همزمان با پایان توفان مرگبار دوریان، دانشمندان هشدار می‌دهند توفان‌های آتی در جهان کندتر بوده و اثر تخریبی بیشتری خواهند داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان آمریکایی هشدار می‌دهند که گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی در سال‌های آینده باعث می‌شود سرعت حرکت و جابجایی توفان‌ها و گردباد‌ها کاهش یابد و همین مساله به آن‌ها فرصت بیشتری برای تخریب می‌دهد.

سرعت جابجایی توفان‌های جدید کندتر و مخرب‌تر است


بیشتربخوانید: مقابله با گرمایش زمین با شیوه‌های نوین


سرعت حرکت توفان دوریان در زمان تخریب شهر‌ها و روستا‌های باهاما به یک مایل در ساعت یا ۱.۶ کیلومتر در ساعت رسید که این سرعت پایین قرار است طی ماه‌ها و سال‌های آینده به یک امر متداول در میان همه توفان‌ها مبدل شده و با گرمایش بیشتر زمین این سرعت کمتر هم خواهد شد.

توفان‌هایی از این دست که به طور متوسط دو روز با شدت تخریبی فراوان عمل می‌کنند، به توفان‌های نوع پنج شهرت دارند که سرعت باد ناشی از آن‌ها بیش از ۲۵۰ کیلومتر در ساعت است و هر چه سرعت جابجایی این باد کمتر باشد میزان خرابی ایجاد شده نیز بیشتر است.

پیش بینی می‌شود توفان‌های آتی با سرعتی بیش از ۳۰۰ کیلومتر و با سرعت جابجایی کم ایجاد شوند و رکورد سرعت توفان دوریان را که به ۲۹۷ کیلومتر در ساعت رسید، هم بشکنند. محققان می‌گویند گرمایش زمین باعث گرم‌تر شدن آب اقیانوس‌ها و به تبع آن بالا آمدن بیشتر آب دریا‌ها و در نهایت شکل گیری سونامی‌های مهلک تری می‌شود که به خصوص به شهر‌ها و روستا‌های ساحلی به شدت آسیب می‌زند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.