیان در آموزش و پرورش ایران دوره پهلوی، به عنوان کلیدی‌ترین سازمان تربیت نسل آینده کشور، نفوذی گسترده داشتند؛ تا آن‌جا که در دوره امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر بهائی شاه، وزارت آموزش و پرورش به فرخ‌رو پارسا، از خانواده‌های قدیمی بهائی و طرفداران سرسخت این فرقه واگذار شد. خاندان پارسا، از دیرباز نقش مهمی در سیاست‌های دین‌زدایانه پهلوی‌ها داشتند. مادر فرخ‌رو، معروف به فخرآفاق، از طرفداران سرسخت کشف حجاب بود و در دوره رضاشاه، نشریه‌ای برای ترویج مظاهر غربی، میان بانوان ایرانی، منتشر می‌کرد. فرخ‌رو پارسا، در دوران تصدی وزارت آموزش و پرورش، از هیچ اقدامی برای حذف مظاهر مذهبی در مدارس ایران، فروگذار نکرد. بیشتر معاونت‌های کلیدی وزارتخانه او، در اختیار اعضای فرقه بهائیت بود. فرخ‌رو در نشست‌هایی که با فرهنگیان داشت، به شدت علیه حجاب و دختران محجبه واکنش نشان می‌داد و انتخاب این پوشش را نشانه عقب افتادگی می‌دانست. او که در رشته پزشکی تحصیل کرده بود، ترجیح داد طبابت را رها کند و در راستای اهداف فرقه، به فعالیت در عرصه فرهنگ بپردازد. منصب‌داری بهائیان در عرصه‌های آموزشی دوره پهلوی، به ساختار‌های آموزش عمومی محدود نمی‌شد؛ آن‌ها در مراکز آموزش عالی هم عهده‌دار مناصب کلیدی بودند. علی‌محمد ورقا که در تشکیلات بهائیان، رتبه بالایی داشت، در دانشگاه تهران مسئولیت کلیدی داشت و حتی به تبلیغ مرام خود بین دانشجویان می‌پرداخت.

بهائیان؛ منصب‌داران دربار و دولت پهلوی

بهائیان در دربار محمدرضا پهلوی، بیش از هر جای دیگری نفوذ داشتند. حسین فردوست در خاطراتش، از رغبت فراوان شاه به واگذاری مناصب دربار و دولت به بهائیان، سخن گفته و معتقد است که وی بهائیان را افرادی وفادار به خود می‌دانست. هرچند این تصور شاه، به دور از واقعیت و برخاسته از ذهنیت خاص او بود، اما همین موضوع سبب شد که اطرافیان وی را، عموماً بهائیان سرشناس تشکیل دهند. به استثنای اسدا... علم، دو نخست‌وزیر مورد علاقه محمدرضا پهلوی، یعنی عبدالحسین هژیر و امیرعباس هویدا، هر دو بهائی بودند. هویدا، بعد‌ها و پس از پایان دوره ۱۳ ساله نخست‌وزیری‌اش، وزیر دربار شد. عبدالکریم ایادی، مشهور به راسپوتین دربار ایران، یکی از سران فرقه بهائیت بود و پزشک مخصوص محمدرضا پهلوی محسوب می‌شد. فردوست در خاطراتش، ایادی را دارای بیش از ۴۰ منصب مهم و کلیدی معرفی می‌کند. ایادی که در برقراری روابط غیراخلاقی شاه نیز، نقشی ویژه ایفا می‌کرد، همه جا همراه محمدرضا پهلوی بود و جایگاهی اساسی در حمایت از دیگر بهائیان منصب‌دار دوره پهلوی داشت؛ تا جایی که گزارش‌های موجود نشان می‌دهد، ایادی دست کم دو بار، منصب نخست‌وزیری را برای هویدا حفظ کرده است. او در معرفی وزرای کابینه هویدا، آخرین نظر را می‌داد؛ با سفارش او، منوچهر شاهقلی به وزارت بهداری رسید، فرخ‌رو پارسا وزیر آموزش و پرورش شد و منوچهر تسلیمی و منصور روحانی، به ترتیب، عهده‌دار وزارت بازرگانی و کشاورزی شدند. این تیم که تمام اعضای آن را بهائیان متعصب تشکیل می‌داد، به تدریج و طی دوران طولانی نخست‌وزیری هویدا، کامل شد و حلقه سلطه‌گری این فرقه ضاله بر کشور را تکمیل کرد. در همین دوره بود که بحرین از ایران جدا شد و سیاست‌های فرهنگی مبتنی بر دین‌زدایی و گسترش فساد و فحشا، در همه جوانب به اجرا در آمد.

