دانشمندان بستر‌هایی از نانوذرات ساختند که از دارو‌های ضد سرطان در بدن محافظت می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بعضی از سرطان‌ها بر اثر فعالیت ژن‌های خاص در درون سلول و تولید بیش از حد پروتئین‌های مربوط به آن ژن‌ها به وجود می‌آیند.

یک راه برای مقابله با این نوع از سرطان‌ها، مسدود کردن مسیر بیان ژن تولیدکننده این پروتئین‌ها است که این کار فقط می‌تواند توسط مولکول‌های اسید ریبونوکلئیک کوچک موسوم به SiRNA انجام شود.

مولکول‌های SiRNA این کار را از طریق اتصال به مولکول‌های خاص پیام رسان ژن و از بین بردن آنها، انجام می‌دهند اما یکی از مشکلات استفاده از siRNA‌ها برای درمان بیماری این است که این مولکول‌ها بسیار ناپایدارند و اغلب قبل از رسیدن به اهداف خود، توسط مکانیسم‌های دفاعی طبیعی سلول شکسته می‌شوند.

از طرفی مولکول‌های SiRNA را می‌توان اصلاح و آن‌ها را پایدارتر کرد، اما این کار هم ممکن است توانایی آن‌ها برای یافتن ژن‌های هدف را به خطر بیندازد؛ به علاوه ورود این مولکول‌ها به سلول دشوار است و آن‌ها باید توسط حامل دیگری به سلول منتقل شوند.

از این رو محققان دانشگاه کمبریج برای محافظت از siRNA و انتقال آن به سلول‌ها از نانوذرات ویژه‌ای استفاده کرده اند که توانایی آن در مهار یک ژن هدف خاص را نشان می‌دهد. 


بیشتر بخوانید: روشی جدید برای ارزیابی میزان درد در افراد بیهوش!



این تحقیقات که به سرپرستی دکتر دیوید فیرن جیمنز از دانشکده مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه کمبریج انجام شده است، نشان می‌دهد که چارچوب‌های فلزی و آلی (MOF) می‌توانند بستر مناسبی برای تحویل مولکول‌های siRNA به سلول‌ها را ارائه دهند؛ این چارچوب ها حاوی عنصر زیرکونیوم هستند که بر طبق مطالعات بسیاری  کاملاً بی اثرند و باعث بروز هیچ گونه سمیتی نمی‌شوند.

این تیم تحقیقاتی از شبیه سازی‌های محاسباتی برای دست یافتن به این MOF با اندازه منافذ مناسب برای حمل مولکول siRNA استفاده کرده است.

نتایج تحقیقات این تیم  در مجله Cell Press منتشر شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.