حجت از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده ۸ هزار و ۷۰۰ و مرغ گرم ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان است.

 

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ از ابتدای هفته از ثبات نسبی در بازار برخودار است، اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۷۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان است.

وی با اشاره به اینکه قیمت هر کیلو مرغ زنده در مقایسه با هفته اخیر ۲۰۰ تومان و مرغ گرم ۳۰۰ تومان کاهش یافته است، افزود: طبق روال همه ساله در ایام پایانی شهریور اختصاص درآمد خانوار به خرید لوازم التحریر و کاهش تمایل به خرید مواد غذایی منجر به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و افت قیمت مرغ در بازار شده است.

حجت قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با واریز حقوق‌های کارمندی و کارگری در ابتدای ماه و احتمال افزایش خرید اقلام غذایی سبد خانوار پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ گرم در دامنه ۱۳ هزار و ۲۰۰ تا ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان قرار گیرد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی بیان کرد: بنابر برآورد‌های صورت گرفته، میزان جوجه ریزی واحد‌های مرغداری در شهریور بالای ۱۰۰ میلیون قطعه است و مشکلی در این خصوص نداریم.

وی درباره تاثیر نوسان قیمت بر میزان جوجه ریزی گفت: اگر نوسان قیمت مرغ در طول یک هفته در محدوده ۳ تا ۵ درصد باشد، این موضوع تاثیر مثبت یا منفی در میزان جوجه ریزی ندارد، اما در صورت افت شدید قیمت مرغ، مرغداران تمایلی به جوجه ریزی ندارند.


بیشتر بخوانید: استمرار نوسان ۳۰۰ تومانی قیمت مرغ تا پایان مهر/قیمت مرغ به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید


حجت با اشاره به علل افت قیمت جوجه یکروزه در بازار گفت: میزان تولید جوجه و جوجه ریزی ماهانه از جمله عواملی است که قیمت جوجه یکروزه را تحت شعاع خود قرار می‌دهد و چنانچه میزان تولید از ۱۱۰ میلیون قطعه بالاتر رود، کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری با افزایش وزن گیری مرغ در سالن‌ها جبران می‌شود و کمبودی در عرضه اتفاق نمی‌افتد، درحالیکه با افت جوجه ریزی از ۱۰ به ۲۰ درصد باید شاهد تاثیر منفی این موضوع بر عرضه مرغ در بازار بود.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت بازار نهاده‌های دامی افزود: در شرایط فعلی بازار کنجاله سویا به سبب بارگیری مناسب بسیار مطلوب است به طوریکه تفاوت محسوسی میان نرخ مصوب با بازار آزاد این نهاده وجود ندارد، در حالیکه قیمت ذرت به سبب مشکلات حمل و نقل و کیفی بودن محصول با نوساناتی در بازار روبروست.

وی قیمت هر کیلو ذرت در انبار‌های دولتی استان‌ها را یک هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با احتساب کرایه حمل استانی قیمت هر کیلو ذرت یک هزار و ۷۰۰ تومان و در بنادر یک هزار و ۳۵۰ تومان است، در حالیکه در بازار آزاد با نرخ یک هزار و ۸۰۰ تا یک هزار و ۹۰۰ تومان عرضه می‌شود.

حجت قیمت مصوب هر کیلو ذرت با احتساب کرایه حمل و نقل را ۲ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو کنجاله سویا در بنادر ۲ هزار و ۶۵۰ و با احتساب هزینه‌های حمل ۲ هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار آزاد عرضه می‌شود، اما قیمت کنجاله سویا که در کارخانجات داخل تولید می‌شود بدون احتساب کرایه حمل استانی رقمی حدود ۲ هزار و ۵۵۰ تا ۲ هزار و ۶۵۰ تومان بوده چرا که کرایه حمل و نقل بسته به استان مبدا و استان مصرف متغیر است.

وی ادامه داد: با توجه به عرضه مرغ کمتر از نرخ مصوب در بازار انتظار می‌رود که مسئولان دولتی هر چه سریع‌تر تصمیماتی اتخاذ کنند تا مرغداران بتوانند به تولید ادامه دهند چرا که هم اکنون مرغ با نرخ کمتر از ستاد تنظیم بازار در حال عرضه است که این امر می‌توانند مشکلات متعددی در امر جوجه ریزی ایجاد کند.

حجت با اشاره به دلایل صادرات غیر رسمی مرغ به بازار‌های هدف بیان کرد: با توجه به اخذ عوارض بالای صادرات مرغ و اتخاذ تصمیمات یک شبه مسئولان مبنی بر ممنوعیت، تجار بازار‌های هدف اعتمادی به صادرکنندگان ندارند و همین امر موجب شده تا مقدار محدودی مرغ به استان‌های شمال غرب و کردستان عراق صادر شود که این امر تاثیری در بازار مرغ ندارد.

این مقام مسئول ادامه داد: صادرات مرغ، تنها در صورت عرضه مرغ با نرخ پایین‌تر از سایر رقبا به بازار‌های هدف شدنی است که با وجود عوارض بالای صادرات این امر توجیه اقتصادی برای صادرکننده ندارد و تجار عراقی تنها در صورت تداوم صادرات و دادن تعهد در این خصوص حاضر به خرید مرغ از ما هستند، در حالیکه صادرکنندگان هیچ اطمینان خاطری از تصمیمات مسئولان امر ندارند چرا که ممکن است همانند سال‌های گذشته، صادرات مجدد از بهمن ممنوع اعلام شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان قیمت مرغ در ایام اربعین را پیش بینی کرد و گفت: همه ساله ۲ تا ۳ میلیون زائر از ایران برای اربعین به عراق می‌روند که ازدیاد نذورات در این ایام به سبب کاهش مصرف این تعداد زائر نمی‌تواند تاثیری بر بازار بگذارد، ضمن آنکه برای جلوگیری از افت شدید قیمت و زیان تولیدکنندگان درصدد ارتباط با کشورعراق برای صادرات هستیم چرا که کاهش قیمت مرغ به کمتر از ۹ هزار تومان به زیان مرغداران است و می‌تواند به سبب احتیاط تولیدکنندگان در جوجه ریزی بحث عرضه و قیمت در ماه‌های آتی را تحت تاثیر خود قرار دهد.

انتهای پیام/

قیمت جوجه یکروزه تابع میزان جوجه ریزی و تولید است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار