به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو در سومین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی و بیست و ششمین کنگره ملی صنایع غذایی ایران با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین عوامل و فاکتورهای تأثیرگذار در تأمین سلامت مردم، دسترسی به غذای سالم و ایمن است، اظهار کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در مورد ایمنی غذا وظایفی دارند و در موضوع ایمنی و امنیت غذا در بسیاری از موارد با برخی سازمانها همپوشانیهایی وجود دارد.
او با بیان اینکه غذای سالم یکی از عوامل مهمی است که از بیماریهای همهگیر و اپیدمی پیشگیری میکند، عنوان کرد: بیماریهای غیر واگیر از مواردی هستند که همچنان باید درحوزه مواد غذایی و صنایع غذایی نگاه ویژهای به آنها شود و در زمینه بیماریهایی چون قلبی و عروقی و دیابت نحوه تغذیه و سلامت غذایی بسیار حائز اهمیت است.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر نقش صنایع غذایی نبود ما امروز در چنین جایگاهی نبودیم و الان معضلات بسیاری داشتیم.
او افزود: سرمایهگذاری متخصصین و افراد کاردان در این حوزه و برنامههای بسیار موثر سازمان غذا و دارو در چند سال گذشته در زمینه کاهش مواد قندی و نمک مواد غذایی قدمهای شایان توجهی بوده است.
بیشتر بخوانید: پاسخ به سوالات پزشکی شما
او با اشاره به اجرای کمپین فشارخون، گفت: پیشبینی میشد که حدود ۳۰ میلیون نفر در قالب این طرح غربالگری شوند اما خوشبختانه بیش از ۳۰ میلیون نفر پایش و منجر به شناسایی ۲.۵ میلیون مورد جدید مبتلا فشارخون شد.
شانه ساز با تأکید بر اینکه ایمنی و امنیت غذایی باهم همپوشانی دارند، افزود: در حوزه غذا حدود ۶ میلیارد و ۱۱۸ میلیون دلار ارز برای واردات کمتر از ۲۰ درصد واردات اختصاص مییابد و بیش از ۸۰ درصد تولیدات مواد غذایی در داخل صورت میگیرد که اگر اینگونه نبود با مشکلات بسیار عدیدهای مواجه میشدیم.
او بیان کرد: ظرفیت های خالی در کارخانه های تولید مواد غذایی وجود دارد که از فعالان صنعت غذا میخواهیم در زمینه ظرفیتهای خالی این حوزه اهتمام بیشتر داشته باشند و سازمان غذا و دارو نیز این صنعت را حمایت میکند.
معاون وزیر بهداشت از فعالان صنعت غذا خواست بر ورود بیشتر دانشهای جدید در حوزه غذا برای تولیدات محصولات غذایی جدیت بیشتری داشته باشند، چراکه این موضوع باعث گسترش صادرات در این حوزه میشود.
انتهای پیام/