یکه‌تازی مافیای بهائیت

با حمایت ایادی و پشتیبانی هویدا، تنها مناصب کلیدی توسط بهائیان اشغال نشد؛ آن‌ها با رانتی که به دست آورده بودند، شبکه‌ای گسترده و مافیایی را ایجاد کردند که در تقویت جایگاه اقتصادی فرقه در داخل ایران و پشتیبانی مالی از سرکردگان آن که در فلسطین اشغالی مستقر بودند و با صهیونیست‌ها روابط نزدیکی داشتند، نقش ویژه‌ای داشت. در رأس این شبکه مافیایی، هژبر یزدانی فعالیت می‌کرد. او که از بهائیان منطقه سنگسر سمنان بود، با در اختیار گرفتن سهام بانک‌های بزرگ کشور، برای خودش گارد مسلح استخدام کرد و کار را به جایی رساند که اراضی اهالی مسلمان سنگسر را به زور تصاحب و به بهائیان واگذار کرد. افزون بر او، رادیو و تلویزیون نیز، در اختیار ثابت پاسال، یهودیِ بهائی شده قرار داشت و او نیز، در راستای سیاست مد نظر سرکردگان فرقه، همان مسیری را طی می‌کرد که دیگر اذناب بهائی در کشور طی می‌کردند. بهائیان در ساواک نیز، حضوری فعال داشتند. پرویز ثابتی، رئیس اداره امنیت داخلی ساواک که مسئولیت سرکوب انقلابیون و شکنجه بازداشت‌شدگان را برعهده داشت، از اعضای فرقه بهائیت بود. او که سال‌ها در سازمان امنیت رژیم شاه منصبی کلیدی در اختیار داشت، در بسیاری از جنایات رژیم به ایفای نقش پرداخت.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Canada
ناشناس
۰۱:۰۸ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
انگلیس تمام فرقه ها را بوجود اورده و سران فرقه ها در لندن هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
بهاییت درحال فعالیت رو اعتقادات نسل جوان هستند وما باید هشیارتر باشم ..."
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
شاه ملعون بدون اجازه ی بهاییان آب نمی خورد
مثل ترامپ وصهیونیسم ...
بهایی=صهیونیسم
Iran (Islamic Republic of)
م
۲۱:۳۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
ننگ بر هر چی خائن به ملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
لعنت خدا بر همه کسانی که در مدت سلطه شاه ملعون در به انحراف کشیدن جوانان شرکت کردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
لعنت بر این فرقه
Canada
ناشناس
۲۰:۴۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
خبیث ترین .دیکتاتور ترین .کثیف ترین رزیم که با اب ززم هم نمیشه توبه کنند
Canada
ناشناس
۲۰:۳۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
خدا از خائنین به کشور نگذره
Iran (Islamic Republic of)
مصمم
۱۹:۰۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
خدا را هزاران مرتبه شکر که ملت مسلمان ایران را بدست حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه از دست این جلادان و چپاولگران و دشمنان اسلام نجات داد .
Iran (Islamic Republic of)
نیلو
۱۸:۴۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
آیا از نظر نماز خواندن میشه تشخیص داد سنی های بهائی را؟
United States of America
ناشناس
۱۸:۰۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
آیا در میان اهل سنت هم وجود دارد؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۸:۰۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
با سلام برای دریافت پاسخ سوال خود به کتاب بهائیت دین نیست ابوتراب هدائی و کتاب سایه روشن بهائیت به تالیف دفتر پژوهش های موسسه کیهان مراجعه کنید .
United States of America
ناشناس
۱۸:۰۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
فرق شیعه و بهای درچیست از کجا تشخیص بدیم در چه جایی از ایران اند چه رسومی دارند قشنگ توضیح بدید
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۸:۰۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
سلام دوست عزیز برای پاسخ به سوالات و شبهات خود در خصوص فرقه ضاله بهائیت به کتاب بهائیان در عصر پهلوی نوشته احمد الله یاری و فریب نوشته مهناز رئوفی نجات یافته از بهائیت به چاپ دفتر پژوهش های موسسه کیهان مراجعه بفرمایید.
Iran (Islamic Republic of)
تورانی
۱۶:۲۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
فقط خیانت ما از این خاندان دیدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
خدا عذاب ایادی خائن رژیم منحوس پهلوی رو زیاد بفرماد.
Iran (Islamic Republic of)
فتاحی
۱۵:۰۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
اینکه شاه ملعون بنده بهاییت بود شکی نیست .انشالله ملعون هایی هم که الان آویزان امریکا و اسراییل هستند ارزو به گور میبرن .
جانم فدای رهبرم سی علی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
آن چیز که عیان است سیاست های دین زدایی شاه ملعون نتوانست موثر باشد و ما نباید بگذاریم در این دوره عده ای روی خون شهیدان بازی شیطان کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
ننگ بر خاندان پهلوی دزد و بی شرافت درود بر امام خامنه ای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
منفی دهندگان آیا بهایی هستند لعنت بر خاینین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
هدیه دارندگان مناصب بالای رژم پهلوی به دیگر بهائیان جزء پخش کردن آنها در استانها و شهرستان های سراسر ایران با در اختیار داشتن شغل های کلیدی و کسب وکار های پر درآمد بود که دقیقا در جهت تسلط بر سرزمین ایران با نسخه ی اشغال فلسطین بود و خوشبختانه انقلاب باعث عدم انعقاد این نطفه ی شوم شد هر چند که هنوز پس مانده های آنها در حال ضربه زدن به کشور هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ahmad
۱۱:۱۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
به برکت انقلاب اسلامی ریشه این مافیا های نام ونشان دار بهائیت در دوره ای کنده شد اما امروزه مافیاهای بی نشان سیطره پیدا کرده اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
هزاران بار مرگ بر شاه خائن ،مزدور بیگانگان
Iran (Islamic Republic of)
سلما
۰۹:۵۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
شاه ملعون بدون اجازه ی بهاییان آب نمی خورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
خدا را شکر که نتونست کاری کنه
Iran (Islamic Republic of)
فهیم
۰۹:۱۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
سلام از مطلب خوبی که گذاشتید سپاسگزارم ، ملت ما باید از خیانت های پهلوی آگاه باشند.