به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شاتا، مهدی صادقی نیارکی در حاشیه بازدید از سه نمایشگاه آرد ونان، شیرینی و شکلات و فرش ماشینی در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران، بیان کرد: نمایشگاه آرد و نان و غلات که مورد بازدید قرار گرفت از لحاظ کمیت و کیفیت نسبت به سال گذشته دارای رشد بوده است و ماشین سازان زیادی در آن حضور داشتند که نشان دهنده عمق ساخت داخل مناسب در این صنعت میباشد.
او با بیان اینکه در بخش تولید نیز نوآوریهای جدیدی در این حوزه ارایه شده است، تصریح کرد: با توجه به تخصصیتر شدن صنعت آرد نسبت به گذشته، شرکتهای مختلف با تنوع زیادی در استحصال انواع آرد در نمایشگاه حضور پیدا کرده اند.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت همچنین افزود: در این نمایشگاه که دوازدهمین دوره برگزاری آن است، ۹۳ شرکت داخلی حضور داشتند.
صادقی نیارکی در خصوص بازدیدی که از نمایشگاه فرش ماشینی داشت، نیز گفت: این صنعت جزو صنایعی است که با ۸۵ درصد ظرفیت اسمی در حال تولید در کشور است و در کمتر صنعتی با این حجم از توفیق در عرصه تولید مواجهیم که نشانگر درک صحیح از ذائقه مصرف کننده، طراحی مناسب، تکنولوژی به روز و رقابت شکل گرفته میان واحدها است.
او با اعلام اینکه ۸۷۰ واحد صنعتی در صنعت فرش ماشینی کشور در حال تولید هستند، افزود: ۴۰ درصد صادرات بخش نساجی و پوشاک مربوط به صنعت فرش ماشینی است.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت با بیان اینکه در سال ۹۷ حدود ۴۰۰ میلیون دلار صادرات صنعت فرش ماشینی کشور بوده است، اضافه کرد: رتبه هفتم صادراتی دنیا را در این حوزه داریم، ۲۵ هزار اشتغال مستقیم در صنعت فرش ماشینی و صنایع وابسته ایجاد شده است و به ۷۰ کشور تولیدات این صنعت صادر میشود که البته عمده مشتریان محصولات ایران کشورهای همسایه هستند.
صادقی نیارکی در خصوص نمایشگاه فرش ماشینی و صنایع وابسته نیز بیان کرد: این نمایشگاه کمک میکند تا شناخت بهتری از صنایع پیشتاز در حوزه صادرات حاصل شود.
او همچنین تاکید کرد: در مورد داخلی سازی ماشین آلات تولید فرش ماشینی نیز اقدامات لازم در حال انجام و پیگیری است.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در بخش دیگری از سخنان خود، شیرینی و شکلات را از صنایع پیشتاز در حوزه صادرات در صنایع غذایی کشور دانست و گفت: حدود ۲۵ درصد از صادرات صنعت غذایی کشور به این صنعت اخصاص دارد و در سال گذشته حدود ۶۷۰ میلیون دلار صادرات با ارزش وزنی بالغ بر ۳۰۰ هزار تن انجام گرفته است.
صادقی نیارکی صنعت شیرینی و شکلات را از جمله صنایعی دانست که نوآوری بسیاری در آن وجود دارد و بیان کرد: صادرات در این صنعت کاملا جایگزین واردات این محصولات در سالهای گذشته شده است.
بیشتر بخوانید: صادرات فرش به ۲۰ کشور دنیا / چندین برابر مصرف در کشور آرد وجود دارد
او با بیان اینکه صنعت شیرینی و شکلات ایران در قامت حضور رقابتی در بازارهای جهانی ظاهر شده و تعداد واحدهای صنعتی و اشتغال خوبی را نیز در کشور ایجاد کرده است، گفت: هدف گذاری کرده ایم تا پایان سال ۱۴۰۰ به رتبه دوم صادرات محصولات این صنعت در غرب آسیا دست یابیم.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در پایان گفت: سال گذشته از لحاظ وزنی در صادرات این صنعت ۲۰ درصد رشد داشتیم و از ۲۳۰ هزار تن به ۲۹۰ هزار تن رسیدیم. همچنین در حوزه ماشین سازی این صنعت هم رشد خوبی داشته ایم و عمق داخلی سازی این صنعت در کشور چشمگیر است.
انتهای پیام/