شرکت آلومینیوم المهدی پس از گذشتن از موانعی اکنون در دست مپنا مشغول فعالیت است و نیاز تولید آلومینیوم را رفع می‌کند.

روایات‌ متناقض از واگذاری جنجالی یک کارخانه/سرانجام واگذاری آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال به مپنا به کجا رسید؟به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت آلومینیوم المهدی فروردین سال ۶۹ با برآورد اولیه هزینه سرمایه ۱.۵ میلیارد دلاری و با هدف تولید ۱۱۰ هزار تن آلومینیوم تأسیس شد و تا سال ۹۱ زیر نظر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران فعالیت کرد.

در سال ۹۱ مالکیت سهام متعلق به سازمان توسعه و نوسازی برای جبران بخشی از بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شد، اما کمتر از هفت ماه بعد با مصوبه هیئت وزیران مجدد، اداره شرکت به سازمان ایمیدرو منتقل شد.

خرداد سال۹۳ شرکت خصوصی شمش آلومینیوم، سهام مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزگان و هرمزآل، پس از تجمیع در قالب یک کارخانه, با هدف واگذاری کارخانجات دولتی به بخش خصوصی و افزایش بهره وری واگذار شد اما این واگذاری که در سال ۹۴ انجام شد با ابهاماتی همراه بود.

روایات‌ متناقض از واگذاری جنجالی یک کارخانه/

یکی از ابهامات مطرح شده واگذاری مذاکره ای این سهام بود چرا که عده ای اصرار داشتند این سهام باید به صورت مزایده ای به فروش می رسید؛ همچنین مخالفان واگذاری آلومینیوم المهدی و هرمزال به بخش خصوصی، معتقد بودند که اموال مجتمع آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال کمتر از آنچه باید باشد، ارزش‌گذاری شده است.

معترضان به واگذاری این سهام معتقد بودند این واگذاری به قیمت پایین انجام شده است، علاوه بر این یکی دیگر از علت های اعتراض را ضرر و زیان دولت می دانستند، چرا که براساس قرارداد امضا شده خریدار بدهی خود را باید در مدت ۷ سال به‌ صورت اقساط پرداخت کند که براساس نامه رئیس هیئت عامل ایمیدرو دولت بالغ بر  ۵۰ میلیون دلار ضرر خواهد کرد بر همین اساس مزایده دیگری برپا شد.

در مزایده دوم ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس نامه نوشتند  تا  قیمت فروش مجتمع افزایش پیدا کند. در الحاقیه مزایده دوم قید شد که در ازای پذیرش رقم ۳۴۶ میلیارد تومان به عنوان مابه‌ التفاوت از سوی خریدار، پرداخت اقساط مبلغ خرید مجتمع یک سال پس از تنفس و بدون احتساب سود انجام خواهد شد. اما در نهایت این رقم در مدت یک‌ سال بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان خواهد بود که به معنای دیگر به نفع خریدار تمام می‌شد.

احمد توکلی نماینده وقت مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حراج مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل به نام خصوصی‌سازی، به نمایندگی از مخالفان این مزایده، سازمان خصوصی‌سازی را مورد انتقاد قرار داد و به وزیر اقتصاد وقت (طیب نیا) هشدار داد که جلوی حراج بزرگترین مجتمع آلومینیوم کشور را بگیرد؛ چرا که نتیجه حاصل از ارزیابی دوباره رقمی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بیش از ارزش‌گذاری اولیه بود.

در سال ۹۶ یکی از خواسته‌های جدی نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس رسیدگی به وضعیت آلومینیوم المهدی و لغو واگذاری بود و مرحله تازه ای از پرونده پر ابهام آلومینیوم المهدی آغاز شد. به دلیل عدم ایفای برخی تعهدات از سوی خریدار قبلی  و به وجود آمدن برخی رانت‌ها در سال ۹۶ مجلس در واگذاری این سهام ورود پیدا کرد.

روایات‌ متناقض از واگذاری جنجالی یک کارخانه/

بعد از ورود مجلس به واگذاری سهام این شرکت مشخص شد که این سهام در آن زمان به اشتباه و غیر قانونی واگذار شده است و پس از آن به همان قیمت گذشته، در دی سال ۹۷ سهام در وثیقه شرکت آلومینیوم المهدی و دارایی‌های طرح آلومینیوم هرمزال به شرکت مپنا واگذار شد.


بیشتر بخوانید: آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال به مپنا واگذار شد


هوشنگ گودرزی رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به واگذاری کارخانه المهدی به مپنا، گفت: زمانی که کارخانه المهدی فعالیت خود را آغاز کرد با مشکلاتی روبه رو بود. در آن زمان اعتقاد بر این بود که مالک اهلیت لازم جهت خرید شرکت آلومینیوم المهدی- هرمزال را ندارد و زد و بند‌های رانتی و منافع شخصی در این واگذاری دخیل بوده است.

