به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تا به امروز چند بار برای شما اتفاق افتاده، از شدت درد استخوان و یا درد بدن انجام کار مهم خود را به تعویق بیندازید و آن کار را به روزهای دیگرموکول کنید؟. گاهی شده از خودتان بپرسید چرا افرادی که در روستاها زندگی میکنند نسبت افراد ساکن در شهرها سرحالتر و پر انرژیتر از اولین ساعات صبح تا پاسی از شب فعالیت میکنند.
اهمیت سلامت لبنیات بر کسی پوشیده نیست؛ شیر دارای مواد غنی است و میتواند کلسیم بدن را تامین کند، اما باید برای مصرف بیشتر لبنیات فرهنگ سازی شود چرا که سرانه مصرف چند وقتی است در کشور کاهش یافته و اگر این روند ادامه پیدا کند، شاهد بیماریهایی از جمله پوکی استخوان و پوسیدگی دندان به خصوص در میان کودکان هستیم. متاسفانه هر ساله شاهد موجی از گرانیها در بخشهای اقتصادی کشور هستیم، در این میان قیمت مواد لبنی همیشه درجدول گرانیها به سرعت بالا میرود و میتوان گفت چند وقتی است جزو خوراکیهای لاکچری به حساب میآید.
افزایش قیمت لبنیات طی ماههای گذشته درحالی رخ داده است، که برخی از کارشناسان معتقدند سرانه مصرف شیر از استاندارد جهانی پایینتر است و میتواند بیماریهای حتی جبران ناپذیری را در پی داشته باشد، بیماریهایی از جمله مشکلات عضلانی که از خطرات حذف لبنیات از سبد غذایی خانوادهها است.
کمبود ویتامین D مشکل میانسالان آسیب پذیر
محمدباقر، لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور میتواند آفتی برای جامعه باشد، کمبود مصرف کلسیم و ویتامین D میتواند حوادث ناگواری را برای افراد رقم بزند.
او در پاسخ به اینکه وضعیت اقتصادی افراد جامعه چه میزان میتواند در کاهش مصرف لبنیات جامعه تاثیرگذار باشد افزود: چند سالی است که کشور با فرآوری محصولات لبنی با مشکلاتی رو به رو شده است و متاسفانه گرانیها و مشکلات اقتصادی توانسته بر کاهش مصرف لبنیات افراد جامعه حاکم شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: بر اساس آمار بیش از ۸۰ درصد جمعیت کشور از ویتامین D و سایر افراد از مواد لبنی کلسیم دار استفاده میکنند.
لاریجانی تصریح کرد: بالاترین میزان مصرف مواد لبنی باید در سنین کودکی، جوانی و بارداری باشد، چرا که میزان دریافت کلسیم دراین فصل از سایر زمانها بیشتر است.
بیشتر بخوانید: تحمیل هزینه ۳ هزار میلیاردتومانی برای درمان پوکی استخوان
گرانی لبنیات سلامت افراد جامعه را هدف گرفته است
علیرضا داوودی، متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: بعضی گرانیها با سلامت مردم در ارتباط است، به طوریکه برخی مواد خوراکی، اگر از زمان کودکی تا بزرگسالی کمتر و یا استفاده نشود، در آیندهای نه چندان دور شاهد افراد مسن با ضعف بدنی بالا رو به رو هستیم.
او افزود: برخی از کارشناسان معتقدند سرانه مصرف شیر از استاندارد جهانی پایینتر است و میتواند بیماریهای جبران ناپذیری را در پی داشته باشد، بیماریهایی از جمله مشکلات عضلانی که از خطرات حذف لبنیات از سبد غذایی خانوادهها است.
داوودی ادامه داد: میزان سرانه سالیانه لبنیات طی سالهای گذشته هر فرد در فنلاند، ۳۶۵ کیلوگرم است، اما متاسفانه در ایران، مصرف سرانه لبنیات ناامید کننده و کمتر از یک لیوان در روز است به طوریکه مصارف لبنیات روزانه در ایران حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ گرم و در سال حدود ۶۶ کیلوگرم است که این آمار به شدت نگران کننده است.
پاسخ به سوالات پزشکی را اینجا بخوانید
چه میزان مواد لبنی در روز بنوشیم؟
پیام فرح بخش، متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان در باره مصارف مواد لبنی افراد اظهار کرد: میزان
مصرف مواد لبنی در هر فردی متفاوت است. کودکان زیر ۷ سال روزانه باید یک و نیم لیوان شیر بنوشند چرا که مصرف سه لیوان شیر روزانه برای کودکان میتواند تبعات منفی در پی داشته باشد.
او ادامه داد: نوجوانان سنین ۷ تا ۱۲ سال باید روزانه ۲ لیوان شیر مصرف کنند، همچنین نوجوانان در حال بلوغ (پسر و دخترها) بدنشان دو و نیم و سه لیوان شیر روزانه احتیاج دارند.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: زنان شیرده و باردار روزی سه و نیم لیوان شیر حتما در رژیمهای غذایی خود بگنجانند.
او افزود: افرادی که به هردلیلی نمیتوانند از مواد لبنی و شیراستفاده کنند باید ازمقادیر مشابه لبنیات از جمله ماست، پنیر، کشک و بستنی را جایگزین کنند.
فرح بخش تصریح کرد: نکته مهم در زمینه مصرف مواد لبنی و همچنین دریافت کلسیم حفظ تعادل میزان کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم است، افرادی که در طول روز به اندازه کافی از میوه و سبزیجات استفاده نکنند و پتاسیم و منیزیم لازم را به بدن نرسانند باید منتظر خطرات به هم خوردن مایع فضای بین سلولیشان باشند.
او با بیان اینکه حدود یک کیلوگرم از وزن بدن را کلسیم تشکیل میدهد، گفت: تمام افراد باید میزان مواد لبنی را در بدن به حداقل رسانده، زیرا حدود ۹۹ درصد میزان کلسیم در استخوانها تجمع یافته است، نیاز روزانه به این ماده معدنی تقریبا معادل یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ میلیگرم است؛ همچنین بهترین محل جذب کلسیم در دستگاه گوارش و قسمت ابتدایی روده کوچک است.
انتهای پیام/
اونوقت کنسانتره هست کیلو 2600
کاه هست کیلو 550
یونجه هست کیلو2700
10هزار لیتر آب برام میارن 2هفته ای 400هزار
برق هم که دیگه نگو
حالا سود رو کی میبره دلار و کارخانه دار
به نظرتون حالا مقصر کیه؟؟؟
ثانیا چرا ما دوست داریم تو هر محصول یه چیز اضاف کنیم برکت کنه، مثلا آب در شیر، شکر در عسل و....
ثالثا چرا ابتدا برای مجوز بهداشتی وجود دارد ولی زمانی ک مجوز صادر شد بهداشتی وجود ندارد برای سر کشی؟
رابعا ما که دیگه خسته شدیم ظلم ظلم ظلم
خامساً دلتنگ محصول خالص هستیم و سالم
منظورش چیه؟