ربه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ژاپنیها به دلیل دسترسی داشتن به اقیانوس از غذاهای دریایی زیاد استفاده میکنند، اما این دلیل موفقیت آنها برای افزایش طول عمر نیست. ورزشهای دسته جمعی روزانه و مصرف میوه و سبزیجات هم به این رژیم سالم اضافه میشود تا ژاپنیها را اولین کشوربا بیشترین آمار سالمندان بالای ۱۰۰ سال کند، اما عادتهای غذایی ژاپنیها به شرح زیر است:
مصرف کم گوشت قرمز
ژاپنیها گوشت ماهی زیاد مصرف میکنندو در این شرایط جایی برای مصرف زیاد گوشت قرمز باقی نمیماند. یکی دیگر از مواد غذایی پرطرفدار و پرمصرف در رژیم غذایی مردم ژاپن استفاده از جلبکهای دریایی است که در تهیه انواع غذاها و سوپهای سنتی به کار میرود.
محصولات حاوی سویا
فراوردههای سویا نیز مانند ماهی در ژاپن طرفداران زیادی دارد. فراوردههای سویا کاهش دهنده بیماری قلبی و فشار خون است و کلسترول خون را نیز کاهش
میدهد.
مصرف برنج کم چرب
ژاپنیها را با مصرف کوفتههای برنجی میشناسیم. آنها معمولا با هر وعده غذایی از برنج کم چرب به عنوان منبع کربوهیدرات استفاده میکنند.
نودل سالم
در ژاپن نودل به رشتههای غذایی گفته میشود که از آرد گندم سیاه تهیه میشود و برای دستگاه گوارش مفید است و مصرف آن رودهها را تحریک و به دفع کلسترول کمک میکند.
مصرف زیاد سبزیجات
آن قدر مصرف سبزیجات برای ژاپنیها اهمیت دارد که در وعده صبحانه هم استفاده میکنند. کلم برگ، کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و شاهی جزو رژیم غذایی روزانه آن هاست. این گیاهان که سرشار از ویتامین C و فیبر است، خاصیت ضدسرطانی دارد. جالب است بدانید که بیشتر سبزیجات به شکل بخارپز مصرف میشود. به گفته کارشناسان؛ ژاپنیها در هر روز بیش از ۳۰ مدل سبزی مصرف میکنند.
چای سبز
از نوشیدنیهای محبوب ژاپنیها دمنوش چای سبز است. چای سبز افزون بر این که فشار خون را تنظیم میکند، کاهش دهنده قندخون، کلسترول و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.
پرسهای کوچک
پرسهای غذایی ژاپنیها کمتر از
غربی هاست و در نتیجه از پرخوری پرهیز میکنند.
انتخاب هوشمندانه
جالب است بدانید حتی در وعدههای غذایی خارج از خانه نیز، انتخاب یک ژاپنی، غذای سالم و نه فستفود است. ژاپنیها همیشه جایگزین سالمتر غذاها را پیدا میکنند. برای مثال برنج محبوب ژاپنیها، یک کربوهیدرات خوب برای جانشینی نان محسوب میشود. معیار آنها برای خوب و بد بودن غذا در پاسخ این سوال خلاصه میشود: «چه چیزی برای من مفید است؟» در حالی که بسیاری از ما معیار انتخاب غذای خوب و بد را پاسخ این سوال میدانیم: «چه غذایی دوست دارم بخورم؟»
مصرف مواد غذایی خام
حرارت دادن مواد غذایی، میزان آنزیم و ویتامینهای آنها را کاهش میدهد به همین دلیل بشقاب ژاپنی، سرشار از مواد معدنی مغذی، ویتامینها و آنزیمهایی با کیفیت بالاست.
مصرف اندک قند و شکر
ژاپنیها شیرینی زیاد را در رژیم غذایی خود نمیپسندند بنابراین از خوردن آن صرفنظر میکنند.
آداب غذا خوردن
شکرگزاری قبل و بعد از غذا و تشکر از کسی که غذا را آماده کرده است که معمولاً با گفتن جملاتی خاص انجام میشود.
خوردن غذا تا انتها نشانگر ادب و احترام به شخصی است که غذا را آماده کرده است به همین دلیل ژاپنیها هرگز بیش از اندازه در ظرف خود غذا نمیکشند.
هورت کشیدن غذا هنگام میل کردن نودل و سوپ، نشانه تشکر از آشپز و ابراز علاقه به غذای میل شده است.
کاسهای که معمولا برای سرو برنج پخته شده و سوپ استفاده میشود، بهتر است در نزدیکترین فاصله دهان آنها قرار گیرد تا از ریختن غذا جلوگیری شود.
ورزش روزانه
به گزارش مجله پیام دلتا؛ ژاپنیها دوست دارند ورزش و کار روزانهشان در کنار یکدیگر انجام شود. آنها سعی میکنند. هر روز زمانی را به انجام فعالیتهای بدنی آرام اختصاص دهند تا این که به باشگاه بدن سازی بروند.
بهترین وعده برای ژاپنیها
صبحانه، اصلیترین وعده غذایی روزانه در ژاپن است. ژاپنیها بیشترین غذا را در همین وعده مصرف میکنند. پژوهشها نشان دادهاند افرادی که غذای بیشتری در صبحانه و غذای کمتری در شام میخورند، سریعتر به وزن مناسب میرسند.
روشهای سالم پختوپز
آنها از روشهای پخت سالمِ غذا مانند تفت دادن سریع، کباب، بخارپز و آبپز کردن استفاده و موادغذایی را متناسب با هر فصل انتخاب میکنند.
از غذا خوردن لذت میبرند
رژیم گرفتن برای مردم ژاپن کاملاً بیمعنی است. آنها ترجیح میدهند از غذا خوردن لذت ببرند تا این که برای کاهش وزن گرسنگی بکشند. از تکنیکها و آموزههای خودشان برای سالم ماندن استفاده میکنند و ترجیح میدهند درست غذا بخورند.
منبع : زندگی سلام
انتهای پیام/