رابرت مک نالی، کارشناس مسائل انرژی اعلام کرد حمله به تاسیسات نفتی عربستان یک حادثه بزرگ در بازار جهانی نفت است و تعمیر و راه اندازی مجدد تاسیسات نفتی بقیق کار آسانی نیست.

کارشناس آمریکایی: راه اندازی تاسیسات نفتی عربستان کار آسانی نیستبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از بی‌بی‌سی، رابرت مک نالی، کارشناس مسائل انرژی در مصاحبه با این شبکه تلویزیونی گفت: «تعمیر و راه اندازی مجدد تاسیسات نفتی عربستان در منطقه بقیق کار آسانی نیست.»

مجری شبکه پرسید: «ما شاهد حمله به تاسیسات نفتی عربستان بودیم. اما این حمله از اهمیت بالایی برخوردار است. شما از این حمله به عنوان یک جهنم بزرگ یاد کرده اید، منظور شما چه بوده است؟»

مک کانالی گفت: «نفت نقش زیادی در زندگی ما دارد. من زمان زیادی را صرف تجزیه و تحلیل بازار نفت و امنیت آن کرده ام. اگر به بازار نفت آسیب برسد این منبع بی ثباتی است. نفت یک کالای باارزش بر روی زمین است. در حملات امروز به ۵ درصد از منبع تامین کننده نفت جهان آسیب وارد شد. بخش زیادی از نفت از مدار خارج شده است. این یک حمله موفقیت آمیز به بازار جهانی نفت بوده است. از نظر ما این یک حادثه بزرگ در بازار جهانی نفت است.»

وی در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: «از نظر شما این حمله چه تاثیری بر بازار نفت خواهد داشت؟»، گفت: «بر اساس گزارش‌ها خسارت و آسیب شدید بوده است و همچنان پابرجاست. بر اساس برخی گزارش‌ها آرامکو انتظار دارد که در مدت یک یا دو روز این تاسیسات را راه اندازی مجدد کند. اگر اینگونه باشد این خبر خوبی خواهد بود. اما زمانی که می‌بینیم که ۵ میلیون بشکه نفت در روز از مدار خارج شده است، به نظر می‌رسد که بهای نفت تا چند دلار افزایش پیدا کند.»

وی افزود: «شاید برخی بگویند که این ۵ میلیون بشکه در بازار ۱۰۰ میلیون بشکه روزانه جهان دیده نمی‌شود، اما باید بگویم با بازشدن بازار‌های نفت در روز دوشنبه در شرق آسیا شاهد اثرات آن خواهیم بود. این موضوع همچنین خطر ژئوپولتیکی زیادی به همراه دارد. با توجه به تاسیساتی که در منطقه بقیق وجود دارند باید بگویم که تعمیر و جایگزینی آن‌ها کار آسانی نیست و اگر این کار طول بکشد آنگاه شاهد افزایش قابل توجه بهای نفت خواهیم بود.»

او در ادامه در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: «این موضوع چه تاثیری بر روی روابط بین المللی و از جمله روابط با ایران می‌گذارد؟»، گفت: «این موضوع خطرات زیادی به همراه دارد. حوثی‌ها تحت حمایت ایران قرار دارند. ما هم اکنون باید بدانیم که این پهپاد‌ها از کجا به پرواز درآمده اند. اگر آن‌ها از عراق آمده باشند، آنگاه وضعیت ایران پیچیده‌تر می‌شود، زیرا ایران کنترل برخی گروه‌های شبه نظامی را در جنوب عراق در اختیار دارد.»

مک نالی گفت: «گروه‌های عراقی به خط لوله نفتی شرق عربستان امسال حمله کردند. اقتصاد عربستان به نفت وابستگی زیادی دارد. گروه‌های طرفدار ایران به منبع درآمد عربستان حمله کرده اند. معتقدم که خطر و تنش بالا می‌رود. گمانه زنی‌هایی در واشنگتن برای کاهش تحریم‌های نفتی ایران وجود دارد. این موضوع هم می‌تواند در خطر قرار گیرد.»

مک نالی در پایان گفت: «این حمله نشان داد که بازار نفت جهان به برخی تاسیسات راهبردی وابسته است. تاسیسات بقیق بسیار مهم هستند.»

پیش از این نیز عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، توقف نیمی از تولیدات نفت این کشور را در پی حمله پهپادی ارتش یمن به تاسسیسات نفتی آرامکو تایید کرد.

وزیر انرژی عربستان اعلام کرد: «حمله به پالایشگاه‌های بقیق و میدان نفتی خریص شرکت آرامکو موجب توقف موقت تولید نفت در این دو مجموعه نفتی شد.»

عبدالعزیز بن سلمان مدعی شد: «این حملات تروریستی، تهدیدی برای اقتصاد جهان به شمار می‌رود. جامعه جهانی باید به نوبه خود برای حفاظت از منابع انرژی در برابر تروریسم اقدام کند. جامعه جهانی باید با عاملان این خرابکاری‌ها و حامیان مالی آن‌ها مقابله کند.»

وزیر سعودی گفت: «شرکت آرامکو در حال ارزیابی اثرات این حمله بوده و طی ۴۸ ساعت آینده اطلاعات متعاقب و به‌روز رسانی‌شده درباره این اتفاق را اعلام می‌کند.»

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۵۹ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
ترامپ یا بهتر بگوئیم هیئت حاکمه ایالات متحده آمریکا همواره به دوشیدن گاوهای جاهل منطقه فکر میکنند و می اندیشند ترامپ اگر روزی به خرید چندصد میلیون دلاری تسلیحات فکر میکرد و برایش بهانه و برنامه ریزی می تراشید الآن به فکر این است که به بهانه بازسازی چنان خرجی روی دست عربستان بگذارد که تا یک قرن مشغول به پرداخت و تسویه حسابش باشد یعنی برنامه ریزی برای بدست آوردن نفت مفت استخراج شده در قبال بازسازی و تعمیرات هزینه شده ی آمریکا یعنی دوشیدن گاوشیرده تا خشک شدن چاههای نفت ادامه داشته باشد و این گاو تا میتواند شیربدهد و تا جان در بدن دارد شیرش متعلق به ایالات متحده آمریکاست.....پس بنابراین رزمندگان یمنی با حملات مکرر و متواتر به تاسیسات اقتصادی مهم عربستان منجمله پالایشگاهها باید این شیر را خشک کنند تا گاوچران فقط گاوش را برای کشتارگاه جهت استفاده از گوشت اعزام کند.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
چرا دنیا در برابر حملات وحشیانه آمریکا به تاسیسات نفتی ایران (تحریم گسترده صادرات نفت ایران ) هیچ واکنشی نشان نداد ؟؟؟
آخرین اخبار