او بیان کرد: بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی باید صنایع بالادستی به بخش خصوصی واگذار می‌شد که کارخانه المهدی در آن زمان بر این اساس به بخش خصوصی واگذار شد، اما متأسفانه خریدار سهام  این کارخانه به تعهدات خود عمل نکرد و دولت مجبور شد این کارخانه را  از وی پس بگیرد.

او ادامه داد: پس از برگزاری مزایده‌های مختلف این کارخانه به مپنا واگذار شد تا از این طریق بتوان تولیدات داخل را افزایش داد و نیاز کشور را برطرف کند.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران با اشاره به تولید آلومینیوم در کارخانه مپنا، گفت: به علت وجود تحریم‌ها سعی کرده‌ایم از واردات آلومینیوم جلوگیری کنیم. از جهتی به دلیل نبودن ارز مورد نیاز و از جهتی به دلیل اینکه آلومینیوم استفاده دوگانه دارد و جزو اقلام تحریمی به شمار می رود،  واردات محصولات آلومینیوم نسبتا کمتر شده است.

گودرزی بیان کرد: انتظار می‌رفت دولت از واردات آلومینیوم جلوگیری به عمل آورد به نحوی که تولیدات داخل تقویت شود، اما محدودیتی در این باره به وجود نیامده است. شرکت‌های بالادستی مانند المهدی, هرمزال و ایرالکو موظف به تامین نیاز داخلی هستند، اما متأسفانه المهدی در این حوزه فعالیت خوبی نداشته است.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: شرکت المهدی همانند گذشته مشکلات قبلی را دارد و مواد اولیه آن تأمین نشده است، اما ایرالکو از اواخر سال گذشته توانسته سهم خوبی در بازار داشته باشد و تا جایی که در توان دارد نیاز داخلی را برطرف می‌کند.

روایات‌ متناقض از واگذاری جنجالی یک کارخانه/

گودرزی افزود: ممکن است گاهی تولید مواد اولیه به دلیل تحریم‌ها با مشکل مواجه شود، اما در این باره سعی کرده‌ایم تولید داخل را افزایش دهیم تا در وجود تحریم‌ها فشاری بر مردم غلبه نکند. تحریم‌ها عاملی شده است تا صنایع پایین‌دستی نسبتا وضعیت بهتری را داشته باشند و بازار را بتوانند تأمین کنند.

فعالیت ضعیف کارخانه المهدی گریبان کارگران را گرفت

علی مرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره واگذاری کارخانه المهدی به مپنا، گفت: کارخانه المهدی بر اساس ماده ۲۳۴ به بخش خصوصی‌سازی واگذار شد. به دلیل اینکه این شرکت در ابتدای کار تخلفات زیادی داشت، این کارخانه به شرکت مپنا واگذار شد.

او با اشاره به تخلفات شرکت المهدی، بیان کرد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات شرکت المهدی، پرداخت نکردن اقساط بود همچنین توان پرداخت بیمه و مالیات را نیز نداشت و در نهایت به دلیل عدم پرداخت هزینه برق, قرارداد این شرکت فسخ شد.

روایات‌ متناقض از واگذاری جنجالی یک کارخانه/

نماینده مردم بندر عباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی افزود: پس از فسخ قرارداد,کارخانه المهدی به مپنا واگذار شد که اکنون با فعالیت این کارخانه، آرامش به بازار آلومینیوم بازگشته است و همچنان تولید و فعالیت خوبی دارد، اما همچنان نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند. در شرایط کنونی که در آستانه سال جدید قرار داریم، کارگران آلومینیوم المهدی و هرمزال به امنیت شغلی و حقوقی نیاز دارند، بنابراین  باید حمایت همه جانبه از کارگران توسط تمامی نهاد‌ها صورت گیرد.

