به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، مجتبی جوهری، رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی امروز در مجمع انتخاباتی هیات ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی استان اردبیل با بیان اینکه حدود ۱۰۰ زورخانه در سطح کشور در حال احداث است، گفت: امیدواریم با بهرهبرداری از آنها شاهد توسعه و گسترش بیش از پیش این رشته ورزشی در جامعه باشیم.
او با بیان اینکه ۹۲۰ زورخانه اکنون در استانهای مختلف کشور فعال است افزود: از این تعداد ۴۵ درصد زورخانه توسط بخش خصوصی، ۱۷ درصد توسط نهادها، دستگاهها و شرکتهای دولتی و مابقی توسط ادارات کل ورزش و جوانان احداث و به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی با بیان اینکه بیش از ۱۶ هزار ورزشکار در ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی سازماندهی شدهاند، اظهار داشت: مشخصات این افراد جمعآوری و در سامانه فدراسیون ثبت شده است.
بیشتر بخوانید:قهرمانی مازندران در لیگ برتر ورزش زور خانه ای کشور
جوهری آمار فعالان این رشته ورزشی را بسیار بیشتر از این تعداد دانست و گفت: بسیاری از پیشکسوتان و بزرگان این رشته به دنبال بیمه و قرار گرفتن در جرگه ورزشکاران سازماندهی شده، نبودهاند.
او همچنین از تدوین آییننامهای برای ورزش باستانی و زورخانهای خبر داد و اضافه کرد: تلاش میشود از طریق این آییننامه ورزش باستانی گسترش یافته و جهانی شود.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی با بیان اینکه ورزش زورخانهای یک ورزش سنتی است و جاذبههای ورزشهای وارداتی را برای نوجوانان نداشته است، گفت: هنوز آن طور که باید این ورزش در جامعه در بین صنوف مختلف نهادینه نشده است.
جوهری افزود: برای بسط و گسترش این ورزش فدراسیون تفاهمنامهای با آموزش و پرورش منعقد شده است.
او همچنین از راهاندازی ورزش ساحلی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی خبر داد و اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور مسابقات ساحلی این رشته ورزشی در رده سنی نوجوانان برگزار شد.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی بیان کرد: برای علمی کردن این رشته ورزشی فدراسیون در سالهای اخیر اقدامات خوبی انجام داده به طوری که با تعامل و همکاری مراکز علمی و دانشگاهها امروز بسیاری از رسالهها و پایاننامههای مقطع تحصیلی دکترا و کارشناسی ارشد مربوط به این رشته ورزشی است.
جوهری یکی از مشکلات ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی را این موضوع دانست که تاکنون با زبان علمی به جهانیان ارائه نشده و آن طور که شایسته است به دنیا معرفی نشده است.
او ادامه داد: همه باید برای بسط و گسترش این ورزش معنوی، تاریخی، باستانی و فرهنگی که خاستگاه آن ایران است، تلاش کنند تا به جایگاه حقیقی خود در کشور و دنیا برسد.
رئیس فدراسیون ورزش٬های زورخانهای و کشتی پهلوانی گفت: این ورزش در همه جا از جمله تکایا، مساجد، حسینیهها، مراکز عمومی، پارکها و فضای آزاد قابل اجرا است، چرا که ورزشی است که به غیر از سلام و صلوات و شعائر عرفانی و حماسی چیزی ندارد.
انتهای پیام/ح