به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی بلومبرگ با انتشار نموداری، به بررسی تاثیرات اقتصادی حمله پهپادی اخیر مبارزان یمنی علیه تاسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو در شرق عربستان پرداخت و نوشت: پس از حمله به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو عربستان که موجب از بین رفتن حدود ۵ درصد از منابع جهانی نفت شد، بهای طلای سیاه یکی از بزرگترین جهشهای خود را تجربه کرد و در کمتر از ۲۴ ساعت، از کانال ۶۰ دلاری به بیش از ۷۱ دلار در هر بشکه افزایش یافت.
در معاملات نخستین روز هفته [دوشنبه]، چند ثانیه پس از باز شدن درگاه مبادلات، نفت برنت با افزایش ناگهانی ۱۲ دلاری همراه بود که بالاترین سطح قیمت از سال ۱۹۸۸ است. این خبر بدی برای بازارهای نفت تا به امروز بوده است، زیرا عربستان سعودی ممکن است بتواند طی روزهای آینده عرضه را بازگرداند، اما این حملات نشان داد مهمترین صادر کننده نفت در جهان بسیار آسیب پذیر است.
همچنین افزایش بهای نفت خطرات سیاسی از جمله بی ثباتی بیشتر در خاورمیانه و اتهام زنی آمریکا به ایران در خصوص هدایت این حملات را به دنبال دارد.
«سال کاوونیک»، تحلیلگر حوزه انرژی در گروه اعتباری سوئیسای جی، در واکنش به نوسانات بی سابقه در بازار نفت گفت: ما هرگز شاهد چنین اختلالی در عرضه و قیمت نفت نبودیم. موضوع نفت در حال حاضر خطرات سیاسی را به دنبال دارد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: حمله به تاسیسات نفتی عربستان باعث اختلال در تولید ۵.۷ میلیون بشکه نفت در روز شده است. این رویداد ناگوار برای نفت در بازارهای مالی نیز بازتاب داشته است. داراییهای امن مانند طلا نیز متاثر از پیامدهای ژئوپلیتیک این حملات هستند. ارزهای کشورهای کالامحور همچون کرون نروژ و دلار کانادا رشد کردند. بهای بنزین در آمریکا هم حدود ۱۳ درصد افزایش یافت.
بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی حادثهای که پیش از این بیشترین تاثیر را بر بازار نفت داشته، وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ بوده است که تولید روزانه نفت ۵.۶ میلیون بشکه متوقف شد.
همچنین طبق نمودار بلومبرگ، از زمان جنگ شش روزه میان اعراب و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۶۷، هیچ حادثهای تا این اندازه بازار نفت را متزلزل نکرده است.
اختلالی که حمله به تاسیسات شرکت آرامکو عربستان در بازار نفت ایجاد کرده است بیش از فقدان تولید نفت کویت و عراق در اوت ۱۹۹۰ پس از حمله صدام حسین، دیکتاتور سابق عراق به همسایه [کویت] است.
«ویرندرا چائوهان» تحلیلگر حوزه انرژی مستقر در سنگاپور، گفت: بازار باید با آسیب پذیری زیرساختهای نفتی عربستان سعودی در برابر حملات مقابله کند؛ زیر ساختهایی که پیش از این حملات، منبعی باثبات برای تامین نفت تلقی میشدند. در حال حاضر، مشخص نیست تا چه مدت خروجی نفت عربستان متوقف خواهد بود.
برخی از کارشناسان معتقدند عربستان سعودی میتواند حجم قابل توجهی از تولید نفت متوقف شده را طی چند روز مجدداً برقرار کند، اما هفتهها زمان نیاز است تا ظرفیت کامل تولید خود را بازگرداند. این کشور ممکن است برای تامین سریع نفت مورد نیاز، به ذخایر خود دست بزند. زیرا به نظر میرسد شرکت آرامکو برای تحقق قراردادهای نفتی خود ناتوان است. چراکه از یک سو، بازارهای نفت بیش از پیش تحت تاثیر کمبود نفت در جهان قرار میگیرند و همین تدارکات نفتی آرامکو را به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت زیر سوال میبرد و از سوی دیگر اقدامات مشترک عربستان و آمریکا برای مقصر جلوه دادن ایران در این حملات، بر شرایط متزلزل بازار نفت تاثیر میگذارد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مایک پومپئو، وزیر امور خارجه این کشور پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان، انگشت اتهام را مستقیماً به سمت ایران نشانه گرفته اند. ترامپ با انتشار توئیتی مدعی شد: «معتقدیم میدانیم چه کسی مسئول حملات به تاسیسات نفتی عربستان سعودی است.»
در حال حاضر، بسیاری از کشورهای خریدار نفت اعلام کرده اند به منظور مقابله با این بحران، آزادسازی ذخایر راهبردی نفت خود را بررسی میکنند.
انتهای پیام/
استراتژیست نظامی به اراجیف سخیف توی احمق و مایک پامپئو ارزش و وقعی قائل است.....حتی کودکان هم میدانند کشور یمن با کشور عربستان در حال جنگ است و یکی حمله میکند و یکی از خود دفاع میکند.........بیشتر از این هیئت حاکمه ایالات متحده آمریکا را مضحکه عام و خاص نکنید.......
استراتژیست نظامی به اراجیف سخیف توی احمق و مایک پامپئو ارزش و وقعی قائل است.....حتی کودکان هم میدانند کشور یمن با کشور عربستان در حال جنگ است و یکی حمله میکند و یکی از خود دفاع میکند.........بیشتر از این هیئت حاکمه ایالات متحده آمریکا را مضحکه عام و خاص نکنید.......