مرادی با اشاره به اینکه تولیدات کارخانه المهدی از طریق بورس به فروش می‌رسد، گفت: خوشبختانه مواد اولیه برای آن تأمین شده است و در تلاش هستیم تولیدات آن را افزایش دهیم. ظرفیت تولید این کارخانه ۲۴۰ تن است که امیدواریم به تدریج افزایش یابد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بدهی‌های شرکت المهدی به بانک‌ها، گفت: برخی از بدهی‌ها توسط شرکت مپنا پرداخت شده است و برخی دیگر نیز در تعهد قرارداد قبلی بوده و بخشی هم مربوط به سازمان خصوصی‌سازی است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخباراقتصادی ، معدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۳ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
گزارش خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
ددی من هم از اون گردن کلفتهای مرفه بیدرده که در به در بدنبال یه کارخونه میگرده بهش بگید بیاد بخره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
خصوصی سازی دیگر چه صیغه ای است که از غربی ها آموخته اید؟! این اموال مال عموم است. خصوصی سازی یعنی سرمایه داری. به جای نابودی این بنگاهها، در همان ابتدای امر به شکل گیری اقتصادهای خصوصی کمک کنید نه اینکه اینکه این اموال عمومی و قابل ملاحظه را از اختیار عموم در بیاورید. هر چیزی که برای غربیها مناسب است دلیل نمی شود برای ما هم مناسب باشد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۰:۴۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
تو این کشور میشه یه کاری رو درست و قانونی انجام دهن؟؟اصلا قانون تو این مملکت هس؟
United States of America
Alireza
۲۰:۴۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
همه ی مردم مخالف واگذاری هستن اما دولت حرف خودشو میزنه. این یعنی دولت بی کفایت هست و توان اداره ی چندتا شرکت رو هم نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
خصوصی سازی ربطی به دولت فعلی و قبلی نداره // یه سیاست اقتصادیه که فقط اسمش را ازخارجیها یاد گرفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
قدر کارخانجات مادر و بزرگ ملی را بهتر بدانید و از واگذاری بیخودی و هردمبیل و بی برنامه و با بهای مفت و به افراد و اشخاص ناتوان جلوگیری کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
خجالت بکشید از این واگذاریهای بچه گانه ،این خیانت را آیندگان در حق صنعت و پیشرفت این کشور فراموش نخواهند کرد.
هر انسان آگاه و دلسوزی با دیدن ماشین سازی اراک و هپکو و آذراب و ماشین سازی تبریز و هرمزال و المهدی و پتروشیمی کرمانشاه و... اگر گریه و زاری سر ندهد و بیخیال باشد ایرانی و مسلمان نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
واگذاری ها همه فساد و پارتی بازی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
چرا و چرا و چرا کارخانجات بزرگ و ابر پروژه های ملی را بدون کوچکترین شناختی به افراد ناشایست و نابلد و با قیمت بسیار کمتر از قیمتهای روز واگذار میشوند؟؟؟؟؟؟!!!!!!
خواهشاً در واگذاری‌ها دقت بیشتری شود .
Iran (Islamic Republic of)
عادل
۱۷:۰۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
با دادن کارخانه ها دولت بررگترین خیانت را به نسل جوان کرد اولا شد قوم خویش بازی ثانیآ با کمترین قیمت کار خانه ها را تصاحب کردند وثالثا بیشترین کار وکمترین حقوق ورابعا افزایش بیکاری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
چی بگم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
پی گیری کند 200 هزارتن شمش چرا رفت انگلستان و اروپا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
آقا باید زیر ساخت درست شه هین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
ای داد بیداد ...به داد ملت مظلوم برسید..‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
گزارش خوبی بود اما چه فایده کو گوش شنوا
United States of America
Sousan
۱۲:۴۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
بخش خصوصی یعنی تعطیلی یعنی بی حقوقی یعنی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
سکوت می کنم که این سکوت منطقی تره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
نیاز به نظارت دارد
Iran (Islamic Republic of)
بینام
۰۹:۳۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
هپولی شد!
United States of America
دانشجو
۰۹:۲۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
واگذاری به بخش خصوصی همانا و خیانت و تعطیلی کارخانه ها و اوارگی کارگران همانا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
والله چی بگم خدا کمک کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
بابا دلتون خوشه ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
خریدار قبلی در زمان چند ماه تصدی گری المهدی هزاران تن الومینیوم را بدون پرداخت یک ریال از انبارهای کارخانه خارج کرد و به کشور انگلستان و اروپا ارسال کرد
United States of America
ABC
۰۲:۳۴ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
خصوصی سازی خیانت به کشوره
United States of America
ناشناس
۰۲:۳۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
جالبه که اکثر مردم با خصوصی سازی مخالف هستند. اما کشور ما همچنان داره ادامه میده
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
x
۰۱:۰۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
مردمی سازی واقعی یعنی کارگران خود کارخانه سهام دار آن باشند؛ اما نکته جالب اینجاست که کارگران اگر همگیشان هم جمع بشن نمی تونن یک درصد سهام کارخانه رو هم بخرن! مردمی سازی و خصوصی سازی به این شیوه یعنی فساد و اختلاف طبقاتی فرعونی!
Iran (Islamic Republic of)
کارگر الومینیوم
۰۰:۵۲ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
وضعیت سهام ترجیحی پرسنل بعد سالها هنوز مشخص نیست و مشکلات کمبود نیرو بیداد میکند و فریاد کارگران آلومینیوم المهدی از کمبود نیرو به فلک رسیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
چی بگم والله خدا کمک کنه
آخرین اخبار